COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Eκτιμήσεις για γέλια! 8 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ δίνει η public issue



Γράφει ο Αιχμηρός

Απτόητοι συνεχίζουν στην public issue να παρουσιάζουν "δημοσκοπήσεις" που να εμφανίζουν θεαματικά μπροστά το ΠΑΣΟΚ με διαφορές ποσοστών που ούτε οι πλέον αισιόδοξοι οπαδοί του κ.Παπανδρέου δεν πιστεύουν. Τελευταίο χτύπημα της πολύ αξιόπιστης και αντικειμενικής αυτής εταιρείας η χθεσινή έρευνά της για λογαριασμό του ΣΚΑΙ όπου το ΠΑΣΟΚ έχει προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων με 38,5% έναντι 30,5% της Νέας Δημοκρατίας.
Άρα περιχαρής οι βουλευτές και τα στελέχη του λεγομένου και ...σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κατέβουν στις περιφέρειες τους , να δεχτούν τα συγχαρητήρια των ψηφοφόρων τους για την εξαιρετική πολιτική που ασκεί , ο λαοπρόβλητος αριστερός ηγέτης κ.Γεώργιος Παπανδρέου ο Β΄. Ευτυχώς που υπάρχει η public issue και τους ξεστράβωσε ,γιατί οι ίδιοι φοβούνταν να επισκεφτούν τις περιοχές τους υπό το φόβο ρίψης ιπτάμενων αντικειμένων (γιαούρτι σακούλας, στημένες λεμονόκουπες, σάπιες τομάτες, κλούβια αβγά κ.ά).
Με την τακτική τους αυτή θα στεναχωρήσουν τους πιστούς ψηφοφόρους τους που τους αναμένουν από κοντά για να τους δηλώσουν ότι θέλουν να δώσουν κι άλλους μισθούς τους για την πατρίδα. Οι δημοκρατικοί πολίτες είναι συγκλονισμένοι από τον αγώνα του ΓΑΠ και το πάθος με το οποίο υπερασπίζεται την πατρίδα. Ο κακόμοιρος έχει γυρίσει όλο τον κόσμο σχεδόν(βλέπε http://logia-starata.blogspot.com/2011/01/blog-post_5690.html ) για να προασπίσει τα συμφέροντα τους.
Κάθε σοβαρός πατριώτης αντιλαμβάνεται ότι αν οι συγκοινωνίες δημιουργούν έλλειμμα απλώς δεν πρέπει να υπάρχουν ή να γίνουν ιδιωτικές , ή να αυξηθούν το λιγότερο 150% τα εισιτήρια. Ο ΦΠΑ πρέπει να φθάσει στο 50% τουλάχιστον ενώ η φορολογία να αγγίξει αν μη τι άλλο το 70%.
Όλα αυτά πρέπει να πιστεύουν στην public issue για να δίνουν τέτοιες δήθεν δημοσκοπήσεις. Ξέρετε χρησιμοποιούν το κόλπο της εκτίμησης πολιτικής επιρροής κάθε κόμματος. Δηλαδή μπορεί τα κόμματα να λαμβάνουν συνολικά 70 % στο συνολικό σώμα του δείγματος που ρωτήθηκε.το υπόλοιπο 30% μπορεί να ναι αναποφάσιστοι ή να λένε δεν ξέρω/δεν απαντώ, ή να επιλέγουν άκυρο. Οι "σοφοί" της εταιρείας όμως προβαίνουν σε εκτίμηση για το που θα καταμεριζόταν αυτό το 30 % ,αν είχαμε αύριο εκλογές. Αυτό όπως γνωρίζουν όλοι είναι παντελώς αυθαίρετο επιστημονικά. Ο καθένας μπορεί να κάνει την εκτίμησή του με βάση την υποκειμενική άποψή του ή ότι τον βολεύει σαν ερμηνεία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ερμηνεία που δίνει για να βγάλει αυτά τα τρελά ποσοστά είναι λογικά ότι όσοι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ κ δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν , σε συνθήκες πραγματικών εκλογών θα ψήφιζαν ξανά ΠΑΣΟΚ γιατί πολιτικά και ιδεολογικά είναι πιο κοντά σ αυτό.
Την ίδια ερμηνεία έδιναν ο κ.Σεφερτζής και πολλοί άλλοι έγκριτοι αναλυτές πριν τις εκλογές του 2004 για να πείσουν ότι παρότι προηγείτο η Νέα Δημοκρατία θα είχαμε εκλογή θρίλερ.
Για να δούμε την αξιοπιστία ,όμως ,της public issue και την εγκυρότητα των προβλέψεών της ας δούμε τι έλεγε το περίφημο βαρόμετρο λιγότερο από ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές. Ένα ποσοστό μόλις 14,5% μπροστά το ΠΑΣΟΚ.(ΔΕΙΤΕ Στο 14,5% η διαφορά της εκλογικής επιρροής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ). Φυσικά δικαιώθηκε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.