COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Επιθεώρηση και ενημέρωση του Περιφερειάρχη για την πορεία προβληματικών έργων στην Λακωνία

Τα οδικά έργα της παράκαμψης Βουτιάνων και της παράκαμψης της Σκούρας στην Σπάρτη, επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη 5/1/2011 επικεφαλής κλιμακίου στο οποίο συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Ντία Τζανετέα και υπηρεσιακοί παράγοντες.Ο κ. Τατούλης μετά την ενημέρωση του, από υπηρεσιακούς παράγοντες, για τις κατολισθήσεις στην παράκαμψη της Σελλασίας, τις κακοτεχνίες αλλά και τις αστοχίες του έργου, ζήτησε λεπτομερή καταγραφή των προβλημάτων. Λεπτομερή καταγραφή ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και για έργο της παράκαμψης της Σκούρας (Σπάρτη – Πυρί), όπου είναι έκπτωτος ο εργολάβος και υπογράμμισε ότι "για την περιφέρεια είναι πρώτη προτεραιότητα ένα έργο που θα διευκολύνει την σύνδεση της Νότιας Λακωνίας με το Κέντρο". Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στην μελέτη που θα προβλέπει τη σύνδεση του συγκεκριμένου τμήματος στις απολήξεις του ( Σπάρτη και Πυρί) υπογράμμισε ότι "προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί θα πρέπει να υπάρχουν σαφή και ακριβή στοιχεία της παρούσας κατάστασης".O κ. Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε και στην ανάγκη υλοποίησης του έργου για τις εισόδους της Σπάρτης και την ανάδειξη της παλαιάς γέφυρας. « Ο Ευρώτας, τόνισε, είναι ιστορικής και περιβαλλοντικής σημασίας (natura) και πρέπει να αποδώσουμε στην πόλη έργα που της αξίζουν ανάλογα με το πολιτισμικό και ιστορικό υπόβαθρό της».

Δήλωση Πέτρου Τατούλη στα ΜΜΕ
"Δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την δημοπράτηση αυτών των δύο κομματιών όπου υπάρχει πλέον επισταμένο το ενδιαφέρον του ίδιου του κυρίου υπουργού για την αποπεράτωση αυτού του άξονα.Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις είναι ότι προτεραιότητα μας είναι να αποκτήσει η περιφέρεια σύγχρονες υποδομές με καινούργιους κανόνες με καινούργιες διαδικασίες.Όπως έχουμε ήδη συζητήσει με τις υπηρεσίες μας οι διαδικασίες θα έχουν έναν υψηλότερο βαθμό ωριμότητας, θα έχουν έναν υψηλότερο βαθμό σχεδιασμού και θα τηρούνται αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα και οι υποχρεώσεις όλων όσων εμπλέκονται σε αυτές.Δεν υπάρχει περίπτωση πλέον, έχοντας την εμπειρία των αστοχιών, να μην είμαστε πολύ ποιο συνετοί και πολύ ποιο συνεπείς σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Με αυτούς τους νέους κανόνες θα προχωρήσουμε.Όπως έχουμε πει πολλές φορές, εμείς θέλουμε η περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, που θα στηριχθεί σε ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο που θα αποτελεί και τον ασφαλέστερο παράγοντα για να αναπτύξουμε την δική μας τοπική περιφερειακή οικονομία.Τα δύο μεγάλα έργα που θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα, καθώς και η ένταξη του δρόμου Γυθείου - Αρεόπολης στο ΕΣΠΑ, ουσιαστικά δημιουργούν προϋποθέσεις άρσης της απομόνωσης της Νότιας Λακωνίας. Η Σπάρτη η μεγάλη αυτή πόλη είναι στις προτεραιότητες μας. Θεωρούμε ότι είναι ένα σημαντικό μεγάλο πολιτιστικό κομμάτι για μας γιατί είναι πολύ βαρύ το πολιτιστικό της υπόβαθρο και από την άλλη μεριά το ενδιαφέρον μας για την Νότια Λακωνία είναι μέσα στις προτεραιότητες μας"

Δηλώσεις Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου και Αντιπεριφερειάρχου
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γ. Πουλοκέφαλος, υπογράμμισε σε όλους του συμμετέχοντες στην υλοποίηση του έργου, "να είναι προσεκτικοί στην προσέγγιση των θεμάτων ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος", ενώ η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα ζήτησε να ενημερωθεί για τα τεχνικά έργα που έχουν ήδη κατασκευασθεί στο νέο δίκτυο Σπάρτη – Πυρί και ειδικά τις συνδέσεις με οικισμούς και χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.