COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τα είπαν Τατούλης - Αποστολόπουλος


Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ.Πέτρου Τατούλη με το Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, Αναστάσιο Αποστολόπουλο.
Τους διακριτούς ρόλους της αιρετής Περιφερειακής Διοίκησης, που κινείται στα πλαίσια της εντολής που έλαβε από του πολίτες Πελοποννήσου, σε σχέση με αυτές της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας που ορίζεται υπηρεσιακώς από την κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση του με το Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, Αναστάσιο Αποστολόπουλο, στην Τρίπολη, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου. "Ο κύριος Αποστολόπουλος ως Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας με επισκέφτηκε για να συζητήσουμε διάφορα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και που αφορούν τον προγραμματισμό και την κινητικότητα του ΕΣΠΑ" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά το τέλος της συνάντησης υπογραμμίζοντας: "Μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα έγινε η κουβέντα μας και υπήρξε αυτή η αλληλοενημέρωση με κύρια κατεύθυνση την πιο γρήγορη κινητικότητα στο ΕΣΠΑ, την ένταξη συγκεκριμένων έργων, αλλά και τον γενικότερο προβληματισμό που υπάρχει πλέον από πλευράς αιρετής περιφέρειας πάνω στο σχεδιασμό και στην στρατηγική ανάπτυξης που θα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου". Ο κ. Τατούλης συνεχίζοντας ανέφερε: "Όλα πήγαν εξαιρετικά καλά, άλλωστε όπως πολλές φορές έχω πει, οι αρμοδιότητες του ενός θεσμού με τον άλλο είναι εντελώς διακριτές. Η κύρια ευθύνη στον προγραμματισμό, στην ανάπτυξη και στον στρατηγικό σχεδιασμό ανήκει στην αιρετή περιφέρεια, η αποκεντρωμένη περιφέρεια ουσιαστικά χειρίζεται αυτές τις αρμοδιότητες που ο νόμος της έχει δώσει" καταλήγοντας "Εκτιμώ ότι η συνεργασία μας θα είναι πάντοτε σε ένα εξαιρετικά εποικοδομητικό περιβάλλον γιατί εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η ανάδειξη της υπευθυνότητας μας αλλά και η αποτελεσματικότητα των ευθυνών που σε εμάς έχει αναθέσει ο λαός της Πελοποννήσου, και στον κύριο Γενικό η αποτελεσματικότητα, στην κυβέρνηση που του έχει αναθέσει αυτό το ρόλο". Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τις αρμοδιότητες των Νοσοκομείων ο Περιφερειάρχης έδωσε ειδική βαρύτητα στην σύντμηση του χρόνου που προβλέπεται από τον Καλλικράτη για να αποδοθούν οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες του Συστήματος Υγείας στην νέα αιρετή Περιφέρεια για την καλύτερη αποτελεσματικότητα και διαχείριση του τόσο σημαντικού φυσικού αγαθού που είναι η υγεία για τους πολίτες.Ξέρετε εμάς ιδιαιτέρως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να αναλάβουμε πια αυτή την ευθύνη και να αναδείξουμε την ικανότητα και την δυνατότητα που έχουμε για να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τις υπηρεσίες υγείας προς όφελος των συμπολιτών μας.
Δηλώσεις του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη μετά την συνάντηση του με τον το Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας,Αναστάσιο Αποστολόπουλο.
Ο κύριος Αποστολόπουλος ως Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας με επισκέφτηκε για να συζητήσουμε διάφορα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και που αφορούν τον προγραμματισμό και την κινητικότητα του ΕΣΠΑ.Μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα έγινε η κουβέντα μας και υπήρξε αυτή η αλληλοενημέρωση με κύρια κατεύθυνση την πιο γρήγορη κινητικότητα στο ΕΣΠΑ, την ένταξη συγκεκριμένων έργων, αλλά και τον γενικότερο προβληματισμό που υπάρχει πλέον από πλευράς αιρετής περιφέρειας πάνω στο σχεδιασμό και στην στρατηγική ανάπτυξης που θα έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όλα πήγαν εξαιρετικά καλά, άλλωστε όπως πολλές φορές έχω πει, οι αρμοδιότητες του ενός θεσμού με τον άλλο είναι εντελώς διακριτές. Η κύρια ευθύνη στον προγραμματισμό, στην ανάπτυξη και στον στρατηγικό σχεδιασμό ανήκει στην αιρετή περιφέρεια, η αποκεντρωμένη περιφέρεια ουσιαστικά χειρίζεται αυτές τις αρμοδιότητες που ο νόμος της έχει δώσει. Εκτιμώ ότι η συνεργασία μας θα είναι πάντοτε σε ένα εξαιρετικά εποικοδομητικό περιβάλλον γιατί εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η ανάδειξη της υπευθυνότητας μας αλλά και η αποτελεσματικότητα των ευθυνών που σε εμάς έχει αναθέσει ο λαός της Πελοποννήσου, και στον κύριο Γενικό η αποτελεσματικότητα, στην κυβέρνηση που του έχει αναθέσει αυτό το ρόλο.
Ερώτηση: Τι αναμένετε να γίνει με τις αρμοδιότητες των Νοσοκομείων με δεδομένη την τοποθέτηση του Υπουργού;
Όπως γνωρίζετε πάρα πολύ καλά μέσα στον Καλλικράτη προβλέπεται η διαδικασία για να αποδοθούν οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες του Συστήματος Υγείας στην νέα αιρετή Περιφέρεια. Εδώ υπάρχει ένα προβλεπόμενος χρόνος 2 ετών αλλά εκτιμώ ότι πολύ σύντομα μετά από την συζήτηση που θα κάνουμε και εγώ προσωπικά με τον κύριο Υπουργό αλλά πλέον και η ένωση των Περιφερειών, εκτιμώ ότι αυτός ο χρόνος θα συντμηθεί για την καλύτερη αποτελεσματικότητα και την καλύτερη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού φυσικού αγαθού που είναι η υγεία για τους πολίτες. Ξέρετε εμάς ιδιαιτέρως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να αναλάβουμε πια αυτή την ευθύνη και να αναδείξουμε την ικανότητα και την δυνατότητα που έχουμε για να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τις υπηρεσίες υγείας προς όφελος των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.