COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αποκλειστικό:Επανεξετάζεται η επαναλειτουργία του στρατοπέδου Καλαμάτας

Αποδίδουν ''καρπούς'' οι αγώνες του βουλευτή Μεσσηνίας 
και π.υφυπουργού,Γιάννη Λαμπρόπουλου
 Ρεπορτάζ: Γιάννης Ερρίκου Λινάρδος
Όπως όλα δείχνουν, οι αγώνες του Γιάννη Λαμπρόπουλου για την επαναλειτουργία του Κέντρου Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα, πιθανότατα να φέρουν το ποθούμενο αποτέλεσμα για την πόλη της Καλαμάτας και για ολόκληρη τη Μεσσηνία , ήτοι την επαναλειτουργία του στρατοπέδου, που ''διώχθηκε'' από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.  
Τούτο αποκαλύφθηκε σήμερα στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για το φλέγον αυτό θέμα,ερώτησης του βουλευτή Μεσσηνίας και π.υφυπουργού άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλου.
Συγκεκριμένα ο νυν υφυπουργός εθνικής άμυνας,  Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, απαντώντας στην σχετική ερώτηση του Μεσσήνιου πολιτικού, είπε μεταξύ άλλων ότι η περίπτωση του στρατοπέδου ΚΕΔ-Καλαμάτας θα επανεξεταστεί!!! Τούτο όπως αποκάλυψε ο ίδιος, το επισήμανε στον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.
Η σημερινή ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου, είχε κατατεθεί και πάλι αλλά ουδέποτε απαντήθηκε!!! Έτσι αναγκαστικά, πιστός στο καθήκον, επέμεινε και ξανά επανήλθε με την σημερινή. Όπως είναι γνωστό και έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος  είναι ο δημιουργός του ΚΕΔ Καλαμάτας όταν ήταν υφυπουργός άμυνας και ο μοναδικός που ύψωσε τη σημαία του αγώνα από τη στιγμή που η κυβέρνηση Παπανδρέου, δια των Βενιζέλου και Μπεγλίτη αποφάσισε την κατάργηση και στην συνέχεια  την μεταφορά του ΚΕΔ Καλαμάτας στην Αυλώνα.

Απούσα η ''επίσημη'' Ν.Δ
''Κώλυμα'΄' δήλωσε ο υπουργός εθνικής άμυνας,Δημήτρης Αβραμόπουλος(Ν.Δ), από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.Έτσι αντ' αυτού το λόγο έλαβε ο υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, όπως προείπαμε.
Δείτε το βίντεο από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή


Βουλή των Ελλήνων:
Επίκαιρη ερώτηση 12-01-2012 ημ. Πέμπτη, σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων Καλαμάτας. 
Ο κ Σπηλιόπουλος(Υφυπουργός του κ. Μπεγλίτη-πρώην Υπουργού Άμυνας) διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα επιχειρήματα Μπεγλίτη για Οικονομικούς λόγούς(αφού δεν έχει προσδιοριστεί το χρηματικό και επιχειρησιακό όφελος μετακίνησης και εγκατάστασης των Διαβιβάσεων. Επίσης, δίχως να έχει δημοσιοποιηθεί έρευνα όσο αφορά το κόστος λειτουργιάς των Διαβιβάσεων σε ένα προϋπάρχον στρατόπεδο με εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις που ελαχιστοποιούν το κόστος λειτουργιάς του συμβάλλοντας σε αυτό και οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής στην μείωση του, αλλά συγχρόνως και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία και εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων). Επίσης οι επιχειρησιακοί λόγοι που επιβάλουν το κλείσιμο του ΚΕΔΒ καταρρίπτονται επίσημα για δεύτερη φορά, αφού η επιχειρησιακή στρατηγική των Κέντρων Διαβιβάσεων δεν έχει διαφοροποιηθεί στο ελάχιστο μέχρι τώρα. Επιπλέον αποκαλύπτεται η παντελής άγνοια της πολιτικής ηγεσίας για την ωφέλιμη λειτουργία τόσο σε οικονομικούς όσο και σε επιχειρησιακούς όρους των στρατοπέδων με αποτέλεσμα ο κ.Μπεγλιτης να μετακινήσει όλο το τάγμα από την Λάρισα στην Κόρινθο.


Δείτε όλα τα βίντεο για το στρατόπεδο Καλαμάτας - Διαβιβάσεις


Η ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου στη Βουλή των Ελλήνων
(Από προηγούμενη ανάρτησή μας) >>

Καλαμάτα: Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ζητά 
την επαναλειτουργία του Στρατοπέδου!!!
 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

 Η παρουσία του Στρατού , στην πόλη της Καλαμάτας , για περισσότερα από εκατό χρόνια , είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσφορά του Μεσσηνιακού λαού στους αγώνες του Έθνους , για ελευθερία και ανεξαρτησία.Σε συνέχεια του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού , τον Ιούλιο του 2005 , εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα το Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων  ύστερα και από την ανάγκη να απομακρυνθούν τα στρατόπεδα από την Αττική και ιδιαίτερα από την περιοχή του Χαϊδαρίου.
Το στρατόπεδο της Καλαμάτας είναι το πιο καινούργιο και νεόκτιστο της χώρας μας και λειτουργούσε  χωρίς κόστος συντήρησης και επισκευών , όπως άλλα πολλά.Οι Νεοσύλλεκτοι διαβιούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις , σε άριστο περιβάλλον και εκπαιδεύονται όλο το χρόνο χάρις τις ήπιες κλιματολογικές συνθήκες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα διαθέτει αεροδρόμιο , λιμάνι και αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας που σύντομα θα είναι η Αθήνα μόλις δύο ώρες.Ακόμη η πόλη έχει σύγχρονο και καινούργιο Γενικό Νοσοκομείο , χωρίς να παραβλέπουμε ότι και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Τριπόλεως  απέχει λιγότερο από μια ώρα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν τέσσερα περίπου χρόνια δαπανήθηκαν περίπου 1 εκατομ, € για ανέγερση ενός ακόμη κτηρίου προκειμένου να στεγάσει όλους τους στρατιώτες των Διαβιβάσεων.Εκτός των άλλων , το Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων αποτελούσε σημαντική οικονομική πηγή για την πόλη μας και το Νομό ολόκληρο.Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από το ΓΕΣ/ΔΕΚΠ το 2008 με θέμα «Σκοπιμότητα λειτουργίας υφιστάμενων ΚΕΝ-ΕΚΕ όλων των Όπλων και Σωμάτων» προεβλέπετο η διατήρηση σε λειτουργία των Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα .

Επίσης και στο πλαίσιο άλλης μελέτης για την Μελλοντική Δομή Δυνάμεων για τα έτη 2011 – 2025 , που ήταν σε εξέλιξη από τους πρώτους μήνες του 2011 , το Κέντρο Διαβιβάσεων  είχε ενταχθεί σε αυτά που θα παρέμεναν σε λειτουργία.Παρ’ όλα αυτά και παρά τις διαβεβαιώσεις που ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος , ως Υπουργός Άμυνας  είχε δώσει , περί παραμονής των Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα ο μετέπειτα Υπουργός κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης , χωρίς καμιά πειστική εξήγηση , αποφάσισε  πριν δύο μήνες , να βάλει λουκέτο στο ιστορικό Στρατόπεδο Παπαφλέσσα και να μεταφέρει τις Διαβιβάσεις πάλι στην Αττική και συγκεκριμένα στον Αυλώνα.Η απόφαση αυτή που αποτελεί πλήγμα για την οικονομία μιας πόλης που μαστίζεται από την οικονομική κρίση , βρήκε αντίθετους όλους τους Μεσσήνιους , που όμως δεν εισακούσθηκαν.Μετά απ’ όλα αυτά
Ε ρ ω τ ά τ α ι   ο  κ.  Υπουργός
Πρόκειται να  ανακαλέσει τώρα  την εσφαλμένη απόφαση του προκατόχου  του Υπουργού και να ξαναλειτουργήσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα ;
        Αθήνα  17  -  11  -   2011
        Ο  Ερωτών   Βουλευτής  
                                              ΙΩΑΝΝΗΣ  Δ.  ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ                                               ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.