COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Αμμανατίδου - Πασχαλίδου Ευαγγελίας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων ΕΟΜΜΕΧ

Συνάντηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ β’ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου- Πασχαλίδου Ευαγγελίας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων ΕΟΜΜΕΧ: Η κυβέρνηση προχωράει στην διάλυση του ΕΟΜΜΕΧ αφήνοντας ξεκρέμαστες τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους στον οργανισμό.
Σε συνάντηση τους με την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ β’ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελίας οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΟΜΜΕΧ εξέφρασαν την έκπληξη τους αλλά και την έντονη αποδοκιμασία τους για τις αλλαγές που ορίζονται στο νέο πολυνομοσχέδιο 2012 για το μέλλον του οργανισμού. 
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι μόλις δύο μήνες μετά την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την συγχώνευση του ΕΟΜΜΕΧ ΑΕ με την ΕΤΕΑΝ ΑΕ, με το νέο πολυνομοσχέδιο 2012, επιχειρείται η ακύρωση της συγχώνευσης, απολύονται 40 υπάλληλοι και οι δραστηριότητες του ΕΟΜΜΕΧ «χάνονται» με τη μεταφορά τους στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης ενώ με το ίδιο πολυνομοσχέδιο καταργούνται και οι θυγατρικές - κλαδικές επιχειρήσεις του ΕΟΜΜΕΧ ΑΕ, που παρείχαν ουσιαστικό στήριγμα στους κλάδους που απευθυνόταν.

Η βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι « είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την πλήρη εξόντωση τόσο των εργαζομένων όσο και των Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, γι’ αυτό, άλλωστε, καταργεί τον μοναδικό οργανισμό τον ΕΟΜΜΕΧ που λόγω υψηλής τεχνογνωσίας και έμπειρου προσωπικού θα μπορούσε να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο.
Ως ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζαμε ήδη από την αντικατάσταση του ΤΕΜΠΕ από την ΕΤΕΑΝ ΑΕ ότι οι νέες δομές που προκύπτουν θα λειτουργούν κυρίως προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων αφήνοντας τις Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις «στην τύχη τους». Σήμερα η κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ έρχεται δυστυχώς να μας επιβεβαιώσει. Άλλωστε όταν η ΕΤΕΑΝ ΑΕ, η οποία είναι σήμερα σχεδόν αδρανής, θα φτάσει να ενεργοποιηθεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν οδηγηθεί σε λουκέτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.