COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Απαλλαγές από πρόστιμα πλουσίων, πνίγουν τους φτωχούς!!



Δεν έχουν  όριον αυτά που συμβαίνον κάθε φοράν στην Βουλή, με τις απαράδεκτες νομοθετήσεις αλλά και τον οχετόν ύβρεων, κάτι  που θίγει υπερβολικώς τον Ελληνικόν Λαόν και μειώνει καταλυτικώς το κύρος του  Κοινοβουλίου και των Βουλευτών.
Εκτός από τις οξύτατες και ανεπίτρεπτες ύβρεις, τις ένοχες τροπολογίες , έχομεν και αποφάσεις θλιβερές οι οποίες απεμπολούν δημόσια έσοδα, υπέρ των πλουτοκρατών και σε βάρος των Συνταξιούχων και των χαμηλόμισθων. Νομοθέτημα που ψηφίστηκε σαν  τροπολογία στην Βουλήν, χαρίζει πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων σε μεγαλοεπιχειρηματίαν!!  Και το πρόστιμον ήταν για λαθρεμπόριον καυσίμων !! Γι’ αυτήν την τακτικήν  οργιάζει το λαθρεμπόριον καυσίμων στην χώραν μας !!!και δεν υπάρχει ελπίδα να μειωθούν οι τιμές στα καύσιμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι  τέτοιον, δηλ. απαλλαγή από επιβληθέντα πρόστιμα επιχειρηματιών.  Έχουν χαριστεί οφειλές πολλών χιλιάδων σε μεγαλοκεφαλαιούχους την  ιδίαν ώραν που  στραγγαλίζεται   κάθε μήνα ο Συνταξιούχος,  να δώσει  όλον  και περισσότερα στο ….. φτωχόν Κράτος. Χαρίζει πρόστιμα και οφειλές από ΦΠΑ, χαρίζει φόρους εισοδήματος αφού είναι  ανάξιον  να τους εισπράξει και  έχει την ταπεινήν και προσβλητικήν αξίωση αυτά που χάρισε να καλυφθούν από τους Συνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, τους ανέργους,  τους πένητες!!
 Μάλλον πρόκειται για δουλοπρεπείς αποφάσεις και με κάποιαν δόσην σκοπιμότητος! Διαφορετικώς δεν εξηγείται να αρπάζει κάθε μήνα  10, 20, 50  Ευρώ από τους πένητες και να χαρίζει δια μιάς πολλές χιλιάδες  Ευρώ οφειλές πλουσίων!!!  Εκτός των άλλων οι νομοθετικές αυτές αποφάσεις είναι άκρως αντισυνταγματικές, εφ’ όσον αποποιείται το Δημόσιον χρήματα και εφ’ όσον φαίνεται ευνοϊκόν σε πλουσίους και  πάνυ σκληρόν σε πτωχούς. Η έννοια της ισότητας καταλύεται. Τα γνωρίζουν αυτά οι ψηφίζοντες Βουλευτές;;;;;
Η ανεπίτρεπτην και προσβλητικήν αυτήν πράξη της απαλλαγής χαριστικώς των  χρεών επιχειρηματιών, πρέπει να θεωρηθεί  ευτελής. Δεν υπάρχει δικαιολογία για την υλοποίηση αυτής όποια και αν είναι ή αν παρουσιάζεται από τους νομοθετούντες δήθεν  επιβεβλημένη!! Επιβεβλημένη αποποίηση Δημοσίων εσόδων δεν προβλέπεται από καμμίαν διάταξη νομικήν ή ανθρώπινη.
Το ΣΔΟΕ κάποτε επέβαλε πρόστιμα σε παραβάτες πολλών δις Ευρώ συνολικώς.  Απ’ αυτά τα πρόστιμα δεν εισέπραττε το Δημόσιον ούτε το 1/100!!! Οι ποαραβλατες προς’εφευγον στα πάσης μορφής βύσματα και το χρέος διεγράφετο!! Τα διαγεγραμμένα ποσά αντισταθμιζόταν από περικοπές μισθών και συντάξεων!! Τι έγινε το ΣΔΟΕ;; Και να μη προβαίνει σε ελέγχους τώρα, δεν έχει νόημα, αφού τίποτε δεν θα καταβάλλεται από τους παραβάτες!
Οι χαριστικές απαλλαγές από οφειλές πλουσίων, οι υπέρογκες αμοιβές ωρισμένων κατηγοριών τιτλούχων, οι υπέρ το δέον επανδρώσεις των Βουλευτικών και Υπουργικών Γραφείων με προσωπικόν διοικητικόν και ασφαλείας , οι αλόγιστες προσλήψεις εκεί που δεν είναι αναγκαίες, η γενικώς κυριαρχούσα σπατάλη στον Δημόσιον τομέα, είναι βασικές αιτίες της οικονομικής καταστροφής της χώρας, καθόσον δεν χαλιναγωγούνται αλλ’  ούτε και διακόπτονται αμέσως! Έτσι η αρνητική δημοσιονομική  κατάσταση διατηρείται, και η βαρειά  πνιγμονή του δεινοπαθούντος  φορολογουμένου γίνεται βαρυτάτη και ασήκωτη πλέον. Όσον  περισσότερα αφαιρούνται από τους πάμφτωχους, τόσον οι πλούσιοι ευδαιμονούν!!
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.