COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Χορός ανακοινώσεων πάνω στα πτώματα και την καταστροφή

Εκτός της οικονομικής παρακμής υπάρχει και η ηθική παρακμή και η σήψη και πτώση εδώ είναι καταστροφική.

Η Ελλάδα θα σκοτώνεται στους δρόμους ή θα μένει ανάπηρη, θα πνίγεται το καλοκαίρι στις θάλασσες και το χειμώνα στα μπαζωμένα ρέματα ενώ όλο τον υπόλοιπο χρόνο θα μεταναστεύει στο εξωτερικό αφήνοντας έτσι ένα κενό που θα το συμπληρώσουν εισερχόμενοι αλλόθρησκοι.

Όταν χάσουν την ζωή τους αρκετοί τότε το πράγμα αλλάζει, όλοι ασχολούνται και όλοι αποδίδουν ευθύνες. Το περίεργο είναι ότι κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνες. Όταν χάνουν την ζωή τους ένας ένας ή δυο δυο τότε, ε, δεν χρήζει ιδιαίτερης σημασίας.

Εχθές χάθηκαν 15 ή 16 ζωές. Είναι αρκετό το νούμερο ώστε να κινητοποιηθούν οι κρατικές αρχές και η κυβέρνηση.

Είναι αρκετό το νούμερο για να κινητοποιήσει την υποκρισία μας σαν λαός.

Και φυσικά μετά από κάθε καταστροφή εκατοντάδες κιλά μελάνι θα ξεχυθούν σε λευκές σελίδες αναζητώντας αιτίες και αιτιουργούς.

Χορός ανακοινώσεων πάνω στα πτώματα και την καταστροφή.

Όμως μετά. Όπως κάθε φορά.

Μόνο που το έγκλημα είναι νομιμοποιημένο από εμάς τους ίδιους με την ψήφο μας.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε. Είμαστε απλά δούλοι και υποψήφια θύματα με δίκη μας πρωτοβουλία.

Η κυρία Δούρου κατηγορούσε πριν τις εκλογές τον αντίπαλο της κο Σγουρό ότι δεν έκανε τίποτε για το συγκεκριμένο θέμα, της Μάνδρας. Η κα Δούρου τι έκανε; Έκανε μήνυση κατά παντός υπευθύνου (!!!!!!!!). Αν θέλεις να θολώσεις τα νερά και να μπερδέψεις τον κόσμο ακλούθησε επιθετική στρατηγική.

Ο κος Τσίπρας κήρυξε την χώρα σε τριήμερο πένθος, όμως από το 1961 και μετά έχουν χαθεί πάνω από 100 ζωές και αυτό είναι γνωστό τοις πασοι. Τι έκανε λοιπόν στα τρία χρόνια διακυβέρνησης του σύριζα ώστε οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς να θωρακίσουν τον τόπο αλλά και να διαπαιδαγωγήσουν τους κατοίκους πώς να συμπεριφερθούν σε κατάσταση κρίσης;;;

Τον Νοέμβρη του 2013 στην Ρόδο η κακοκαιρία προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με καταγγελτικό ύφος τότε κεραυνοβολούσε όλα αυτά που σήμερα οδήγησαν σε απώλειες ζωής και περιουσίας. Όλα αυτά που σήμερα ο σύριζα είναι στην εξουσία.

Η κυρία Χαρά Καφαντάρη (του συριζα) με παρέμβασή της στη Βουλή απέδωσε την εκτεταμένη καταστροφή σε ακραία φαινόμενα που οφείλονται και στην κλιματική αλλαγή για να πάρει την σκυτάλη λίγο αργότερα ο Μάκης Μπαλαούρας (του συριζα) για να υποστηρίξει ότι ναι, η κλιματική αλλαγή ευθύνεται.

ΤΟΣΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΠΙΡΕΠΗΣ

Οι δε του πασοκ και της νδ θα τρέξουν να συμπαρασταθούν και ο λαός εκεί θα έχει ήδη ξεχάσει ότι αυτοί κυβερνούσαν για τέσσερις δεκαετίες και ο δικός τους λαϊκισμός και αδιαφορία οδήγησε και οδηγεί σε τέτοια αποτελέσματα.

Στις επόμενες εκλογές θα έχει ξεχαστεί το θέμα, αυτοί που δεν θα ξεχάσουν είναι αυτοί που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και αυτοί που θα αργήσουν να νιώσουν πάλι το σπίτι, σπίτι τους. Και βεβαίως θα ζουν συνεχώς με τον φόβο.

Οι επόμενες εκλογές θα λειτουργήσουν σαν αυλαία σε όλα τα τραγικά γεγονότα, όπως ακριβώς γίνεται επί δεκαετίες τώρα.

Είμαστε Λαός που δεν μαθαίνει, έτσι λοιπόν θα τα Ζούμε και θα τα ΞαναΖουμε μέχρι που θα περάσουμε σιγά σιγά στην ιστορία και θα χαθούμε σαν τους Σπαρτιάτες. Γιατί απλά δεν έχουμε ούτε την νοημοσύνη ούτε την θέληση ούτε την μαγκιά να σταματήσουμε την κατηφόρα.  


Ένας παθών από πλημμύρα
Δρ Φάνης Α. Τσαπικούνης
Βάρδα Ηλείας


*
Το λεκανοπέδιο μέχρι και το 1910 είναι 700 χείμαρρους ποταμιά και παραποτάμους, το 1945 ήταν χρισμένο το 25% της επιφάνειας και το 1975 το 75% της επιφάνειας. Σήμερα φαντάζομαι είναι χρισμένο το 99%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.