COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Με Αφορμή μια φωτο που δείχνει τον Γεννάδιο να επικροτεί το μίσος κατά των Ελλήνων


Η Ορθοδοξία δέχεται επίθεση και λάσπη και σε ένα πόλεμο το καταλαβαίνω. Όμως πως γίνεται Έλληνες να πετούν λάσπη και να διαβάλουν και να διασύρουν άλλους Έλληνες και να σπιλώνουν την ζωή και το έργο τους;
Σε τι αποσκοπούν; Τι κίνητρα έχουν;
Κάποιος που διαστρεβλώνει την αλήθεια και πετάει λάσπη δεν μπορεί να είναι καλοπροαίρετος. Είναι προφανές ότι έχει δόλιο σκοπό και πιθανόν θέλουν να κάνουν τους Έλληνες να μισήσουν τον χριστιανισμό. Αλλά γιατί;;;
Αυτό το κειμενάκι στηρίχτηκε σε μια μικρή έρευνα για την ζωή του Γεννάδιου Σχολαρίου με αφορμή μια φώτο όπου (σύμφωνα με την φωτο) ο Γεννάδιος επικροτούσε όλους αυτούς που βασάνιζαν τους ‘ειδωλολάτρες’ Έλληνες.
Από την έρευνα που έκανα δεν φάνηκε κάτι που να τεκμηριώνει την στάση αυτή που ισχυρίζεται η φωτο και το περιεχόμενο της.
Αντιθέτως όπως θα δείτε στα λινκ ο Γεννάδιος τιμούσε την καταγωγή του καθώς ήταν Έλλην ο ίδιος.
Συνοπτικά η δική μου τοποθέτηση – μετά από μια μικρή έρευνα - απευθυνόμενος σε όλους όσους βάλλουν κατά του Χριστιανισμού:
1  το περιεχόμενο της φωτο δεν φαίνεται να έχει σχέση με την πραγματικότητα
2  αν κάποιος έχει όντως πει αυτά τα λόγια και επιδοκιμάζει τέτοιες πρακτικές θα ήθελα να ρωτήσω το έξης: έχει αυτό κάποια σχέση με τον Λόγο του Ιησού ;
3  το δόγμα που ανήκετε ή η σχολή ή η θρησκεία ή όπου τέλος πάντων ανήκετε λέει: υπονόμευσε και κατέστρεψε την ζωή ενός νεώτερου ;;;
Γιατί με την έμμονή σας εσείς οι παλαιότεροι και χάριν του γεμάτου πορτοφολιού σας και της καλοπέρασης σας με την δραχμή, υπονομεύετε και καταστρέφετε την ζωή των νεώτερων. Η εμμονή σας στο κομματικό και πελατειακό κράτος έχει θέσει σε κίνδυνο τα εγγόνια σας και τις μελλοντικές γενεές.
Τι πρέπει να κάνουν αυτοί; Να σας πυροβολήσουν; Να σας διασύρουν;  Το θεωρείται φυσιολογικό και σωστό το να υπάρχει και δραχμή και κομματικό και πελατειακό κράτος και όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να το σεβαστούν.
Βλέπετε οι άνθρωποι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βλάπτουν τους συνάνθρωπους τους.
Σταματήστε να τα βάζετε με τον Χριστιανισμό, κάποιοι ανάμεσα τους τότε και σήμερα, άνθρωποι  ήταν και αυτοί που θεωρούσαν ότι έκαναν το σωστό. Και που οι πράξεις τους όμως  ουδεμία σχέση είχαν με τον Λόγο του Ιησού.
Βουδιστές, ινδουιστές, καθολικοί, ορθόδοξοι, μωαμεθανοί, άθεοι, 12θειστες, λιγότεροι ή περισσότεροι από κάθε ομάδα βλάπτουν τους συνάνθρωπους τους. Κάποιοι θεωρούν φυσιολογικό να παντρεύονται 12χρονα κορίτσια, και σας λέω: άντε λοιπόν βγείτε και κατηγορείστε τους στα ίσια. Έχετε τα κότσια; Κάποιοι θεωρούν σωστό να ακρωτηριάζουν κάτι από τα γεννητικά όργανα μικρών κοριτσιών, και ερωτώ: ποια είναι η άποψη σας; Βγείτε και καταγγείλτε το δημοσίως. 
Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι υπαίτιοι για την καταστροφή της αρχαίας Ελλάδας: βρίστε τους λοιπόν.
Οι νεοέλληνες μέσω του κομματισμού και του λαϊκισμού κατέστρεψαν την νεώτερη Ελλάδα: γιατί δεν τους βρίζετε;
300 πρόσωπα ξεχώρισαν και ανέδειξαν το ανθρώπινο πνεύμα μέσω της φιλοσοφίας, οι υπόλοιποι ήταν ακριβώς σαν και εμάς σήμερα. Αν μαθαίνατε ότι στους άλλους 300, του Λεωνίδα, κάποιος από αυτούς τις προηγούμενες μέρες είχε βιάσει ένα παιδί και είχε κόψει την γλώσσα ενός υπηρέτη θα τον τιμούσατε σαν ήρωα;;;
Και να έρθουμε και σε εσάς. Εσείς δηλαδή είστε αναμάρτητος ;;;
Σταματήστε να τα βάζετε με τον Χριστιανισμό.
Σταματήστε να χτυπάτε την μοναδική αληθινή Πίστη μέσω των παραπτωμάτων κάποιον ανθρώπων.
Αν διαβάσετε τα τέσσερα (4) ευαγγέλια θα διαπιστώσετε ότι εκεί μέσα υπάρχει όλη η Αλήθεια.
Και αν βιαστείτε να μου πείτε ότι υπάρχουν και άλλα, θα σας πω: ξεκινήστε από αυτά τα 4 και μετά πάμε και στα υπόλοιπα.
Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
Πτυχιούχος ΑΠΘ
Διδάκτωρ Πανεπιστήμιου Πατρών
Συγγραφέας 

πηγές (καντε αριστερο κλικ πανω στα λινκ)            
             (και οι δυο εργασιες ειναι στηριγμενες σε βιβλιογραφια και φερουν παραπομπες)


Ο Γεννάδιος Σχολάριος και η θέση του για τους Έλληνες 1
http://www.oodegr.com/neopaganismos/sykofanties/sxolarios_1.htm 


Ο Γεννάδιος Σχολάριος και η θέση του για τους Έλληνες 2



Η φωτο






1 σχόλιο:

  1. Βλέπω δεν υπάρχει λόγος να υποβάλω άλλα στοιχεία. Τελείως άστοχα και ανεπαρκή τα επιχειρήματα, ανακατεύοντας άλλες θρησκείες χωρίς συνειρμό. Άρνηση να δειτε τα στοιχεία. Εδώ σταματώ. Εθελοτυφλείτε. Σάς γνωρίζω ότι έχω μελετήσει την ΚΔ (η ΠΔ δεν αξίζει καν) και έχω εντοπίσει στοιχεία με τα οποία δεν θα μπορείτε να δικαιολογήσετε τις σημερινές απόψεις. Δείτε τα εγκλήματα που έκαναν ΟΛΟΙ οι χριστιανοί και γενοκτόνησαν τους Έλληνες. Ρωμαίοι ήταν που μετονομάστηκαν σε ... Έλληνες. Αλλά, χαμένος κόπος. Την γνώση που αντιστέκεται στο δόγμα σας το λέτε λάσπη. Κρίμα!!
    Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.