COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Γιατί εξεχύθη σε προεκλογικούς λόγους ο Πρωθυπουργός;


Οι εκλογές της 26ης Μαΐου, έχουν τριπλούν χαρακτήρα.
Ευρωπαΐκές, για ανάδειξη 24 Ελλήνων  στο Ευρωκοινοβούλιον.
Περιφερειακές για ανάδειξη 13 Περιφερειαρχών ανά την Ελλάδα με τα αδικαιολογήτως πολυμελή Συμβούλιά τους.
Δημοτικές για ανάδειξη 325 Δημάρχων με τα κι εδώ πολυμελή Συμβούλιά τους και
Τοπικές, για ανάδειξη Τοπικών Συμβουλίων.
Δεν υπάρχει ίχνος για εκλογήν Βουλευτών.


Ερώτημα:  Για ποίον λόγον ο Πρωθυπουργός ανεμείχθη ενεργώς και επί 15 ημέρες περιφέρεται ανά την  Ελλάδα αγορεύοντας μετά ασυγκρατήτων μειδιαμάτων και πάλλων απειλητικώς τας χείρας του; Ποίον Δήμαρχον θέλει να υποστηρίξει; Ποίον Περιφερειάρχην; Ποίον Ευρωβουλευτήν; Δεν έχουν αυτοί φωνήν και υπόσταση να αναπτύξουν τις θέσεις τους και να ζητήσουν ευσχήμως την εμπιστοσύνην  του Λαού; Έχουν και μάλιστα ισχυράν. Και οι παλαιότεροι Δήμαρχοι κατέχουν τα Τοπικά θέματα απείρως καλλίτερα από τον Πρωθυπουργόν. Το αυτόν και για τους Περιφερειάρχες και τους Ευρωβουλευτές, οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν και όχι να αποταμιεύσουν!!
Ο Πρωθυπουργός έπρεπε να είναι στο Γραφείον του κλεισμένος και να μελετά την πορείαν της χώρας η οποία δεν πηγαίνει και τόσον καλά. Ολημερίς να ήτο αφοσιωμένος στο Γραφείον του, Η ενημέρωση με το κινητόν τηλέφωνον δεν έχει αποτελέσματα.  Οι ολοήμερες περιφορές σε μεγαλουπόλεις και Σταθμούς Τηλεοράσεων και Ραδιοφώνων τι απέδωσαν; Και υπέρ τίνος ηγωνίσθη; Οι επευφημίες φαίνεται  ότι του αρέσουν, αλλά και οι επικρίσεις για τους  αντιπάλους του. Το όχι ευχάριστον κλίμα στην Βουλήν με τις αχαρακτήριστες αντιθέσεις διεχύθη και στην ύπαιθρον, ενώ έπρεπε να είχε αποσβεσθεί πλήρως. Η μόνιμη επωδός κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως δεν του έκαμε κακόν, αλλ΄ αντιθέτως!
Ο Πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος με τις προεκλογικές ομιλίες του   υπέρ τρίτων  και αν ναι,  γιατί;
Οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι είναι  θεωρητικώς οι κυρίαρχοι στις περιοχές τους, Αλλά δυστυχώς αυτό δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ από το 1833! Η Κεντρική Διοίκηση καταπατεί μονίμως την Αυτοδιοίκηση. Επομένως ποίους θέλει να υποστηρίξει ο Πρωθυπουργός, αφού αυτοί, που θα εκλεγούν δεν έχουν καμμίαν δύναμη  αλλά εξαρτώνται από την Κεντρικήν Διοίκηση;
Κρατικώς είναι δέσμιοι οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες. Άρα ποιον το νόημα της πρωθυπουργικής  δαπανηρής αναμείξεως;;
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.