COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Σαράντα πέντε (+3) Ερωτήσεις για τον κύριο Μητσοτάκη (Μέρος Ά)

 Σε μια προσπάθεια να κατανοήσω και να βοηθήσω και άλλους να κατανοήσουν ‘τι μέλλει γενέσθαι’ με τον κύριο Μητσοτάκη σαν πρωθυπουργό, συνέλεξα υλικό και σχημάτισα 45 (+3) ερωτήσεις.
Τα προσωπικά μου συμπεράσματα παραθέτονται σαν επίλογος στο τέλος του τέταρτου και τελευταίου μέρους του άρθρου.
Σχόλια και απαντήσεις  που αφορούν τις παρακάτω ερωτήσεις και που θα με βοηθήσουν  στο να διορθώσω τυχόν λάθη, παραλείψεις αλλά και ενδεχόμενες αδικίες, είναι καλοδεχούμενα.
Οι ερωτήσεις που ακολουθούν είναι τροφή για σκέψη. Όχι για όλους βεβαίως. Μόνο για όσους μπορούν να μπουν – ακόμα – στην διαδικασία σκέψης και ανάλυσης.

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Ερώτηση 1η:
Πως αντιλαμβάνεστε την Δημοκρατία κύριε Μητσοτάκη;
Κατασχετήριο Μητσοτάκη vs «Documento»
Αν διάβασα και κατάλαβα καλά κύριε Μητσοτάκη, με «Κατασχετήριο εις χείρας τρίτων», δεσμεύσατε τους λογαριασμούς του Documento και τα έσοδά του από το πρακτορείο διανομής τύπου, οδηγώντας το σε οικονομική ασφυξία.
Πόση Δημοκρατία εμπεριέχει μια τέτοια κίνηση κύριε Μητσοτάκη;
Επίσης, αν διάβασα και κατάλαβα καλά, την ενέργεια αυτή καταδικάζει ο πρώην υπουργός εξωτερικών του συριζα που έκανε – περίπου – τα ίδια και στην Athens Review of Book.
Πόση σχέση έχουν με την Δημοκρατία μας τέτοιες ενέργειες; (αν όντως έγιναν έτσι τα πράγματα).
Ερώτηση 2η:
Χαρίσατε τα (ποδοσφαίρου) συμβόλαια της ΕΡΤ σε φίλο της οικογένειας σας;
Γράφτηκε ότι, με το που εκλέχθηκε η νέα Κυβέρνηση δόθηκε εντολή στην ΕΡΤ να ακυρώσει επί της ουσίας τα συμβόλαια με πέντε ποδοσφαιρικές ομάδες. Η αιτιολογία ήταν πως κόστιζαν ακριβά.
Μερικές εβδομάδες μετά τα συμβόλαια – διαβάζω - κατέληξαν σε φίλο σας. Και όπως άκουσα, με μεγαλύτερο κόστος.
Ερώτηση 3η:
ΓΙΑΤΙ απολυτήρια χωρίς θρήσκευμα και ιθαγένεια;;;
Διαβάζουμε ότι υπεγράφη η απόφαση για απολυτήρια χωρίς θρήσκευμα και ιθαγένεια
μετά από απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την οποία συμμορφώθηκε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας ανέφερε πως έχει δρομολογήσει την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων, καθώς στόχος είναι η καλλιέργεια ενός σχολικού περιβάλλοντος γνώσης που να είναι ελεύθερο, δημιουργικό και χωρίς αποκλεισμούς, «καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο».
ΚΑΙ  ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ:
Είναι η Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (αυτή που –θεωρώ- ότι έφτιαξε ο Σημίτης για να καταστρέψει την Ελλάδα) πάνω από το Σύνταγμα;;; και πάνω από το ΣτΕ;;;
Με ρωτήσατε αν θέλω να αναγράφεται στα σχολικά έγγραφα του γιου μου το θρήσκευμα και η ιθαγένεια;
Οι αποκλεισμοί και οι διακρίσεις είναι θέμα αποφάσεων ή συμπεριφοράς και σεβασμού;;
Βεβαίως όποιος θέλει να πρέπει να έχει την δυνατότητα να επιλέξει στα πλαίσια της θρησκευτικής ελευθερίας.
Ερώτηση 4η:
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ επίθεση κατά της Ορθοδοξίας;
Δεδομένης της παραπάνω πληροφορίας για μη αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγενείας και βλέποντας την πρόταση για την μετονομασία σε «Παύλος Μπακογιάννης» και «Αλέκος Παναγούλης» δυο ονομάτων – αντιστοίχων σταθμών – όχι οποιοδήποτε ονομάτων άλλα αυτών που σχετίζονται με την Ορθοδοξία, αναρωτιέται κανείς εύλογα, τι συμβαίνει κύριε Μητσοτάκη;
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ επίθεση κατά της Ορθοδοξίας κύριε Μητσοτάκη;;;
Ερώτηση 5η
Έχετε καταδικασμένο Αντιπεριφερειάρχη στην κυβέρνηση σας;
Διαβάζω: Καταδικασμένος για παράνομες συνταγογραφήσεις ο «γαλάζιος» αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας. Όπως αποκαλύπτει η εκπομπή είναι τελεσίδικη η απόφαση σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Δείτε πως έκλεβε τους ασφαλισμένους, ακόμη και σφραγίδες συναδέλφων του για να συνταγογραφεί ακόμη φάρμακα καρκινοπαθών και τα εξαργυρώνει από το φαρμακείο της συζύγου του.
Αληθεύει κύριε Μητσοτάκη;
Ερώτηση 6η
Δεν έχουμε 1 εκ. ευρώ για το ραντάρ παθητικού εντοπισμού F-35;
Το παθητικό σύστημα ανίχνευσης των stealth αεροσκαφών F-35 - αλλά και πολύ μικρού ίχνους UAV-  "Hempas", δεν είναι στις προτεραιότητες χρηματοδότησης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε απάντηση του στη Βουλή σε σχετική ερώτηση.
Η απάντηση του δεν διαφέρει σχεδόν σε κανένα σημείο από την απάντηση που είχε δώσει το 2012 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, με την οποία εξήγγειλε ουσιαστικά τον τερματισμό του προγράμματος μετά από 5 χρόνια επιτυχημένων δοκιμών και απόλυτης προτεραιότητας ανάπτυξης του συστήματος με διαδοχικές αποφάσεις όλων των στρατιωτικών συμβουλίων.
Ερώτηση 7η
Ο πατέρας αντιπρόεδρος στο ΣτΕ και η κόρη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;
Ερώτηση 8η
Θα μας πείτε Τι συμβαίνει στα ΕΑΣ, την ΔΕΗ, την Νοβαρτις και το ΚΕΕΛΠΝΟ ;;;;
Ερώτηση 9η
Καταλαβαίνουν τι λένε κύριε Μητσοτάκη;
Χατζηδάκης: Αν καταρρεύσει η ΔΕΗ, θα καταρρεύσει μαζί της και η χώρα
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ;;;
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ: ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ;;;
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr “Η αύξηση στα τιμολόγια ωστόσο δε θα συνδυάζεται με αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος αφού θα αξιοποιηθούν ως “ισοδύναμα” που θα ισοσκελίσουν το επιπλέον κόστος, η μείωση του ΦΠΑ που έχει εξαγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς ακόμη να έχει εφαρμοστεί αλλά και η “κάβα” των 200 εκατ. ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ, όπου καταλήγει το ΕΤΜΕΑΡ (τέλος μείωσης αερίων ρύπων) και πληρώνονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας…”
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ;;;
Ερώτηση 10η
Τι λέγατε και εσείς κύριε Πρωθυπουργέ για την Συμφωνία των Πρέπων;
Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη για όσα συνέβησαν στο σημερινό συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019
Και τι έλεγαν και φώναζαν πριν γίνουν υπουργοί (κάποιοι) κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και τι δηλώνουν υπέρ αφού έγιναν υπουργοί;
Στὴν φωτογραφία (στο λινκ)  βλέπουμε τὸν νῦν  Ὑπουργὸ Ἄμυνας νὰ διαδηλώνει στὸ μεγαλειῶδες συλλαλητήριο κατὰ τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν στὴ Θεσσαλονίκη! Τώρα πού ὑπουργοποιήθηκε ἐκφράζει τὴν ἀμέριστη προσήλωσή του στὴν τήρηση τῆς Συμφωνίας ἐνώπιον μάλιστα τοῦ Ἀμερικανοῦ Πρέσβη.
Κωλοτούμπα Νίκου Παναγιωτόπουλου για Συμφωνία των Πρεσπών ή οφθαλμαπάτη;
Νίκος Παναγιωτόπουλος Υπουργός Εθνικής Άμυνας
και Ποια Η Στάση της Κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στην Συμφωνία των Πρέπων;
Φωτογραφίες δημιουργίας νέων συμβόλων που περιέχουν τον Ήλιο της Βεργίνας τον Ιούλιο του 2019 περνάνε στο ντούκου. Δεν διαμαρτυρήθηκε η ελληνική κυβέρνηση ούτε καν για το ότι τα Σκόπια έστειλαν βουλευτές στα Κατεχόμενα να «γιορτάσουν» την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου! Το έκαναν για πρώτη φορά στην Ιστορία! Πρόκειται για ντε φάκτο αναγνώριση του ψευδοκράτους. Με ποια πτήση βρέθηκε στα Κατεχόμενα η αντιπροσωπεία βουλευτών άραγε; Δεν έχει καν ζητήσει ακόμη το κείμενο που θα αντικαταστήσει το Προοίμιο και τα άλλα άρθρα του Συντάγματος των Σκοπίων, όπως υποσχέθηκαν τον Ιανουάριο. Γιατί καθυστερούν;
ακούγεται κύριε πρωθυπουργέ ότι, η κυβέρνηση Ζάεφ με ένα έξυπνο τέχνασμα προμηθεύθηκε, στις αρχές Ιανουαρίου, (ελάχιστες ημέρες πριν από την κοινοβουλευτική κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα και τα Σκόπια), 240.000 χιλιάδες διαβατήρια του λεγόμενου "παλαιού τύπου". Η αναγραφόμενη ονομασία παραμένει "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Κυκλοφορούν τέτοια αν ναι εσείς τι κάνετε;
η Κωλοτούμπα τελικά χρώμα δεν κοιτά.       
Ερώτηση 11η
Κομματοποίηση ή αποκομματοποίηση; Μπέρδεμα ή Ξεμπέρδεμα;
Ο κ. Γεραπετρίτης  ήταν επί σειρά ετών ένας από τους βασικούς δικηγόρους της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μία απλή επισκόπηση στην Διαύγεια αποκαλύπτει ότι η δικηγορική εταιρεία Αθανασίου-Γεραπετρίτη, εταιρεία στην οποία ο κ. Γεραπετρίτης είναι βασικός συνεταίρος, είχε από το 2011 έως το 2018, 163 εντάλματα και αποφάσεις αμοιβής από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γεραπετρίτης συνεργαζόταν με την Επιτροπή Ανταγωνισμού έως και τα τέλη του 2018, ταυτόχρονα δηλαδή με την συμμετοχή του στην ολιγομελή ομάδα της Νέας Δημοκρατίας που είχε την ευθύνη για την κατάρτιση του κυβερνητικού της προγράμματος.
Και μετά είναι με αυτούς που έδιωξαν την Θάνου ενώ πριν συνεργαζόταν με την κα Θάνου; Μπερδεύτηκα.
Καταγγελία Ραγκούση: Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ψέματα σε όλη τη Βουλή (Photo)
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης προσπάθησε χθες στην ομιλία του στη Βουλή να πείσει τους πάντες πως η επιλογή του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας θα γίνεται από επιτροπή που η συμμετοχή του ΑΣΕΠ θα έχει την πλειοψηφία.
Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης με ανάρτησή του στα social media προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία - αποκάλυψη στην οποία όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό το οποίο ανήρτησε μόνο δύο από τα πέντε μέλη της επιτροπής για την επιλογή του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας είναι του ΑΣΕΠ. 
 ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση
«Να ζητάει το λόγο ο υπουργός μετά την ομιλία σου και να λέει ότι κάνεις λάθος που τους κατηγορείς ότι ελέγχουν κομματικά την επιτροπή που θα επιλέξει τη διοίκηση της αρχής διαφάνειας (αυτή που συντάσσει τα πορίσματα για τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ)», σημειώνει στη σχετική ανάρτησή του, περιγράφοντας την επίμαχο στιγμή στο κοινοβούλιο.
«Να ισχυρίζεται μπροστά στην ολομέλεια του κοινοβουλίου ότι έχει ήδη αναθέσει την επιλογή στον ΑΣΕΠ και μόνο», συνεχίζει. «Και αφού ελέγχεις τα επίσημα κείμενα να διαπιστώνεις ότι έχει πει ψέματα μπροστά σε όλους διότι μόνο 2 από τα 5 μέλη της επιτροπής επιλογής είναι του ΑΣΕΠ», επισημαίνει ο Γιάννης Ραγκούσης.
Ερώτηση 12η
Γιατί η Επιλογή Μαυρωτά;
Η ΝΔ όταν η  «Συμφωνία των Πρεσπών» ήταν προς ψήφιση, είχε αναφέρει τα δεινά που θα προκαλέσει η κύρωσή της, αφού μετά είναι πολύ δύσκολο να ακυρωθεί.  Οπότε, κομβικό σημείο σύμφωνα με τη ΝΔ ήταν η μη κύρωση της «Συμφωνίας» από την Βουλή και προφανώς κρίσιμο ρόλο σ’ αυτό έπαιξαν οι βουλευτές που τη στήριξαν.
Η «Συμφωνία» πέρασε με 153 ψήφους και εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν άλλοι οκτώ πρόθυμοι, που χάρη στις ψήφους τους κυρώθηκε η «Συμφωνία». Ο Μαυρωτάς ήταν ένας απ’ αυτούς. Επίσης, πριν από οκτώ μήνες σε συνέντευξη που έδωσε στην karfitsa.gr ο Γ. Μαυρωτάς ρωτήθηκε αν συμφωνεί με ορισμένους συναδέλφους του στο «Ποτάμι» που προτείνουν συνεργασία με τη ΝΔ. Απάντησε πως δεν συμφωνεί «γιατί έτσι αυτοακυρώνεται το Ποτάμι»  http://www.antibaro.gr/article/24143.
Ερώτηση 13η
Έχετε και υμνητές της χούντας στην κυβέρνηση σας;
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Κώστας Λούλης φέρεται να ήταν υμνητής της χούντας.
Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου βρίσκει ψυχικά διαταραγμένους τους αντικαθεστωτικούς επί χούντας.
Ο υπουργός Γεωργίας Μάκης Βορίδης ήταν επικεφαλής της νεολαίας του Γεωργίου Παπαδόπουλου.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.