COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

(Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ)


Πριν λίγες μέρες στην Βάρδα και στην νέα Μανωλάδα θάφτηκαν δύο νέα παιδιά, μικρότερος των 30 έκαστος.

Οποιοσδήποτε από τους τοπικούς εκλεγμένους μίλησε έδειξε σαν υπεύθυνο την έλλειψη ενός κλειστού αυτοκινητόδρομου. Μαζεύτηκαν και διάφοροι από τους άλλους δήμους και έκλεισαν συμβολικά την εθνική ζητώντας νέο μεγάλο και κλειστό αυτοκινητόδρομο.

Το ΓΑΜΩΤΟ δεν είναι ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τον θάνατο σαν πολιτικό εργαλείο διώχνοντας μακριά τις ευθύνες τους.

Το ΓΑΜΩΤΟ είναι ότι ένας ολόκληρος λαός ευθυγραμμίζεται με ψέματα και παραπλανήσεις κι νομιμοποιεί την πνευματική του υπνηλία και κατηφόρα.


Το ότι κατεβαίνουν την Άγιου Νικόλαου στην Βάρδα μερικοί με 150 χιλ ανά ώρα φταίει η έλλειψη κλειστού αυτοκινητόδρομου Αθήνας Πάτρας Πύργου;

Το ότι στην παλαιά εθνική οδό Πατρών πύργου και συγκεκριμένα στο τμήμα Βάρδας Νέας Μανωλάδας έχουν σκοτωθεί τα τελευταία 13 χρόνια πάνω από 12 νέα παιδιά,

Η Υπερβολική Ταχύτητα; Το Αλκοόλ; Η Έλλειψη Προσοχής; Η οδήγηση και ταυτόχρονα η αποστολή μηνύματος με το κινητό, Η Έλλειψη Ωριμότητας; Απασχόλησαν κάποιον από τους εκλεγμένους;

Η έλλειψη παιδείας, η έλλειψη οδηγικής συμπεριφορές και παιδείας, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα νέα παιδιά, γίνεται πολιτικό εργαλείο.

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι : η χρήση της όποιας αναγγελίας ή εξαγγελίας για νέο δρόμο από τους νυν και μελλοντικούς υποψήφιους δημάρχους. Θα πουν τότε: είδατε; Σας φτιάχνουμε ή θα σας φτιάξουμε και νέο δρόμο.

Και θα σταματήσουν να σκοτώνονται τα νέα παιδιά στον νέο, τον τωρινό ή τον παλιό δρόμο;

Και βεβαίως την αναγγελία και εξαγγελία για νέο αυτοκινητόδρομο ας πάει να την αναφέρει στις μητέρες που έχασαν τα παιδιά τους.

Απευθύνομαι σε εσάς αγαπητοί Συμπολίτες και σας λέω με σιγουριά ότι η μόνη ελπίδα να σταματήσουν οι σκοτωμοί, να σταματήσει η απώλεια ζωών, είναι να αρχίσει ο εγκέφαλος μας να δουλεύει, το λογικό τμήμα που εδράζεται σε συγκεκριμένα εγκεφαλικά κέντρα να πάρει μπροστά και να ξεκινήσει να εργάζεται. Να μην επιτρέπει να καταπίνουμε αμάσητα τα όσα δόλια και παραπλανητικά συχνά ακούγονται.

Και όπως στην Παραβολή του Ιησού, όπου ο γεωργός στην διάρκεια της σποράς πεταει τον σπόρο με τα χέρια του και ένα μέρος του σπόρου έπεσε σε άγονο έδαφος, ένα άλλο μέρος του σπόρου έπεσε σε πετρώδες, ένα άλλο στον δρόμο αλλά και ένα άλλο σε γόνιμο έδαφος, έτσι και τα μυαλά των ανθρώπων κάποια είναι καταδικασμένα σε μόνιμο ύπνο και διαρκή κατηφόρα και η ελπίδα είναι στα γόνιμα μυαλά που πρέπει να αφυπνιστούν.

Και ας μην κάνουμε τα αντίθετα από αυτά που έλεγε ο Ισοκράτης:

Οἱ γὰρ κατ’ ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ’ ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ’ ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ’ ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.

Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΣΤΕ λοιπόν στα δημαγωγικά λόγια και σχέδια των δημαγωγών.
Χρειάζεται μια γιγαντιαία προσπάθεια για να σωθεί το μέλλον μας.

Με εκτίμηση

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.