COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Λείχουν τον τούρκον οι αδιαφορήσαντες πολιτισμικώς Δυτικοί

Πολιτισμικήν ύβριν, χαρακτήρισε ο Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, με την μετατροπήν της σε μουσουλμανικόν τέμενος.
Για την βεβήλωση αυτήν έπρεπε οίκοθεν και μετά σφοδρότητος να αντιδράσει ο Δυτικός Κόσμος αν έχει ευαισθησίαν σε κορυφαία θέματα Πολιτισμού και όχι να περιμένει  υποδείξεις ή προτάσεις κυρώσεων από την Ελλάδα, η οποία κακώς τις πρότεινε. Η τουρκία πράττει ότι θέλει χωρίς να ζητά την γνώμην κανενός και γι΄ αυτό επιτυγχάνει έστω και ανόμως. Εμείς εκλιπαρούμεν την Ανένωτον Ευρώπην και οι αιτήσεις μας δεν γίνονται πάντα αποδεκτές από όλους, αλλά και με   κάποιαν χαλαρότητα.

Έχομεν όπλα να αμυνθώμεν κατά πάσης επιβουλής; Πολλά αλλά δεν τα εφαρμόζομεν.
Στην Αθήνα υπάρχει η Πρεσβεία της τουρκίας. Τα υπάρχοντα προξενεία  εκτός Αθηνών τι σκοπόν εξυπηρετούν; Αν προπαγανίζουν υπέρ της τουρκίας γιατί τα διατηρούμεν; Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε συνέντευξή του σε βραδινόν δελτίον ειδήσεων  την 13ην τρ, πρότεινε (αν κατάλαβα καλώς) να καταργηθεί το προξενείον της Ρόδου.
Με την τουρκίαν έχομεν διακίνηση εμπορευμάτων άνευ φόρου!! Γιατί;;; Να επιβληθεί φόρος και να πάψουν οι Έλληνες καθημερινώς να  πηγαίνουν …δίπλα για αγοράν τροφίμων ή άλλων αγαθών. Τα πάντα υπάρχουν στην Ελλάδα.  Ο Βασίλης Κροκίδης πρότεινε να  «μποϋκοτάρουν» οι Έλληνες τα τουρκικά προϊόντα! Πρόκειται για σημαντικόν  όπλον κατά της τουρκίας. Όσοι χρησιμοποιούν συνεχώς τουρκικά προϊόντα τώρα για ολίγον θα κλαψουρίσουν στο άκουσμα βεβηλώσεως της Αγίας Σοφίας, αλλά σε ολίγον θα πάνε απέναντι για να αφήσουν ένα τσουβάλι χρήματα σε αγορές!!!!!!!!!! και ας υποφέρει η Ελλάδα,
Στον Πολιτιστικόν τομέα  έπρεπε  να  είχαμεν ακυρώσει τον Ν.2929  ο οποίος επιτρέπει  για την σύνταξη της Ελληνικής Ιστορίας  στα σχολεία να ερωτώνται απαραιτήτως οι τούρκοι!!!! Γι΄ αυτό  χάσαμεν τον Κολοκοτρώνη  και όλους του ΗΡΩΕΣ από τα Σχολεία και κανείς δεν ανησυχεί!  Στις εκδηλώσεις  για την  «Ελλάδα 21» θα ερωτηθούν; Σίγουρα ΝΑΙ!!!!
Ο δίαυλος με η τουρκίαν πρέπει  να διακοπεί μέχρι νεωτέρας για τους λόγους  (μερικούς) που είχαμεν  αναφέρει στο άρθρον «Άκαιρη η άρση των δρυφάκτων  με την τουρκίαν» βλ.   fragosika.gr,και δεκάδες άλλες ιστοσελίδες. Να παύσομεν να εκλιπαρούμεν την Ευρώπην να μας βοηθά κάθε φοράν. κάτι που δεν πράττει.
Με το κορυφαίον θέμα της Αγίας Σοφίας όλοι είπαν λυπούμαστε και άλλα γλυκανάλατα  επιφανειακώς και τώρα εσιώπησαν. Δεν θέλουν να έλθουν σε αντίθεση με την τουρκίαν,  Της γλείφουν τα πόδια για οικονομικά δικά τους συμφέροντα, Το μέγιστον πολιτιστικόν υβρεολόγιον δεν τους αγγίζει καθόλου. Προσεβλήθη άπασα η πεπολιτισμένη ανθρωπότης. Πως αντέδρασε; Ούτε χλιαρώς. Ήδη το θέμα ελησμονήθη!
Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών είπε προ ημερών ότι θα συνεργαστεί με Γαλλίαν, Ιταλίαν, Αγγλίαν, ΗΠΑ για εξορύξεις στην Ελληνικήν και Λυβικήν ΑΟΖ! Και όλοι αυτοί τον κατακρίνουν ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιον! και απ’ αυτούς  ζητούμεν συμπαράσταση!!
Επειδή  αυτή  η αναφορά του  τούρκου δεν πρέπει να προέρχεται από την φαντασίαν του,  μήπως ευρισκόμεθα σε λάθος δρόμον και μήπως ζητούμεν, ματαίως την αρωγήν (ανυπάρκτων;)  συμπαραστατών;;;;;

                              Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.