COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Λάθος της Ελλάδος ο κατάλογος για κυρώσεις στην τουρκίαν


Τις κυρώσεις έπρεπε να τις συντάξει και να τις ανακοινώσει η Ανένωτος Ευρώπη και όχι να τις εισηγηθούμεν εμείς. ΄Οσες εισηγηθήκαμεν. Το μόνον που έπρεπε να κάνομεν ήταν να τις επικυρώσομεν.  Σε άρθρον μας στο διαδίκτυον στις 14 τρ. είχαμεν προτείνει ορισμένες κυρώσεις που μπορεί να επιβάλει η Ελλάδα στην τουρκίαν, ανεξαρτήτως των ευρωπαϊκών, που πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν ή θα είναι λίαν χαλαρές έως ανεπαίσθητες. Οι Ελληνικές κυρώσεις είναι αποτελεσματικές, αλλά δεν θέλομεν μάλλον να στριμώξομεν την γειτόνισσα!! ανεξαρτήτως ότι εκείνη πράττει αυτό καθημερινώς σε βάρος μας!
Το θέμα για το οποίον πρέπει να φωνάζομεν είναι η Αγία Σοφία, όχι ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά για να  μάθουν οι ανιστόρητοι ανά την υφήλιον ποία η σπουδαιότητα, η  λαμπρότητα και η μοναδικότητα αυτού του μνημείου, που τώρα βεβηλώνεται!

Αντί να προτείνομεν κυρώσεις, έπρεπε να αποκρούσομεν την θρασείαν επέμβαση της Γερμανίας να μας σύρει σε διάλογον με την τουρκίαν! Μητσοτάκης- Ερντογάν και σε τριμερή κρυφή , πριν ολίγον, Ελλάδα – τουρκία- Γερμανία! Έχομεν υπόσταση και οντότητα; Έπρεπε αμέσως να απορρίψαμεν την γερμανικήν μεσολάβηση και να της πούμεν να ασχολείται με τα του οίκου της και όχι με την Ελλάδα! Αλλά ποίος θα αντιδράσει!  Εκείνη μας διοικεί και έχει γεμίσει την χώραν με επιχειρήσεις της, που «ρουφούν το αίμα του Λαού» και δεν αφήνουν χρήματα στον τόπον. Στα μνημόνια  και στις περικοπές μισθών και συντάξεων ήταν πρωτοπόρα η Γερμανία, «αρπάζουσα» από εμάς για να σώσει τις γερμανικές τράπεζες!
Αντί να προτείνομεν κυρώσεις, πρέπει να σταματήσομεν για ορισμένον διάστημα τον διάλογον, το οποίον επιδιώκει εντόνως η τουρκική πλευρά και το αναφέρει συνεχώς, γιατί  ξέρει ότι θα μας υποσκελίσει ευκόλως! Ελάτε να συζητήσομεν για τα πετρέλαια της Ανατολικής Μεσογείου,  συνεχώς διακηρύττει!
Αντί να προτείνομεν κυρώσεις, έπρεπε να είχαμεν επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. και να είχαμεν ορίσει την ΑΟΖ από δεκαετίες!  Τι έκαναν οι πολιτικοί;  Τώρα η τουρκία ετοιμάζει άλλες γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης! Σε ολίγα χρόνια θα κάνει εξαγωγές  πετρελαίου από χώρους που δεν είναι δικοί της!! Παγκόσμια μοναδικότητα!
Οι σκέψεις αυτές βγαίνουν από την ανάγκην για το αιώνιον κύρος της Ελλάδος και όχι από  πολιτικά ή υπουργικά γραφεία, που ίσως έχουν άλλην θεώρηση! Γιατί δεν μας την λένε ευθέως και χωρίς περιστροφές; Εφ΄ όσον δεν ενημερωνόμεθα έχομεν το ελεύθερον αν εκφράζομεν τις δικές μας σκέψεις και συλλογισμούς.
                                        Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.