COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Φύγετε από «αμφισβητούμενα ύδατα» ιανοί αμερικανοί!!!

Την όξυνση στις Ελληνοτουρικές σχέσεις θέλησε να καταπραύνει το αμερικανικόν υπουργείον Εξωτερικών και τα έκαμε «μούσκεμα»!! Είπε «φιλικά» στους τούρκους να μη κάνουν καμμίαν κίνηση στην περιοχή του Καστελορίζου, γιατί πρόκειται για  «αμφισβητούμενα ύδατα»!!  Δηλαδή  θαλάσσιες περιοχές που κανείς δεν ξέρει σε ποίον ανήκουν κατά την διεθνή της σοφή άποψη!  Φράση προσβλητική για ολόκληρη την αμερικήν, που δεν γνωρίζει τα όρια χερσαία και θαλάσσια των άλλων χωρών και δη των γνωστών της. Φράση άκρως προσβλητική για τους Έλληνες που οι δήθεν σύμμαχοί τους δεν γνωρίζουν τα θαλάσσια σύνορά της φιλικής τους Χώρας!

Και δεν είναι η  πρώτη φορά που προέβησαν σε ανάλογην φράση αλλά και πράξη. Είναι και η ανάμιξή τους  στα Ίμια, με αποτέλεσμα να «χάσει» η Ελλάδα την ελεύθερη πρόσβαση στις νησίδες αυτές!  Στην κρίση του 1996 ο αμερικανός  υφυπουργός, ο βλογιοκομμένος Ρ. Χόλμπρουκ, είπε ότι τα νησιά είναι αμφισβητούμενα και δεν θα βάλετε ούτε σημαίες  ούτε όπλα!   Διεθνής νομοθέτης! Και όμως η άποψη αυτού του άσχετου επεκράτησε και εμείς μέχρι τώρα δεν έχομεν τολμήσει να διεκδικήσομεν την κυριότητα των νησίδων τα οποία είναι δικά μας αδιαμφισβητήτως! Και να διακδικήσομεν κάτι ανάλογον δεν θα έχομεν συνεργούς και υποστηρικτές! ΄Ολοι μας λένε «καλημέρα» για  να μας «φορτώνουν» με πολεμικόν υλικόν δισεκατομμυρίων χωρίς να το έχομεν ανάγκην!
Ακόμα οι διπρόσωποι αμερικανοί λησμονούν κάτι σπουδαίον, Το Αιγαίον Πέλαγος από την  Αλεξανδρούπολη έως την Κύπρον και την Κρήτην είναι ένα και αδιαίρετον. Δεν έχει τμήματα καθαρώς Ελληνικά και  άλλα αμφισβητούμενα. Είναι αδιαίρτον. Άτμητον. Και σε όποιον σημείον των υδάτων του βρεθεί  κάποιος είναι πάντα σε νόμιμα Ελληνικά ύδατα.
 Με βάση αυτό το αξίωμα, δεχθείτε το ερώτημα.
n  Τα δικά σας πλοία τα οποία  κινούνται από την Σούδαν στο Αιγαίον, πλέουν συμφώνως με όσα είπατε για το Καστελόριζον σε  «αμφισβητούμενα  ύδατα»! Ποίος σας έδωσε άδειαν να κινείστε σε θαλάσσιες περιοχές που δεν έχουν κτήτορα;;; Άρα είσθε είδος κατακτητού. Και γιατί ζητήσατε  και την Αλεξανδρούπολη: Σε τίνος ύδατα θα κινείσθε;;
Ζητήσατε άδειαν από την Ελλάδα. Γιατί από αυτήν και όχι από την  τουρκίαν που λέτε κατά ανοίκειον τρόπον ότι διεκδικεί Αιγαίον Πέλαγος;
Οι άνευ ερείσματος αναφορές σας για «αμφισβητούμενα ύδατα» στην θάλασσαν του Καστελορίζου, είναι προσβολή για την Ελλάδα και έπρεπε να την είχατε αναιρέσει αμέσως!  Το Ελληνικόν Υπουργείον Εξωτερικών, σας ζήτησε κάτι ανάλογον; Μάλλον όχι όπως και στην περίπτωση των Ιμίων, που  ενώ έπρεπε να σας επιπλήξει,  απεναντίας, ώ του θαύματος, σας είπε ευχαριστώ και δη εν τω Βουλευτηρίω!!!
Μήπως δι’ ορισμένα πλήγματα κατά της Πατρίδος μας ενεχόμεθα  και εμείς εις ολόκληρον!
Οι τυχόν βασικοί υπεύθυνοι έχουν ηθικήν συντριβήν περί αυτών ή πιστεύουν ότι ενήργησαν καλώς!

                              Μιχαήλ  Στρατουδάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.