COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ 5G από το διάστημα: 20.000 δορυφόροι για να καλύψει τη Γη

ΔΗΜΟΣΙΕΎΤΗΚΕ ΑΠΌ: JOHN P. THOMAS 8 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2019

 Παρακαλώ μοιραστείτε αυτή την ιστορία!

image_pdfimage_print

Ο τεχνοκράτης Έλον Μασκ θα χρησιμοποιήσει τη SpaceX για να εκτοξεύσει μόνο 12.000 δορυφόρους. Αν και τα δεδομένα έχουν μηδενική μάζα, το χερσαίο συν το 5G με βάση τον ουρανό θα είναι γεμάτο με σταθερά ποτάμια δεδομένων, ενώ θα καλύπτει την ανθρωπότητα με αμφισβητήσιμη ακτινοβολία. πρόγραμμα επεξεργασίας TN

Η προσοχή του κοινού σχετικά με το 5G έχει επικεντρωθεί στα σχέδια των εταιρειών τηλεπικοινωνιών να εγκαταστήσουν εκατομμύρια μικρούς πύργους κινητής τηλεφωνίας σε πόλους ηλεκτρικής ενέργειας, σε δημόσια κτίρια και σχολεία, σε καταφύγια στάσεων λεωφορείων, σε δημόσια πάρκα και οπουδήποτε θέλουν σε εθνικά πάρκα και σε ομοσπονδιακά εδάφη.

 

Στις τοπικές αστικές κοινότητες θα υπήρχε ένας πύργος κινητής τηλεφωνίας περίπου κάθε 500 πόδια κατά μήκος κάθε δρόμου.

 

Όσο κακοί κι αν φαίνονται αυτοί οι μικροί πύργοι κινητής τηλεφωνίας από την άποψη της συνεχούς έκθεσης σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RF) σε κοντινή απόσταση από την πηγή, ίσως μια ακόμη πιο ανησυχητική προοπτική θα είναι η δέσμη μικροκυμάτων μήκους χιλιοστών στη γη από χιλιάδες νέους δορυφόρους επικοινωνίας.

 

Η FCC έδωσε έγκριση στη SpaceX στις 29 Μαρτίου 2018, για την εκτόξευση 4.425 δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη.

 

Ο συνολικός αριθμός δορυφόρων που αναμένεται να τεθεί σε χαμηλή και υψηλή τροχιά από αρκετές εταιρείες θα είναι 20.000 δορυφόροι.

 

5G θα χρησιμοποιήσει τις σταδιακά τοποθετημένες κεραίες συστοιχιών για να πυροβολήσει τις ακτίνες της ακτινοβολίας στα κινητά τηλέφωνα

Αυτοί οι δορυφόροι θα χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο κεραιών συστοιχίας που θα χρησιμοποιηθούν από τα επίγεια συστήματα 5G.

 

Αυτό σημαίνει ότι θα στείλουν στενά εστιασμένες δέσμες έντονης ακτινοβολίας μικροκυμάτων σε κάθε συγκεκριμένη συσκευή 5G που βρίσκεται στη Γη και κάθε συσκευή θα στείλει μια δέσμη ακτινοβολίας πίσω στο δορυφόρο.

 

Οι προηγούμενες γενιές κυτταρικής επικοινωνίας RF χρησιμοποίησαν μεγάλες κεραίες για να στείλουν μια κουβέρτα ακτινοβολίας προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι χαμηλότερες συχνότητες που χρησιμοποίησαν και η ευρεία κατανομή των μικροκυμάτων περιόρισαν τον αριθμό των κυψελοειδών συσκευών που θα μπορούσαν να συνδεθούν μέσω ενός μεμονωμένου ψηλού πύργου.

 

Τα πολύ μικρότερα μικροκύματα μήκους που χρησιμοποιούνται για το 5G θα καταστήσουν δυνατή τη χρήση μικρών κεραιών συστοιχίας για την αποστολή και λήψη σημάτων.

 

Οι σταδιακά τοποθετημένες κεραίες συστοιχίας αποτελούνται από συστάδες εκατοντάδων μικροσκοπικών κεραιών που συνεργάζονται για να ρίξουν μια ακτίνα ενέργειας σε ένα στόχο ακριβώς όπως μια σφαίρα. Ένα σύμπλεγμα από αυτές τις μικροσκοπικές κεραίες μπορεί να τακτοποιηθεί σε μια μήτρα 4 ιντσών και 4 ιντσών.

 

Οι ακτίνες των μικροκυμάτων που παράγουν θα είναι αρκετά ισχυρές για να περάσουν μέσα από τοίχους και ανθρώπινα σώματα. Εάν δεν ήταν αρκετά ισχυροί για να το κάνουν αυτό, τότε όλοι με ένα smartphone 5G θα έπρεπε να σταθούν έξω όταν χρησιμοποιούν τις συσκευές.

 

Κάθε προϊόν 5G θα έχει επίσης πολλαπλές ορσεις κεραίες συστοιχίας που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας ισχυρής δέσμης ακτινοβολίας πίσω στις συσκευές 5G που είναι τοποθετημένες σε πόλους ηλεκτρικής χρησιμότητας ή προς έναν συγκεκριμένο δορυφόρο στο διάστημα.

 

Αυτές οι δέσμες ακτινοβολίας θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά ισχυρές για να περάσουν μέσα από τοίχους και ανθρώπινη σάρκα, όπως ένα χέρι ή ένα κεφάλι για να φτάσουν στον προορισμό που προορίζεται.

 

Αυτό σημαίνει ότι εάν βρίσκεστε σε μια πολυσύχναστη τοποθεσία, όπως ένα αεροδρόμιο ή σε ένα τρένο, θα υπάρχουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες αόρατες δέσμες ακτινοβολίας που πετούν μέσα στο περιβάλλον με την ταχύτητα του φωτός.

 

Καθώς οι άνθρωποι κινούνται σε αυτό το περιβάλλον, το σώμα τους θα διεισδύει από πολλές ακτίνες ακτινοβολίας καθώς περπατούν ή καθώς άλλοι άνθρωποι περπατούν γύρω τους με τα smartphones 5G τους.

 

Τα τηλέφωνα 5G θα είναι πολύ πιο ισχυρά από τα προηγούμενα τηλέφωνα

Η αποτελεσματική ακτινοβολημένη δύναμη των κεραιών συστοιχίας 5G στα τηλέφωνα θα είναι 10 φορές ισχυρότερη από τα τηλέφωνα 4G.

 

Κανείς δεν θα ελευθερωθεί από την έκθεση.

 

Επιπλέον, οι ακτίνες 5G της ακτινοβολίας μικροκυμάτων θα ληφθούν και θα μεταδοθούν από τον νέο εξοπλισμό υπολογιστών, τις οικιακές συσκευές, και τα αυτοκίνητα.

 

Ο στατικός εξοπλισμός, όπως οι κόμβοι Wi-Fi σε σπίτια και γραφεία, θα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί δοκούς μικροκυμάτων που είναι 15 φορές ισχυρότεροι (300 Watt) από τα σήματα από τηλέφωνα 5G ή 150 φορές ισχυρότεροι από τα τηλέφωνα 4G.

 

Γιατί το 5G είναι πολύ πιο επικίνδυνο από τα προηγούμενα συστήματα επικοινωνίας μικροκυμάτων;

Ο Arthur Firstenberg, συγγραφέας, ερευνητής και υπέρμαχος του περιορισμού της έκθεσης σε RF από το περιβάλλον, εξηγεί την ανάλυση της ακτινοβολίας 5G που δημοσιεύθηκε στο Microwave News το 2002. Δήλωσε:

 

Όταν ένα συνηθισμένο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο εισέρχεται στο σώμα, προκαλεί την κίνηση των φορτίων και τη ροή των ρευμάτων.

 

Αλλά όταν εξαιρετικά σύντομοι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί εισέρχονται στο σώμα [5G], συμβαίνει κάτι άλλο: οι ίδιες οι κινούμενες χρεώσεις γίνονται μικρές κεραίες που ακτινοβολούν εκ νέου το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και το στέλνουν βαθύτερα στο σώμα.

 

Αυτά τα εκ νέου ακτινοβολούνται κύματα ονομάζονται πρόδρομες αγωγές Brillouin.

 

Γίνονται σημαντικά όταν είτε η ισχύς είτε η φάση των κυμάτων αλλάζει αρκετά γρήγορα.

 

Το 5G πιθανότατα θα ικανοποιήσει και τις δύο απαιτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η διαβεβαίωση που μας δίνεται – ότι αυτά τα κύματα χιλιοστών είναι πολύ μικρά για να διεισδύσουν μακριά στο σώμα – δεν είναι αλήθεια.

 

Οι δορυφόροι 5G θα γεμίσουν τους ουρανούς

Αυτές είναι οι εταιρείες με τα μεγαλύτερα σχέδια για την ανάπτυξη δορυφόρων:

 

SpaceX: 12.000 δορυφόροι

OneWeb: 4.560 δορυφόροι

Boeing: 2.956 δορυφόροι

Spire Global: 972 δορυφόροι

Ο Arthur Firstenberg περιγράφει τα σχέδια των εταιρειών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία 5G. Δηλώνει:

 

Η Honeywell έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για να γίνει ο πρώτος μεγάλος πελάτης της OneWeb — σχεδιάζει να παρέχει Wi-Fi υψηλής ταχύτητας σε επιχειρηματικά, εμπορικά και στρατιωτικά αεροσκάφη σε όλο τον κόσμο.

 

Η SpaceX θα ήθελε να παρέχει το ισοδύναμο του 5G σε κάθε άτομο στον πλανήτη.

 

Εφαρμογή 5G με βάση το έδαφος

Τα επίγεια συστήματα 5G εφαρμόζονται ήδη σε δεκάδες μεγάλες πόλεις αυτή τη στιγμή. Τα σχέδια εγκρίνονται από εκατοντάδες άλλες πόλεις, τα οποία θα επιτρέψουν την εφαρμογή τους το 2019 και μετά.

 

Όπως εξήγησα στα προηγούμενα άρθρα μου, οι πόλεις δεν έχουν το δικαίωμα να "πουν όχι" στους κανονισμούς του 5G. Οι κανονισμοί της FCC εμποδίζουν τις πόλεις να αντιταχθούν με βάση τις ανησυχίες για την υγεία - μπορούν να μιλήσουν μόνο για ζητήματα αισθητικής και το πρακτικό ζήτημα της τοποθέτησης εξοπλισμού.

 

Είναι υποχρεωμένοι να "πουν ναι", και καλύτερα να το κάνουν γρήγορα, αλλιώς οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα τους απειλήσουν με νομικές ενέργειες για παρεμπόδιση των σχεδίων τους.

 

Διαβάστε όλη την ιστορία εδώ...

 

Σχετικά άρθρα:

Διαστημικά σκουπίδια; Ο Έλον Μασκ αναζητά 30.000 δορυφόρους 5G στο διάστημαΔιαστημικά σκουπίδια; Ο Έλον Μασκ αναζητά 30.000 δορυφόρους 5G στο διάστημα

Τζεφ Μπέζος: «Πρέπει να πάμε στο διάστημα για να σώσουμε τη Γη»Τζεφ Μπέζος: «Πρέπει να πάμε στο διάστημα για να σώσουμε τη Γη»

Μπέζος του Αμαζονίου: Η εξερεύνηση του διαστήματος είναι απαραίτητη για να «σωθεί η Γη»Bezos της Amazon: Η εξερεύνηση του διαστήματος είναι απαραίτητη για να...

Οι επίλεκτοι τεχνοκράτες σχεδιάζουν να ξεφύγουν από τη Γη και να κατευθυνθείτε προς το διάστημα; Οι επίλεκτοι τεχνοκράτες σχεδιάζουν να ξεφύγουν από τη Γη και...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.