COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΚΚΕ:Ερωτήσεις στον πρωθυπουργό για τα έκτακτα μέτρα


Επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό κατέθεσαν η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, σχετικά με την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων και τις συνέπειες που θα έχουν στους πολίτες.

By:ant1online

Επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, κατέθεσαν η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, σχετικά με την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων και τις συνέπειες που θα έχουν στους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Παπαρήγα, τονίζει ότι τα νέα μέτρα αποτελούν «γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης στους μισθούς και στις συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, την υγεία και την παιδεία», ενώ τονίζει ότι τα μέτρα αυτά έχουν ληφθεί από καιρό από την ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ερωτά δε τον πρωθυπουργό «πως τοποθετείται η κυβέρνηση στην κατάσταση αυτή που χειροτερεύει τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών».

Ο Αλ. Τσίπρας, στην ερώτηση του με θέμα «συνέπειες από την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων και της πρότασης για την άρση της μονιμότητας», κάνει λόγο για «σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, την οποία πληρώνουν οι εργαζόμενοι της χώρας».

Συμπληρώνει δε ότι τα νέα σκληρά μέτρα για την οικονομία που αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη του ECOFIN οδηγούν, μεταξύ άλλων, σε περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και αναστολή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Ακόμα, υποστηρίζει ότι «ανοίγει ο δρόμος για ραγδαία μείωση του προσωπικού στη δημόσια υγεία, παιδεία και κοινωνική πρόνοια», ενώ καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν ισχύει η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι εξετάζεται η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αν αληθεύουν οι πληροφορίες για θέσπιση του νέου πακέτου μέτρων με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Επίσης, ερώτηση σχετικά με την περικοπή των προνοιακών επιδομάτων και τη μη εφαρμογή των προβλεπόμενων στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, για την εξ ολοκλήρου καταβολή τους, κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης ερωτά τον κ. Παπακωνσταντίνου για ποιο λόγο υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή στο ακέραιο των προνοιακών επιδομάτων τα οποία στηρίζουν την επιβίωση ανθρώπων που προέρχονται από τις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και πότε θα στείλει στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις το συνολικό ποσό χωρίς την περικοπή του 10% για τα προνοιακά επιδόματα, όπως ακριβώς προβλεπόταν στον Τακτικό Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2010 ώστε να εκδοθούν οι επιταγές υπέρ των δικαιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.