COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Σκεφτόμαστε Ελληνικά...


By:http://skeftomaste-ellhnikagr.blogspot.com

Για τις Γερμανικές επανορθώσεις...
Γράφει ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

τ.Δ/ντής Γραφείου Υπουργού Δικαιοσύνης, Ευαγγ.Γιαννόπουλου


Φυλάω αυτό το άρθρο αρκετά χρόνια, πιστεύοντας ότι να έρθει η κατάληλη στιγμή να δει το φώς. ΣΗΜΕΡΑ είναι η ΩΡΑ . Σήμερα η Ελλάδα δέχεται αμέτρητα χτυπήματα και πρέπει ο καθένας θα καταθέσει ΟΤΙ ξέρει. Απο πλευράς μου καταθέτω την εμπειρία μου της εποχής εκείνης που ήμουνα κοντά στον αείμνηστο Ε.Γιαννόπουλο. Κύρια αιτία της αντιπάθειας του Σημιτικού περιβάλλοντος πρός πρόσωπό του, εκτός των διαφόρων λόγων ήταν και η αντίθεσή του για την ανάθεση του αεροδομίου των Σπάτων στούς Γερμανούς, λέγοντας μονίμως, ότι ΠΡΩΤΑ έπρεπε να μας δώσουν τα λεφτά που μας χρωστάνε και μετά να τους δώσουμε δουλειά. Συναντούσε στην ΔΥΝΑΜΙΚΗ αντίδραση Σημίτη και όλων όσων εμπλέκονταν στο έργο. Φυσικά και του αδελφού Σημίτη , Σπύρου, στελέχους της Γερμανικής Κυβέρνησης, με τον οποίο είχαμε συναντηθεί στην Φρανκφούρτη (Κέρτσεμταχ). Το θέμα των Γερμανικών επανορθώσεων , το είχε χειριστεί με τον αείμνηστο ποινικολόγο Γ.Σταμούλη και περίμεναν την απόφαση του Αρείου Πάγου, δεν πρόλαβε όμως , γιατί ο Σημίτης τον "αναδόμησε" στίς 20/3/2000 αναθέτοντας το Υπουργείο Δικαιοσύνης στον επίτιμο πρόεδρο του Α.Π. κ.Δ.Γουργουράκη, ως υπηρεσιακό Υπουργό.
Μετά στίς εκλογές της 8/4/2000 , το Υπουργείο ανατέθηκε στον καθηγητή κ. Μιχ.Σταθόπουλο απο τις 13/4/2000 μέχρι στις 21/10/2001.
Στη συνέχεια στην ηγεσία του Υπουργείου ανέλαβε ο νυν Πρόεδρος της Βουλής κ. Φιλ.Πετσάλινκος μέχρι τις εκλογές του 2004 και την νίκη της Ν.Δ.
Ετσι ο ΑΤΙΘΑΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ βγήκε ΕΚΤΟΣ μάχης και το πεδίο ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
Πρίν παραδώσει το Υπουργείο στον κ. Γουργουράκη, στον είχε ενημερώσει , για προσέχει το θέμα των Γερμανικών Επανορθώσεων γιατί η απόφαση ήταν θέμα ημερών.
Γνώριζε φυσικά ότι χρειάζονταν ΑΠΟΦΑΣΗ του Υπουργού Δικαιοσύνης για να ξεκινήσει η διαδικασία είσπραξης των αποζημιώσεων.
ΕΧΟΥΜΕ λοιπόν , ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ του ΠΑΣΟΚ που ΠΑΡΕΒΗΣΑΝ τα ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ και άλλους 4 της Ν.Δ.
ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ!!


...ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ "ΛΗΘΗΣ"...
Γράφει ο ΝΤΑΝΤΟΝ

Στη μνήμη του Γιάννη Σταμούλη

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ... Μίλαν Κούντερα.

Από τους 800ους Γερμανούς στρατιωτικούς που είχε ασκήσει δίωξη το μεταπολεμικό "Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου " , για την γεννοκτονική δράση τους στην Ελλάδα , η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την ισοπέδωση και το κάψιμο 2500 (!) χωριών , 50000 εκτελέσεις μαχητών και αθώων πολιτών και τον θάνατο 300000 ανθρώπων από την πείνα ( λοιμό) τον χειμώνα του 1941 , αλλά και μέχρι το 1945 και δεκάδες χιλιάδες σωματικά ανάπηρους και ψυχικά ασθενείς , ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ !
Υπολογίζεται πως εξοντώθηκε το 12 % των Ελλήνων. Το 8 % από τις δολοφονίες - εκτελέσεις και την πείνα , αλλά και ένα 4 % από τις υπολειπόμενες γεννήσεις που δεν έγιναν , λόγω των ασθενειών - κακουχιών. Πέρα από τις καταστροφές των δημόσιων υποδομών και των ιδιωτικών περιουσιών τις οποίες η ¨Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων¨ (1947) αναγνώρισε μια συνολική μελλοντική απαίτηση για Επανορθώσεις-Αποζημιώσεις ύψους 8,5 δις δολαρίων , ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ 1938 ( ! ) , χωρίς να αναγνωρισθούν τα ¨διαφυγόντα κέρδη¨ για τις επόμενες δεκαετίες ( ! ). Η Ελλάδα ζήτησε τότε την...(συνέχεια στο σύνδεσμο >>> http://skeftomaste-ellhnikagr.blogspot.com/2010/02/blog-post_23.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.