COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Και ένας σαράφης θα τα κατάφερνε καλύτερα!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ- ΛΑΪΚΗΣ ΓΗΣ

Άρθρο της Ναυσικάς Κυριάκη, μέλους
του ιδρυτικού πυρήνα της ΕΝΑΚ

Κέρκυρα 25/06/2010

Και ένας σαράφης θα τα κατάφερνε καλύτερα!
(Σαράφης, αυτός δηλαδή που αγοράζει τα
τιμαλφή όσων βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη).
Ο λόγος βέβαια γίνεται για την ανεκδιήγητη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα απίστευτα οικονομικά μέτρα που έχει εξαγγείλει και όλα τα υπόλοιπα που έπονται. Και αφού έχει φέρει ολόκληρη τον Ελληνικό
Λαό σε απόγνωση και την Ελληνική Νεολαία στα πρόθυρα της κατάθλιψης έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα.Όπως δημοσιεύει η Guardian:«Ευρισκόμενη σε απόγνωση για την αποπληρωμή των χρεών της και οδηγούμενη από την ανικανότητά της να βρει πόρους για την ανάπτυξη των υποδομών στα νησιά, τα...βγάζει στο σφυρί».Σαν αυτή η γη να έχει κληρονομηθεί σε κάθε μέλος της συγκεκριμένης κυβέρνησης προσωπικά και να έχει έτσι το νόμιμο δικαίωμα να την εκποιεί. Σαν αυτός ο Λαός να μην έχει πλέον κανένα λόγο για ότι με αγώνες έχει καταχτήσει, σαν να του λένε ότι δεν υπάρχει πλέον εθνική κυριαρχία.
Και δεν υπάρχει! Όπως δεν υπάρχει και κυρίαρχος Λαός!Μόνον θλιβερές αναμνήσεις μιας «ευδαιμονούσας ζωής» του παρελθόντος, τότε που εξαγοράζονταν οι συνειδήσεις μαζί με τις ψήφους, με αντάλλαγμα την ανοχή, την στρογγυλοποίηση των αρχών και το κυνήγι του «υπερκαταναλωτικού ονείρου». Το πόσο σημαντικό θέμα είναι αυτή η εκποίηση της κρατικής και κατ’επέκταση της Λαϊκής ιδιοκτησίας, δυστυχώς με πάρα πολλούς τρόπους δεν αφήνουν να φανεί.Η ΕΝΑΚ, από το κείμενο της ιδρυτικής της διακήρυξης αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, (πχ όταν οι Γερμανοί ζητούσαν να τους δοθεί η Κέρκυρα), φέρνει στο προσκήνιο το θέμα του ξεπουλήματος της δημόσιας – εθνικής – λαϊκής γης και περιουσίας. Αυτής της γης που κερδίθηκε σπιθαμή την σπιθαμή με αίμα και αγώνες γενεών. Τα κοινωνικά δικαιώματα που ο Λαός κέρδισε στον εικοστό αιώνα, η εξουσία σήμερα του τα παίρνει ένα προς ένα πίσω. Μήπως αυτή η εξουσία θέλει να κάνει εκπτώσεις και στην ιστορική γη που έχει ξανακερδίσει ο Ελληνικός Λαός;Όπως έχουμε επανειλημμένα φέρει στο προσκήνιο, η Κέρκυρα βιώνει εδώ και δεκαετίες το αίσχος του πουλήματος, του ξαναπουλήματος και του ξεπουλήματος της γης της στα διάφορα συμφέροντα και στους διάφορους «επενδυτές και σωτήρες». Και όμως ούτε την κρίση ούτε την παρακμή αποφύγαμε. Οι σωτήρες δεν έσωσαν τελικά το νησί μας. Το εκμεταλλεύτηκαν, κέρδισαν από αυτό, αλλά δεν το έσωσαν. Ας το σκεφτούν καλά αυτό όσοι ακόμα προσβλέπουν σε ξένους επενδυτές και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.Η ΕΝΑΚ με τις παραπάνω επισημάνσεις δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να υπερβάλλει και να κινδυνολογήσει.Η ΕΝΑΚ δεν δημιουργεί ούτε τα δημοσιεύματα ούτε τα γεγονότα. Αισθάνεται όμως ξεκάθαρη την ευθύνη να προειδοποιήσει και να παρεμβαίνει στα γεγονότα την ώρα που πρέπει, πριν αυτά συμβούν ή έστω όταν αυτά συμβαίνουν. Τον ρόλο του «μετά Χριστόν προφήτη», στον οποίο εξασκούνται πολλοί και διάφοροι η ΕΝΑΚ ούτε τον θέλει ούτε τον συμπαθεί.Ενημέρωση του Λαού συζήτηση μέσα στον Λαό, συνειδητοποίηση, αυτός είναι ο άξονας της δικής μας προσπάθειας. Και ο Λαός να αναλάβει τις ευθύνες του.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΣΑΤΣΕ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.
    ΒΡΕ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ?
    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ?
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ , ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΗ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΟ !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.