COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ δισυπόστατο, η ΝΔ ανυπόστατη!


Posted by:Daemon

Αυτό που παρακολουθούμε όλους αυτούς τους μήνες θα μας τρέλλαινε, αν δεν το είχαμε ξαναδεί. Ποιό; το μισό ΠΑΣΟΚ να φέρνει μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και να λέει ότι δεν τα πιστεύει και δεν πρόκειται να αποδώσουν, και το άλλο μισό να βγαίνει στους δρόμους και να διαμαρτύρεται, ακόμα κια να ψηφίζει “παρών” στο νομοσχέδιο για το Μνημόνιο και να… διαγράφεται. Γιατί, δηλαδή, διεγράφη η Σακοράφα κι όχι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Παναγόπουλος, αυτό δεν είναι κάτι που εξηγείται με τη λογική.
Αλλά είπαμε: Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει στα 35 χρόνια της ζωής του ότι μπορεί να είναι δισυπόστατο, και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Τώρα, επί Γιώργου Παπανδρέου, ασκεί αυτή του την ιδιότητα με ξεχωριστή άνεση. Ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν τα πιστεύει τα μέτρα,ο υπουργός Εργασίας προσθέτει ότι δεν θα αποδώσουν, κι οι δυο υπονοούν ότι τα εφαρμόζουν “με το στανιό”, γιατί τα ζήτησαν η Ευρώπη και το Δου Νου Του.
Κι ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι και στα μονά και στα ζυγά, η ΝΔ δεν καταφέρνει να κατοχυρώσει ούτε τα μεν, ούτε τα δε. Ο Αντώνης Σαμαράς διαπιστώνει καθημερινά ότι έχει λάβει την εντολή να διοικήσει ένα κόμμα με προϊούσα ελεφαντίαση, χωρίς τα πολιτικά του στελέχη να διαθέτουν έστω και στοιχειώδη πολιτική κουλτούρα, χωρίς να κατανοούν την έννοια της πολιτικής αποτελεσματικότητας, πολιτεύονται απλώς και μόνο περιμένοντας να τους επιλέξει ο κόσμος… ελλείψει άλλου!
Η σημερινή ανυπόστατη Νέα Δημοκρατία είναι ένα καθοριστικό, καταλυτικό βαρίδι στα πόδια του Σαμαρά. Με αυτό δεν μπορεί να τρέξει ούτε μαραθώνιο, ούτε κατοστάρι. Ή θα το αλλάξει θαρραλέα και τολμηρά, ή θα είναι καταδικασμένος με στρατηγικούς όρους.
Ο χρόνος περνάει. Η περίοδος χάριτος εκπνέει. Και το κουβάρι της αναγκαιότητας ανατροπών μαζεύεται επικίνδυνα για τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος αμέσως -αλλά ΑΜΕΣΩΣ- μετά το Συνέδριο που αρχίζει την Πέμπτη, θα βρεθεί ενώπιον του διλήμματος “Τώρα, ή ποτέ”.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.