COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ:ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ Δ.Ε.Η. ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
1)
Η επιβολή του τέλους ακινήτων, Ν. 4021/2011 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είναι ένα μέτρο άδικο και παράνομο στη συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας. Ήδη σήμερα (Παρασκευή), στο ΣτΕ συζητείται η προσφυγή πάρα πολλών Δήμων και αυτοδιοικητικών οργάνων, αλλά και Δικηγορικών Συλλόγων, όπως π.χ. της Αθήνας και της Καλαμάτας, αλλά και δεκάδων φορέων, οι οποίοι ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικός.
2) Η εφαρμοζόμενη πολιτική του μνημονίου έχει οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας διότι έχει μειώσει δραματικά το εισόδημά μας.
3)
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Την προηγούμενη Πέμπτη, στις 24 Νοεμβρίου, ο Επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε. κ. Έντιγκερ, απαντώντας στην ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, είπε ότι το χαράτσι αυτό είναι και εκτός ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου και ότι η ευρωπαϊκή οδηγία δεν εμπεριέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα στην ηλεκτροδότηση από τις φορολογικές υποχρεώσεις του πολίτη.
Ουσιαστικά ο Επίτροπος είπε τα εξής:
α) Δεν μπορεί η ΔΕΗ να κόψει σε κανένα το ρεύμα επειδή αρνείται να πληρώσει το χαράτσι, αλλά δέχεται να πληρώσει το ρεύμα που καταναλώνει.
β) Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τις οποίες είναι υποχρεωμένη να ορίσει η κυβέρνηση, ακόμα και αν δεν πληρώσουν το ρεύμα που κατανάλωσαν, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τους κόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Οφείλει η κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει σε πλήρη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας και η δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβει μετά περίπου ένα μήνα για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου, πρέπει να υποχρεώσει τη ΔΕΗ να επιστρέψει τους καταβληθέντες φόρους σε όσους ήδη έχουν δώσει και απαιτούν την επιστροφή τους, αφού παράνομα και εκβιαστικά τρομοκρατώντας τους πολίτες ότι θα τους κόψει το ρεύμα, τους υποχρέωσε να καταβάλουν το φόρο.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση, την επόμενη μέρα της απάντησης του Επιτρόπου κ. Έντιγκερ στο Ν. Χουντή, δια του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε κανέναν καταναλωτή, που έχει πληρώσει την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά αρνείται να πληρώσει το χαράτσι.
Είναι μια πρώτη νίκη αυτό, παρ’ ότι στη συνέχεια η κυβέρνηση προσπάθησε να μπερδέψει τα πράγματα και ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην κατάργηση αυτού του άδικου και παράνομου και με βάση το κοινοτικό δίκαιο χαρατσιού.
Η κυβέρνηση οφείλει, αντί να βάζει συνεχώς χαράτσια:
α) Να πάρει 1 δισ.
Είναι απάνθρωπος ο εκβιασμός της κυβέρνησης προς τα λαϊκά στρώματα, ότι αν δεν πληρώσουν το βάρβαρο και εξοντωτικό χαράτσι θα τους κόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται για μια μορφή ψυχολογικής βίας και εκβιασμού με την οποία προσβάλλεται βάναυσα η αξία του ανθρώπου καθώς κινδυνεύει να στερηθεί ένα ζωτικό αγαθό απαραίτητο για τη διαβίωση του. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες, ακόμη και σ’ αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ λόγω της ανεργίας και της φτώχειας.βάζοντας ειδική εισφορά επί του τζίρου των 500 πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων (αντί να μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής για τα αδιανέμητα κέρδη από το 25% στο 20%).
β) Να πάρει 2
δισ. με ειδική εισφορά των εφοπλιστών, αυτών που η ετήσια συνεισφορά τους στα δημόσια έσοδα από φόρους είναι μόλις 12 εκατ. ευρώ.
γ) Να πάρει 3 δισ. ενεργοποιώντας το Φόρο της Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, βάζοντας ειδική εισφορά σε παντός τύπου ακίνητα (όχι μόνο κτίρια) στην Ελλάδα,
δ) Να πάρει 2 δισ.
αλλά και στο εξωτερικό, για ακίνητα αξίας πάνω από 500.000 ευρώ το άτομο. με ειδική εισφορά επί μετοχών, ομολόγων, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων κλπ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αξίας πάνω από 500.000 ευρώ κατ’ άτομο.
Έτσι θα βρει τα 8 δισ.
ευρώ.
Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι μικροεπαγγελματίες και βιοτέχνες δεν έχουν άλλα χρήματα. Τους τα έχει πάρει η πολιτική του μνημονίου και των επόμενων νόμων.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώσουν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και γιατί δεν έχουν και γιατί δεν πρέπει.
οφείλει, έστω και σήμερα που συζητάει το θέμα να πάρει θέση: Να ζητήσει να καταργηθεί άμεσα ο άδικος, παράνομος και αντισυνταγματικός στη συνείδηση του λαού αυτός νόμος και να μην επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα συμπολίτη μας ο οποίος θα έχει πληρώσει την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος συν το ΦΠΑ συν τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους συν την ΕΡΤ. Η επιβολή του τέλους ακινήτων, Ν. 4021/2011 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είναι ένα μέτρο άδικο και παράνομο στη συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας. Ήδη σήμερα (Παρασκευή), στο ΣτΕ συζητείται η προσφυγή πάρα πολλών Δήμων και αυτοδιοικητικών οργάνων, αλλά και Δικηγορικών Συλλόγων, όπως π.χ. της Αθήνας και της Καλαμάτας, αλλά και δεκάδων φορέων, οι οποίοι ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικός.
2) Η εφαρμοζόμενη πολιτική του μνημονίου έχει οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας διότι έχει μειώσει δραματικά το εισόδημά μας.
3)
Είναι απάνθρωπος ο εκβιασμός της κυβέρνησης προς τα λαϊκά στρώματα, ότι αν δεν πληρώσουν το βάρβαρο και εξοντωτικό χαράτσι θα τους κόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται για μια μορφή ψυχολογικής βίας και εκβιασμού με την οποία προσβάλλεται βάναυσα η αξία του ανθρώπου καθώς κινδυνεύει να στερηθεί ένα ζωτικό αγαθό απαραίτητο για τη διαβίωση του. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες, ακόμη και σ’ αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ λόγω της ανεργίας και της φτώχειας.
Εμείς, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ζητάμε:
1) Να καταργηθεί άμεσα ο άδικος, παράνομος και με βάση το Κοινοτικό Δίκαιο και αντισυνταγματικός στη συνείδηση του λαού αυτός νόμος. Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα και πλήρως την κοινοτική οδηγία.
2)
3) Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο όσους από τους συμπολίτες μας αρνούνται να πληρώσουν τα φοροχαράτσια.
4) Θα στηρίξουμε έμπρακτα όσους συμπολίτες μας υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, όπως διακοπή του ρεύματος, νομικές κυρώσεις κλπ.
5) Θα στηρίξουμε κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια μέχρι την κατάργηση του νόμου που τα επιβάλει, με δραστηριοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας με κάθε δυνατό τρόπο (συνέντευξη τύπου, έκδοση φυλλαδίου, ανάρτηση πανό κ.α.)
6) Θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και την ΔΕΗ να τεθεί πάλι σε ισχύ η δυνατότητα διακανονισμού ανάμεσα στους καταναλωτές και τη ΔΕΗ, για την εξόφληση της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος που πολλά νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν.
7) Να σταματήσει κάθε δίωξη στον πρόεδρο, στα μέλη του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και στους λοιπούς εργαζόμενους, οι οποίοι διώκονται γιατί υπεράσπιζαν τη νομιμότητα και το δίκιο.
2/12/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«
Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα συμπολίτη μας ο οποίος θα έχει πληρώσει την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος συν το ΦΠΑ συν τα δημοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους συν την ΕΡΤ.
Οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώσουν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και γιατί δεν έχουν και γιατί δεν πρέπει.
Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Το Π.Σ. Πελοποννήσου, θεωρεί ότι:
1)

Κ. Πρόεδρε, κ. Περιφερειάρχη,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.