COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο λαός είναι ο άμεσα υπεύθυνος και υπόλογος , για τους πολιτικούς που εκλέγει, οι οποίοι παράγουν πολιτική μόνο για τους εαυτούς τους και την καμαρίλα τους

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ-ΒΑΛΥΡΑ ΙΘΩΜΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Τ.Κ.24002-ΤΗΛ.2724071016
Σε παλιότερες αναρτήσεις μας είχαμε περιγράψει  την πολιτική, τους πολιτικούς, τους προστάτες-δυνάστες, τα πρώτα δάνεια μετά την επανάσταση του 1821 , τους εμφυλίους  του 1824,1834,και τις τρεις δίκες του 1834.Τώρα τα δυο μεγάλα κόμματα μετά τη μεταπολίτευση, αφού έπαιρναν συνεχώς δάνεια, αντί να κάνουν αυτοκριτική και να βρουν κοινούς άξονες συνεργασίας, ζητούν την αυτοδυναμία τους από τον ελληνικό λαό, απορρίπτουν  τις ευθύνες τους, αλληλοκατηγορούνται, τα δε μικρά κόμματα έχουν και αυτά το δικό τους στίγμα πλεύσης και όλα μαζί προσπαθούν για να σώσουν τον ελληνικό λαό, χωρίς κοινή συνισταμένη.
Την Μεγάλη Τετάρτη κλείνοντας τη βουλή, ψήφισαν την τελευταία τροπολογία ,για την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων, προκειμένου να διοργανώσουν την προεκλογική τους εκστρατεία και να πείσουν τον ελληνικό λαό, ότι τα προβλήματα στη χώρα ,στα οποία όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης, προήλθαν από κακές επιλογές άλλων, μεταφέροντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλον , με ξύλινο πολιτικό λόγο.
Μελετώντας προγράμματα, βιογραφικά, κ.λ.π.,  διαπιστώνουμε ότι ο ξύλινος πολιτικός λόγος κυριαρχεί σε όλα τα προγράμματα των κομμάτων και στα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών. Με πολλές γενικεύσεις, αοριστολογίες, και πολλά «ΘΑ»,αλληλοκατηγορούνται, ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλον, και πως είναι δυνατόν να συνυπάρχουν στο ίδιο κόμμα μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Κανένας δεν είδα να προβάλλει την απλή αναλογική, την αναθεώρηση του συντάγματος, την κατάργηση όλων των προνομίων των βουλευτών, το νόμο περί ευθύνης υπουργών και δεν εξηγούν το πώς, πότε, τι, πως, γιατί, πόσο κ.λ.π. Όλοι νοιάζονται για το λαό μέχρι να του υφαρπάξουν τη ψήφο και μετά τον ξεχνούν παντελώς και θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα παραδείγματα.

Είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και κατέβαλλα τις εισφορές μου, όπως ορίζει ο νόμος. Η σύνταξη, ασφαλιστικά ταμεία, εφάπαξ έχουν υπολογιστεί με βάση μαθηματικών τύπων, τα οποία δυστυχώς δεν ισχύουν με τα μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, εφαρμοστικούς νόμους, που ψήφισαν οι μνημονιακοί, οι οποίοι μαζί με τους αντιμνημονιακούς κατεβαίνουν υποψήφιοι στο ίδιο κόμμα. Γνωρίζουν οι πάντες την καθυστέρηση απονομής σύνταξης, ταμείων εφάπαξ, και δεν βλέπουμε προτάσεις, για να βελτιωθεί η κατάσταση. Όταν κάποιος φορολογούμενος καθυστερεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του στο κράτος, πληρώνει πανωπροίκι, γιατί να μην ισχύει και το αντίστροφο;
 Αφού έγινε το κούρεμα μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, γιατί να μην γίνεται και κούρεμα στα χρεωμένα νοικοκυριά και να τους αφήνουν τη θηλιά στο λαιμό, περιορίζοντας έτσι και το οξυγόνο που αναπνέουν, και τους οδηγούν σε καταστάσεις απελπισίας;
Είχαμε ένα βιβλιάριο υγείας, για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, για το οποίο καταβάλαμε το αντίστοιχο ποσοστό, όλα τα  χρόνια της υπηρεσία μας. Τώρα το βιβλιάριο είναι σχεδόν άχρηστο γιατί, γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα τα πληρώνουμε.
Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι η πολιτική είναι η αρχή των τεχνών. Ο λαός είναι ο άμεσα υπεύθυνος και υπόλογος , για τους πολιτικούς που εκλέγει, οι οποίοι παράγουν πολιτική μόνο για τους εαυτούς τους και την καμαρίλα τους. Γι’ αυτό φθάσαμε εδώ που φθάσαμε, με όλα τα γνωστά σκάνδαλα, την ατιμωρησία, και τους 200.000 παράνομους συνταξιούχους. Θα πρέπει οι πολιτικοί που συμμετέχουν στα διάφορα κέντρα εξουσίας και λήψης απόφασης, να παίρνουν  σωστές αποφάσεις, να έχουν οράματα, αξίες, ιδανικά,να πλουτίσουν την πολιτική, για το συμφέρον όλων μας και όχι να πλουτίσουν από την πολιτική. Να έχουν πρόγραμμα υλοποιήσιμο και όχι ότι τους προτείνουν άλλοι. Είναι λυπηρό η Ελλάδα μας, αυτό το παραδεισένιο κομμάτι, να γίνει μη παραγωγικό σε αγροτικά-κτηνοτροφικά προϊόντα, και να καταντήσει «έρημος», και το Τουμπάι, από έρημο να το κάνουν παράδεισο.
 Αυτή τη φορά πιστεύω ότι ο κόσμος είναι πονεμένος, οργισμένος, θυμωμένος, αγανακτισμένος, για το κούρεμα μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια, και να βγαίνει ο κάθε πολιτικός χωρίς να του λέει την πραγματική αλήθεια.
Το κακό ξεκίνησε, από τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, με τα κομματικά ψηφοδέλτια, το κομματικό συνδικαλισμό, τις αποσπάσεις κομματικών ημετέρων, τις επιλογές κομματικών διευθυντών κ.λ.π. Δεν μπορεί, ένας υποψήφιος διευθυντής σχολείου, όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ να είναι στο Ζενίθ και με τη ΝΔ να βρίσκεται  στο Ναδίρ ή το αντίστροφο. Υπάρχουν οι πίνακες, που το αποδεικνύουν αυτό αλλά, δυστυχώς ο κλάδος των εκπαιδευτικών, δεν ήθελε την αντικειμενική αξιολόγηση και δεν αντέδρασε όταν έγινε η κατάργηση του βαθμού γυμνασιάρχη-λυκειάρχη και αντικαταστάθηκε από το βαθμό του διευθυντή. Αυτό το πολιτικό παιχνιδάκι γινόταν σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.
Όπως ο πόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, γιατί σε προειδοποιεί, για κάτι που συμβαίνει ή θα στο σώμα σου και  είναι σαν οδηγός για να φέρει τη θεραπεία…. έτσι  από τη κρίση αυτή ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του, που είναι η δυναμή του, κάθε 4 χρόνια να μην πέσει στα διλλήματα των πολιτικών που έχουν ξύλινο λόγο, υφαρπάζοντας τη ψήφο του.
 Άλλωστε   γνωρίζουμε  ότι ισχύει: Το ουδέν καλώς αμιγές κακού και αντίστροφα, ώστε πολιτικοί-ελληνικός λαός, να είναι μονιασμένοι και αγαπημένοι, για την προκοπή και προοπτική της Ελλάδος.
Επειδή τέλος έχω ασχοληθεί χρόνια και τεκμηριώσει, καταγράψει, προβάλλει και διασώσει την Πολιτιστική-Πολιτισμική μας κληρονομιά της Μεσσηνίας, θα πρέπει οι 6 Καλλικρατικοί δήμοι, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, να αξιοποιήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα του νομού μας που είναι, τα αγροτοκτηνοτροφικά μας προιόντα, τα πολλά κάστρα, τα βυζαντινά κτίσματα, τα πέτρινα γεφύρια μας, με μοναδικό στην Ευρώπη, το αρχαιότερο γεφύρι της Μαυρόζούμενας σε λειτουργία.
Επιβάλλεται η άμεση επαναλειτουργία του τραίνου, γιατί ο κόσμος υποφέρει στις μετακινήσεις του, η αξιοποίηση των μνημείων της φύσης στη Μεσσηνία, και τα νερά των ποταμών  Πάμμισου και Άρι να χρησιμοποιηθούν, για την καλλιέργεια ορυζώνων, στη Μακαρία πεδιάδα, όπως το παλιό καλό καιρό, που υπήρχαν καλλιέργειες από τις πηγές των ποταμών, μέχρι τη Μπούκα της Μεσσήνης.
Η αρμονία ,ισορροπία, ευτυχία και αγάπη δεν αγοράζονται ούτε πωλούνται. Είναι μέσα μας και κατακτώνται με ασκητισμό, διαλογισμό, μυστικισμό και προσευχή. Να έχουμε τον ήλιο μέσα μας, για να μας φωτίζει το μυαλό, να μας ζεσταίνει την καρδιά, για να γίνει πιο ανθρώπινη η σκέψη, πιο ζεστή η φωνή και πιο ειλικρινής η καλημέρα.
Η Ελλάδας μας πολλές φορές στην ιστορία της αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Αυτό θα φανεί στις κάλπες, από τις εκλογές που θα γίνουν στις 6-5-2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.