COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ:Ψηφίσαμε με θυμό...και τώρα τι;

Το διαμορφωθέν πολιτικό σκηνικό στην πατρίδα μας προβληματίζει και ανησυχεί τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες , διότι διαφαίνεται ορατός πλέον ο κίνδυνος της ακυβερνησίας.
Πολλά κόμματα εισήλθαν στο Κοινοβούλιο, αλλά από πολύ λίγα βλέπουμε να τηρούν μία πατριωτική στάση , βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας και όχι το όποιο αδιάφορο για την πλειοψηφία των Ελλήνων κομματικό .
Η πλειοψηφία των Ελλήνων σύμφωνα με τα εκλογικά ποσοστά , επέλεξε την παραμονή της Χώρας στην Ευρωζώνη .
Το θέμα είναι κατά πόσον οι εκπρόσωποι των κομμάτων , έχουν αποδεχθεί τη βούληση των Ελλήνων και πως θα την υπηρετήσουν.
Είδαμε από χθες ανεύθυνες ενέργειες , που δυναμιτίζουν την ενότητα των Ελλήνων και κάνουν ορατό ότι ορισμένοι «γράφουν στα παλιά τους παπούτσια» το Σύνταγμα.
Ο αρχηγός του κόμματος με το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό ,που είναι ο κ.Σαμαράς απευθύνθηκε στις ηγεσίες των λοιπών κομμάτων που ανέδειξαν οι εκλογές.
Συναντήθηκε με τον κ.Τσίπρα, τον κ.Βενιζέλο , τον κ.Κουβέλη , αναζήτησε την κ.Παπαρήγα αλλά αυτή …απέκλεισε τη συνάντηση και αναζήτησε και τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Καμμένο. Εκεί πληροφορηθήκαμε τον απαράδεκτο για κοινοβουλευτικό δημοκρατικό κόμμα τρόπο που αντιμετωπίστηκε η προσπάθεια για επικοινωνία.

Με ιδιαίτερα αλαζονικό τρόπο και έκδηλη την αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης δόθηκε η απάντηση του κ.Καμμένου.
Έπειτα την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης έλαβε ο κ.Τσίπρας ο οποίος ως φαίνεται την «καυτή πατάτα» που του έδωσε να διαχειρισθεί ο Ελληνικός λαός δε μπορεί να την κρατήσει και άρχισε να ζητά ανέφικτα και ουτοπικά πράγματα για να αποφύγει ακόμη και τη σκέψη διακυβέρνησης.
Μίλησε για αριστερή κυβέρνηση ,γνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι εφικτό και αγνοώντας τη βούληση των Ελλήνων που έδωσε την ΕΝΤΟΛΗ να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.
Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μερικές φορές απαιτεί θυσίες για το καλό της πατρίδας , υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
Αυτό περιμένουν οι Έλληνες από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α αυτήν την ώρα. Να αντιληφθεί ότι ο εύκολος δρόμος της διαμαρτυρίας πέρασε πλέον ανεπιστρεπτί. Πως τώρα πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις για το αύριο των Ελλήνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων που θα περιλαμβάνει:
  • Την άρνηση του Μνημονίου
  • Το σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων
  • Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας
Τον ερωτώ λοιπόν:
Έχουμε σαν Ελλάδα άραγε την πολυτέλεια των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων;
Έχει σταθμιστεί πέραν από τη δική του βούληση, ποία είναι η συμφέρουσα κίνηση της Χώρας μας αυτήν την περίοδο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Η καταγγελία ή η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου;
Έχουν ενημερωθεί οι Έλληνες πολίτες για τις επιπτώσεις τυχόν καταγγελίας του μνημονίου;
Έχουν ληφθεί υπ΄οψιν στην …ανύπαρκτη στρατηγική της Ελλάδας οι εξελίξεις που διαφοροποιούν τις πολιτικές πλέον σε όλην την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά πόσον θα επηρεαστεί επί το θετικότερον και η δική μας πορεία;
Μας έχουν ενημερώσει επίσημα οι δυνάμεις που ευαγγελίζονται επιστροφή στη δραχμή ή καταγγελία του μνημονίου για τις ολέθριες επιπτώσεις στο βιοτικό μας επίπεδο;
Αδιαφορούμε κύριοι της πολιτικής ζωής της Χώρας για τα δικά σας θέλω.Αδιαφορούμε αν δε σας αρέσουν οι αρχηγοί των λοιπών κομμάτων, αδιαφορούμε για τις δικές σας εμμονές και αριστερές κόντρες και θέσεις .Εκείνο που οφείλετε να κάνετε και μάλιστα άμεσα , είναι να αντιληφθείτε ότι έχετε ευθύνη απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό .
Ξεκάθαρες θέσεις λοιπόν, όχι πολιτική με εικασίες και εμμονές και όχι καπήλευση της απογοήτευσης και του πατριωτισμού των Ελλήνων για να υπηρετηθούν προσωπικές κόντρες πικρίες και φιλοδοξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.