COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αντωνία Μπούζα:Τζογάρει επικίνδυνα η Αριστερά το μέλλον της Ελλάδας

Γράφει : Η Αντωνία Μπούζα
Οι εκλογές της 17-6 είναι κομβικές για την πορεία της πατρίδας μας .Αναμετράται η ευρωπαϊκή μας προοπτική με την τυχόν πορεία μας στο θολό και ασαφές αύριο.
Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας φαντάζουν ιδίως αυτήν την περίοδο ξεκάθαρα κρυστάλλινες και δεν επιδέχονται πλέον ουδεμίας αμφισβήτησης για το διακύβευμα και το στόχο που επιδιώκεται.
Παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ , χωρίς παλινωδίες και επικίνδυνους πειραματισμούς και φυσικά ανάταξη της πληγείσας αξιοπρέπειάς μας και  επαναδιαπραγμάτευση όχι αόριστη , αλλά επί συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων που έχουν να κάνουν, όχι με την επίτευξη των αποδεκτών από εμάς στόχων , αλλά μόνο με τα μέσα και τον τρόπο προσέγγισης των συμφωνηθέντων με την Ευρώπη.

Αυτό το διάστημα ζούμε κυριολεκτικά εμείς οι Έλληνες μία πρωτοφανή κατάσταση στα Ελληνικά χρονικά , όπου κάθε ημέρα που περνάει αποσυντίθεται η κρατική μηχανή, οι πολίτες δείχνουν πως ...κάτι κακό περιμένουν να συμβεί , τα πάντα υπολειτουργούν , οι πλουτοπαραγωγικές μας πηγές ,όπως είναι ο τουρισμός , καταρρέουν ,η ανεργία διογκώνεται , η λαθρομετάστευση έχει ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο, οι ελλείψεις σε φάρμακα και παροχές υγείας και κοινωνικής προστασίας είναι τρομακτικές και κάποιες πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας συνεχίζουν να είναι ...στον κόσμο τους.
Έγιναν οι εκλογές της 6ης Μαϊου και το αποτέλεσμα ορισμένοι το εξέλαβαν ως ...εντολή ακυβερνησίας και επαναληπτικών εκλογών, για να συγκροτήσουν το ισχυρό μέτωπο της Αριστεράς , αδιαφορώντας αν έτσι τζογάρουν το μέλλον των Ελλήνων! Κάποιοι άλλοι ως εντολή να μη ...συζητήσουν με κανέναν.
Ιδίως η Αξιωματική αντιπολίτευση, με πολυγλωσσία, θέσεις αντικρουόμενες  βασιζόμενες στο ...ένστικτο κυρίως και όχι στη στρατηγική και με εμφανή την έλλειψη προγράμματος κάθε ημέρα ανακοινώνει και κάποιους νέους φόρους τους οποίους αποσύρει την επομένη.
Θολές θέσεις για τις κρατικοποιήσεις, για την ανεργία ,για τους λαθρομετανάστες που μαστίζουν τη φτωχή Ελλάδα , για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους,αλλά και επικίνδυνη αφέλεια σε ότι αφορά τις διεθνείς μας συμμαχίες και συμφωνίες.
Απέναντι σε όλο αυτό το αλαλούμ υπάρχει η κεντροδεξιά που έχει εγκαίρως αναδείξει τις υστερήσεις και τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές και είναι αυτήν τη στιγμή η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειρισθεί την τραγικότητα των στιγμών.
Αρκεί βέβαια να σταματήσει σε ορισμένες περιπτώσεις τα αυτογκόλ , να εμπιστευθεί ανθρώπους που λειτουργούν συσπειρωτικά  και όχι αφαιρετικά  και να διαφοροποιήσει την επικρατούσα λογική των "ημετέρων"  που ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες κυριαρχεί . Οι καιροί επιβάλλουν άλλες συμπεριφορές , άνοιγμα στην κοινωνία καθαρό λόγο , διαφάνεια , εντιμότητα και δικαιοσύνη.
Οι πολίτες γνωρίζοντας το παρελθόν αλλά με το βλέμμα αποκλειστικά στο μέλλον , θα επιλέξουν τη σταθερότητα και την Ευρωπαϊκή μας προοπτική και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.