COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΦΙΤΕΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

«Η δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα «Το Βήμα», επιβεβαιώνει ένα σταθερό εύρημα όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Ότι αργά αλλά σταθερά ενισχύονται τα ακραία ρεύματα στην Ελληνική πολιτική. Το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ και ο Συνασπισμός, υπερβαίνουν αθροιστικά το 13%, ενώ άλλες δημοσκοπήσεις τα έχουν καταγράψει να πλησιάζουν ακόμη και το 15%.... Τα ακραία ρεύματα διευρύνουν αριθμητικά την επιρροή τους, τη στιγμή που υιοθετούν μια όλο και πιο ακραία ρητορική. Με άλλα λόγια, είναι η πρώτη φορά από το 1974 που η άκρα Δεξιά και η άκρα Αριστερά είναι ταυτοχρόνως και τόσο ακραίες και τόσο υπαρκτές….». Αυτά ακριβώς έγραφε το 2007 προ των εκλογών ο Γιάννης Πρετεντέρης, στο άρθρο του “Η απειλή των άκρων”, στην εφημερίδα “Το Βήμα”. 
Από το 1974 έως το 2009, δηλαδή κατά τη διάρκεια της επάρατης Μεταπολίτευσης, οι δυο πυλώνες στήριξης της σαθρής και φαύλης, κατ΄ όνομα και μόνο Δημοκρατίας μας, ήταν τα δυο κόμματα εξουσίας (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχών - μεγαλοεκδοτών, που αλληλοϋποστηρίχτηκαν στο μεγάλο φαγοπότι της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και έχουν ακέραια την ευθύνη για την υπαγωγή της πατρίδος μας στα Μνημόνια και τα αποτελέσματα που έχει επιφέρει αυτή η πολιτική. Έτσι, από τη μια μεριά, αυτά τα πολιτικά αποβράσματα αυτών των δυο κομμάτων, τα οποία ενέχονται σε όλα τα οικονομικά σκάνδαλα της σύγχρονης εποχής μας, αφού έβαλαν βαθειά το χέρι στο βάζο με το μέλι του δημοσίου χρήματος καθ΄ όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, στην πενταετία 2010-2014, το βάζουν βαθειά και στις τσέπες των παντελονιών, όλων των Ελλήνων πολιτών.
Και από την άλλη μεριά, αυτά τα αρπακτικά όρνεα, οι εγκληματικές συμμορίες “πουλούσαν” καρπούς της εξουσίας τους, στα ΜΜΕ διά μέσω της παροχής θαλασσοδανείων, δηλαδή των δανεικών και των αγύριστων, αλλά και άλλων διευκολύνσεων που αφορούσε ευνοϊκές παροχές από το μοίρασμα της πίτας του δημοσίου κορβανά. Έτσι, εξαγόραζαν τα ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχών – μεγαλοεκδοτών και των υπαλλήλων τους, δηλαδή των θρασύδειλων συστημικών δημοσιογράφων, αποσπώντας αφ΄ ενός τη σιωπή και την απόκρυψη όλων των πολιτικών και ποινικών εγκλημάτων τους και αφ΄ εταίρου μέσω της καθημερινής προπαγάνδας από αυτά τα Μέσα, μετέτρεπαν το μαύρο σε άσπρο στα μάτια και τις συνειδήσεις των πολιτών για τα “έργα και τις ημέρες τους”, παρουσιάζοντάς τα ως το ιδεατό για το συμφέρον του λαού. Δηλαδή, αυτοί οι επίορκοι δημοσιογράφοι δεν μετέφεραν στον πολίτη την είδηση αυτούσια, αλλά την διύλιζαν σύμφωνα με το συμφέρον των πολιτικών προσώπων-πατρόνων τους και τους τη σέρβιραν διαστρεβλωμένη. Αυτοί οι “μασκαράδες” δημοσιογράφοι, εξακολουθούν να υπηρετούν τυφλά και σήμερα τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των Μέσων στα οποία εργάζονται εις βάρος του λειτουργήματος της Ανεξάρτητης Δημοσιογραφίας. Αυτοί οι παλιάτσοι-κλόουν που φαντάζουν ως διασκεδαστές του λαού, είναι στην πραγματικότητα οι αιμοσταγείς δολοφόνοι του λαού μας.  
Εργολάβοι θανάτου λοιπόν, σε αυτό το παιχνίδι κατατρομοκράτησης του Ελληνικού λαού τα εγχώρια Ελληνικά ΜΜΕ (Μega, Ant1, Alpha και Skai), που είναι υποταγμένα στους νταβατζήδες του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής, της προπαγάνδας και της ευνουχισμένης ενημέρωσης του Ελληνικού λαού. Αυτοί, λοιπόν, οι “πρωτοκλασάτοι” και μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφοι, που “υπηρετούν”, έναντι αδράς “αμοιβής” ως μισθοφόροι, τα κατά καιρούς προστάγματα και συμφέροντα του Συστήματος που προσδοκά αργά ή γρήγορα την επιβολή της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης. Έτσι, και σήμερα ακολουθούν την ίδια τακτική, και έχουν αναλάβει την ανασύνταξη του σάπιου πολιτικού κατεστημένου-συστήματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γίνονται μπροστάρηδες της τρομοκράτησης και της παραπληροφόρησης του Ελληνικού λαού στα κεντρικά δελτία ειδήσεών τους. Απλά θυμηθείτε, πως αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου 2012 και πριν τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου 2012, και πιο συγκεκριμένα στις 29/5/2012, στα κεντρικά δελτία των τηλεοπτικών τους σταθμών, οι Σρόιτερ και Τρέμη, είχαν ως πρώτο θέμα τις τραγικές επιπτώσεις που θα είχε η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Ειδικότερα η Τρέμη, μετέφερε πως η έξοδος από το ευρώ ισοδυναμεί με μια πυρηνική καταστροφή για τη χώρα. Ήταν τότε, αμέσως μετά το καταστροφικό - χαμηλότερο - ποσοστό που κατέγραψε η ΝΔ, στις εκλογές της 5ης Μαΐου του 2012. Ήταν τότε, που αυτοί ανέλαβαν εργολαβικά να αναστήσουν τη ΝΔ και προσπάθησαν μέσω της κατατρομοκράτησης του λαού μας να ανεβάσουν τα ποσοστά της ΝΔ εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου. Ήταν τότε, που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη “χυδαία επιχείρηση προπαγάνδας” με στόχο το κόμμα του, η οποία είχε “ενιαίο κέντρο ενορχήστρωσης”. Όταν επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε: «Οι τοποτηρητές της τρόικας, αυτοί οι ακούραστοι καταστροφολόγοι και εκβιαστές στήνουν την επιχείρηση, συκοφαντήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, τρομοκρατήστε τον λαό. Επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις τους συντεταγμένες, να βάλουν για πολλοστή φορά το τρομοκρατικό δίλημμα στον λαό: Μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ, Ευρώ ή δραχμή;”.
Αυτοί οι τζιχαντιστές δημοσιογράφοι και οι μέντορές τους, βλέπουν πως η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αργοπεθαίνει και έτσι, δειλά αλλά σταθερά προσπαθούν να αλλάξουν το προκλητικό προπαγανδιστικό ύφος τους υπέρ της δικομματικής Μνημονιακής κυβέρνησης! Θα “τσιμπήσει” ο Ελληνικός λαός για άλλη μια φορά υποτάσσοντας τη σκέψη του σε αυτά τα αισχρά φερέφωνα της μνημονιακής πολιτικής, γρανάζια της μηχανής της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης; Που έχουν αποκτήσει μια άνετη ζωή για τους ίδιους και τους απογόνους τους; Που έχουν αποκτήσει βιλάρες και περνούν πλουσιοπάροχα τους δυο καλοκαιρινούς μήνες, κατά την διάρκεια της άδειάς τους, όταν ο ελληνικός λαός αδυνατεί να ζήσει, και έχει ξεχάσει την απολαβή που του παρέχει το ιερό δικαίωμα των ολιγοήμερων διακοπών από την εργασία;   
Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι “καραμπινάτοι” τηλεοπτικοί σταθμοί που ξεδιάντροπα τρομοκρατούν τον λαό μας με ψευδεπίγραφα διλλήματα, προς εξυπηρέτηση των “υψηλών” αφεντάδων τους, είναι και εκείνοι οι μικρότεροι τηλεοπτικοί δίαυλοι, των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι με το χέρι μονίμως απλωμένο! Παίζουν αντίστοιχα, τον ίδιο βρώμικο ρόλο στην παραπληροφόρηση του Ελληνικού λαού! Παρουσιάζονται τάχατες, ως αντιμνημονιακοί και αντικυβερνητικοί κήρυκες, αλλά με έντεχνο τρόπο, “φρενάρουν” την οργή του λαού μας, οδηγώντας τον σε μια πολιτισμένη αντίδραση! Είναι οι “αντιμνημονιακοί” σύμμαχοι του Συστήματος!
Και μέσα σ΄ αυτήν την ζοφερή κατάσταση της γενικευμένης παραπληροφόρησης του λαού μας,, όπου η είδηση είναι επιλεκτική και μπασταρδεμένη,   υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν πραγματική αντίσταση από τα λαγούμια και τις σοφίτες. Είναι εκείνοι, που εκδιώχτηκαν από το “Kontra Channel”, από το “Extra 3” και τελευταία από το “Zoom”, γιατί δεν μπορούσαν να δεχθούν τις παραινέσεις ένθεν κι εκείθεν, του ψαλιδίσματος της πραγματικής είδησης, μετατρέποντάς την σε μια κολοβή είδηση γιατί κάποιους προφανώς εξυπηρετούσε. Καθώς επίσης, δεν μπορούσαν να δεχθούν τις πιέσεις για light  αντικυβερνητική πολιτική, προκειμένου να μην ενοχλείται βάναυσα η Εξουσία. Είναι γνωστό όμως, πως τον “δαίμονα” και να τον κλείσεις στο μπουκάλι, εκείνος θα βρει τη δύναμη για να βγει και να συνεχίσει τον αγώνα του για Δημοκρατία, Ελευθερία, Ανεξαρτησία. Και βεβαίως, ομιλώ για τον Στέφανο Χίο, που συνεχίζει να δυναμιτίζει το Σύστημα της Εξουσίας από την διαδικτυακή καθημερινή εκπομπή του στο Makeleio.gr που εκπέμπει από την σοφίτα του σπιτιού του!
Ωστόσο, θα ήθελα να προσθέσω κι άλλον ένα μεγάλο “μαχητή” σ΄ αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο! Και αναφέρομαι στον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδος “Ελεύθερη Ώρα”, τον Γιώργο Μιχαλόπουλο! Συνεργάζομαι με την εφημερίδα αρκετά χρόνια και ουδέποτε επιχείρησε να αφαιρέσει μέρος κειμένου μου ή έστω κάποιες λέξεις αυτού του κειμένου. Είναι η εφημερίδα, όπου καταγράφονται ελεύθερα, διά μέσω των άρθρων, όλες οι πολιτικές τάσεις χωρίς περικοπές! Αυτό σημαίνει Δημοκρατία του λόγου, αυτό σημαίνει δημοσιογραφική Ανεξαρτησία και Ελευθερία!
Κλείνοντας, δεν θα μπορούσα να μην συμπεριλάβω στους αντικαθεστωτικούς “μαχητές” και αρκετά ιστολόγια του ελεύθερου διαδικτύου που καθημερινά δίνουν μια άνιση μάχη, προκειμένου να δώσουν αψαλίδιστη την είδηση για την καλύτερη ενημέρωση του Ελληνικού λαού!             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.