COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Το ολέθριον λάθος του μεσολαβητή στο σκοπιανόν

Ο πλαγιόστομος, υποσκάζων και ανεπιτυχής στις προσπάθειές του ορισθείς μεσολαβητής από τον ΟΗΕ για το όνομα των σκοπίων, απεδείχθη για μιαν ακόμα φοράν ανιστόρητος  και μεροληπτικός.  Την αστοχίαν λύσεως είχαμεν επισημάνει και δημοσιοποιήσει σε σειράν άρθρων πριν δεκαετίες αλλά οι πολιτικοί ουδέποτε ενδιαφέρονται για θέματα που δεν ακούγονται από Τηλεοράσεως. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε την αντικατάστασή του και καλώς έπραξε.

Ο εν λόγω μεσολαβητής, σε συνέντευξή του, η οποία δεν είχε ουσίαν να αναπαραχθεί από τα Ελληνικά ΜΜΕ, ανέφερε,
-«Καθημερινώς Μακεδόνες που με συναντούν στην Νέαν Υόρκην μου λένε. Εσύ είσαι ο  Μ.Ν.»;
Μπορείτε να μας πείτε κε μεσολαβητά, οι Μακεδόνες αυτοί από ποίαν πόλη ήταν; Από Θεσσαλονίκην, από Καλαμαριάν, από Κοζάνην, από Θέρμην, από Συκυώνα; Γιατί Μακεδόνες δεν αποκαλούνται άτομα προερχόμενα εκτός Ελλάδος, όπως Κορινθιακή σταφίδα δεν είναι  αυτή που παράγεται στην Λάρισα. Είναι σταφίδα αλλά Λαρίσης όχι Κορίνθου! Οι Μακεδόνες είναι παιδιά της οικογενείας  που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ. Άρα Έλληνες σας ρώτησαν. Και η ερώτηση ταυτοπροσωπίας σε  τι απέβλεπε; Είστε κάποιος μεσσίας; Και γιατί θεωρείτε  τον εαυτόν σας  τόσον προβεβλημένον; Τι έχετε προσφέρει το οποίον να είναι επωφελές στο διεθνές συμφέρον; Προσπαθείτε  επί  25 χρόνια να βρείτε λύση σε μιαν απόπειραν κλοπής ονόματος, πολιτισμού και ιστορίας και προ ημερών ανακοινώσατε πέντε ανακριβείς ονομασίες! Ήτοι ετοιμάζατε κάθε πέντε χρόνια μίαν!!! Τι σοφία!!
Από την άλλην πλευράν στο εσωτερικόν λαμβάνουν χώραν ανεπίτρεπτοι διαξιφισμοί και συλλαλητήρια. Κάτι το οποίον έπρεπε να γίνεται στα σκόπια και όχι στην Ελλάδα. Τα σκόπια έχουν πρόβλημα ονόματος. Έχουν λάβει χώραν εντός Ελλάδος πράγματα απίθανα. Οι τριακόσιοι Εθνοπατέρες είναι διχασμένοι επί ενός διαχρονικώς, απολύτως καθαρού ζητήματος. Ακούσαμεν ότι δεν είναι παράλογον να δοθεί το όνομα Μακεδονία με κάποιον συνοδίτην προσδιορισμόν και στο επιδιώκον την καπήλευση κρατίδιον ή ότι τα συλλαλητήρια, (που έπρεπε να γίνουν όπως κάθε περίπτωση διεκδικήσεως εργαζομένων), για το αδιαίρετον της Μακεδονίας είναι εθνικιστική τάση!! Και μύριες άλλες απόψεις οι οποίες έχουν φέρει το κρατίδιον σε πλεονεκτικήν θέση!!
Ο Επίκουρος για όμοιες περιπτώσεις αναφέρει.
«Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν γελοία τις λέξεις δίνοντάς τους οποιονδήποτε άλλον όνομα εκτός αυτό που έχουν».
 Και ο Θουκιδίδης (Γ.82.10) παρατηρεί ευστόχως.
«Οι άνθρωποι για να δικαιολογήσουν τις αίσχιστες πράξεις τους, μετατρέπουν το νόημα των λέξεων».
Ευελπιστούμεν ότι δεν θα πλήξουν τους Έλληνες αυτές οι σοφές παρατηρήσεις, εξ αφορμής της ανυπάρκτου ιστορικώς  και θρασείας απαιτήσεως του κρατιδίου.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.