COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Η εναλλακτική λύση για τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα

March 8, 2020 Capt. E.N.Rigos IHA


11 Μαρτίου, 2020
Η εναλλακτική λύση για τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα
Η Ελλάδα υφίσταται πανθολογουμένως μια ασύμμετρη απειλή· Ο Έβρος και τα ακριτικά νησιά μας βρίσκονται σε κατάσταση πολιορκίας. Επομένως, οι όποιες διεθνείς δεσμεύσεις ή προηγούμενες συμφωνίες της Ελλάδας που αφορούν το μεταναστευτικό —τις οποίες η Ελλάδα έχει τηρήσει έως τώρα στο ακέραιο— παύουν να ισχύουν. Συνεπώς, επικροτούμε το ότι μέχρι τώρα, η Ελληνική πολιτεία εκπλήρωσε την αυτονόητη υποχρέωση της να αντιμετωπίσει την επικίνδυνη απειλή από την Τουρκία, και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μας προς τους άνδρες και τις γυναίκες του στρατού μας και των σωμάτων ασφαλείας για τις ηρωικές προσπάθειες τους να προστατέψουν τα σύνορα της χώρας μας· σύσσωμος ο Ελληνικός λαός είναι στο πλευρό τους.

Ο Ερντογάν επιδιώκει μέσα από την παράνομη μετανάστευση να δημιουργήσει ένα δεύτερο μέτωπο, πίσω από τις ελληνικές γραμμές, ώστε σε μια πολεμική αναμέτρηση με την Ελλάδα, να χρησιμοποιήσει και μετωπικά και στα μετόπισθεν παράνομους μετανάστες από διάφορες μουσουλμανικές χώρες. Πρωταρχικός στρατηγικός του στόχος είναι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (ιδιαίτερα το Καστελόριζο) και η Θράκη, τα οποία  επιδιώκει να εποικίσει με παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες, ώστε η «ειρηνική» ή πολεμική τους κατάληψη να είναι ευκολότατη, είτε γιατί οι Έλληνες κάτοικοι αυτών των περιοχών θα αναγκαστούν λόγω των αφόρητων συνθηκών να τις εγκαταλείψουν, είτε γιατί θα αποτελέσουν στην ίδια τους την χώρα μειονότητα μπροστά στον όγκο των λαθροεισβολέων. 
Προφανώς ευσταθεί η «εκτίμηση» του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, ότι δεν χρειάζεται πόλεμος εναντίον της Ελλάδας, αφού μπορούν να την αλώσουν μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνων που θα προωθηθούν σταδιακά στη χώρα μας. Είναι οφθαλμοφανές ότι αυτό το σχέδιο προωθείται συστηματικά και οργανωμένα από  την Τουρκία, έως ότου φτάσει η στιγμή, αν δεν πετύχει από μόνο του, να χρειαστεί και στρατιωτική αναμέτρηση με την Ελλάδα, όταν οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τους Τούρκους από πάσης πλευράς. 
Δεδομένου ότι μπορεί να μη λάβουμε ουσιαστική συμπαράσταση από την Ευρώπη —της οποίας ηγείται η Γερμανία που από ανέκαθεν έπραττε υπέρ της Τουρκίας— αλλά και από τους συμμάχους μας πέραν του Ατλαντικού,
Επιβάλλεται η Ελλάδα να προβεί στα ακόλουθα μέτρα εδώ και τώρα, πριν να είναι αργά. 
1. Κάθε άλλοεθνής που μπαίνει παράνομα στην Ελλάδα, παρ’ όλη την προσπάθεια αποτροπής, είτε είναι οικονομικός ή πολιτικός πρόσφυγας, να συλλαμβάνεται και να οδηγείται κατευθείαν και χωρίς καμία άλλη διαδικασία σε κλειστά κέντρα φιλοξενίας σε ερημικά νησιά, μακράν των ακριτικών μας νήσων, ώστε ο άμεσος  και παντοειδής κίνδυνος για τα νησιά αυτά να μηδενιστεί, ή ακόμα καλύτερα, αν αυτό είναι εφικτό, σε κατάλληλα εξοπλισμένα πλοία. ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Η αποτροπή είναι ένας σημαντικός παράγοντας· δεν πρέπει η Ελλάδα να θεωρείται ελκυστικός προορισμός για τον κάθε αλλοδαπό μετανάστη.
2. Κανένα δικαίωμα ασύλου, παρά μόνο διαδικασία απέλασης. Ούτως ή άλλως οι πολιτικά διωκόμενοι παράνομοι μετανάστες είναι ελάχιστοι, γιατί και αυτοί που προέρχονται από την εμπόλεμη ζώνη στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας είναι, οι πλείστοι, αντικαθεστωτικοί Σύροι του “Ελεύθερου Δημοκρατικού Στρατού και τζιχαντιστές που πολεμούν στο πλευρό της Τουρκίας και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους εξαιτίας της προέλασης του συριακού στρατού. Αν κάποιοι μπορούν να θεωρηθούν πρόσφυγες, αυτοί είναι οι Κούρδοι, που όμως πολεμούν για την πατρίδας τους και δεν φεύγουν ως πολιτικοί πρόσφυγες για να γλυτώσουν. Όπως και να ‘χει, για όσους είναι πράγματι πρόσφυγες, οι αιτήσεις για το άσυλο να γίνονται στην Τουρκία και να ακολουθεί η μετεγκατάσταση κατ’ ευθείαν στις ευρωπαϊκές χώρες. 
3. Όλοι οι παράνομοι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα θα πρέπει να συλληφθούν και να κλειστούν κι αυτοί στα κέντρα αυτά (με προοπτική την απέλαση). Αλλιώς η αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού είναι δεδομένη και η συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί.
4. Θα πρέπει να θεσπιστούν αντικίνητρα που θα είναι αποτρεπτικά για την προσέλκυση παρανόμως εισερχομένων. Π.χ., όσοι Έλληνες απασχολούν παράνομους μετανάστες ή και τους νοικιάζουν κατοικίες θα πρέπει να προσάγονται στην δικαιοσύνη. 
5. Η κυβέρνηση της Ελλάδας να συνεχίσει να απευθύνεται με τον εντονότερο τρόποστην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτώντας από αυτή να δείξει την συμπαράστασή της έμπρακτα, τόσο στην οικονομική ενίσχυση, όσο και στην απέλαση των παράνομων μεταναστών, εξαναγκάζοντας τις χώρες προέλευσης να  τους δεχτούν πίσω. Πρέπει να καταργηθούν όλες οι διατάξεις που εγκλωβίζουν τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα. Η συμφωνία ΕΕ –Άγκυρας που επιτρέπει την επιστροφή στην Τουρκία μόνο όσων προέρχονται από τα νησιά και όχι από την ενδοχώρα, πρέπει να αναθεωρηθεί. Ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ πρέπει να καταργηθεί. Επίσης, η FRONTEX, για να εμποδίζει αποτελεσματικά τους παράνομους μετανάστες να εισέρχονται στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, θα πρέπει να δρα στα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας και όχι στα ελληνικά.
6. Η Ελλάδα και η Κύπρος να δημιουργήσουν συμμαχίες με όλες τις χώρες με τις οποίες η Τουρκία βρίσκεται σε αντίθεση συμφερόντων.

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "IHA Announcements" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to international-hellenic-association+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/international-hellenic-association/CAKCcHPAzL1nWNWHfwkkWsHryQum7ROiDA8ZW8oqO5cw17XSg_w%40mail.gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.