COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΣΥΡΙΑ Aντίποινα Πούτιν σε Ερντογάν: Στέλνει εσπευσμένα ενισχύσεις στη Δαμασκό

          Πάρα πολύ κρίσιμη είναι η κατάσταση στο Ιντλίμπ μετά την «κυβίστηση» του Ερντογάν προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για χρηματοδότηση της χώρας του και στρατιωτική βοήθεια στη Συρία. Για αυτό και το Κρεμλίνο έστειλε μεγάλες ενισχύσεις στο συριακό έδαφος, ενισχύοντας τις δυνάμεις του Άσαντ.   
          Η Ρωσία έστειλε στην Συρία άλλη μια μεγάλη αποστολή Αρμάτων Μάχης και Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) (APC), καθώς αυξάνει την υποστήριξή της προς τις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις.
          Σύμφωνα με ΜΜΕ (Yoruk Isik), η Ρωσική Ομοσπονδία έστειλε αυτή τη εβδομάδα το ρουμανικών συμφερόντων πλοίο Tapir Brian και το αποβατικό (LST) Saratov στην πόλη της Ταρτούς φορτωμένα με Άρματα Μάχης και ΤΟΜΑ, παρά την πανδημία κοροναϊού που πλήττει μεγάλο μέρος του κόσμου και την Ρωσία φυσικά.

          Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στην δημοσιότητα φέρουν το ρωσικό αποβατικό πλοίο να διέρχεται από το Στενό του Βοσπόρου για εισέλθει στο Αιγαίο με κατεύθυνση το λιμάνι της Ταρτούς.
          Όπως επισημάνθηκε, τα δύο πλοία μεταφέρουν συνολικά 150 Άρματα Μάχης και ΤΟΜΑ που προορίζονται για το συριακό λιμάνι, με σκοπό  να παραδοθούν στην συνέχεια στις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις που “φουλάρουν” τις μηχανές τους κατά των τουρκικών Δυνάμεων. Άλλα 100 άρματα και ΤΟΜΠ θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
          Υπάρχει μια πολύ εύθραυστη κατάπαυση του πυρός στη βορειοδυτική Συρία και αναμένεται ότι ο συριακός Στρατός θα επαναλάβει τις επιθετικές επιχειρήσεις του τις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς οι φιλότουρκοι μαχητές αρνήθηκαν να αποσυρθούν από όλες τις περιοχές που βρίσκονται νότια της εθνικής οδού Μ-4 με κατεύθυνση την Λατάκια.
          Ο ξένος Τύπος εν τω μεταξύ αναφέρει ότι μια νέα τουρκική φάλαγγα με σχεδόν 60 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων Τεθωρακισμένων Οχημάτων(ΤΟΜΠ), Αρμάτων Μάχης και ΤΟΜΑ, διέσχισε το συριακό έδαφος τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου(11/4), περνώντας από τη συνοριακή περιοχή Kherbet Al-Juz στην Βόρειο -Δυτική περιοχή του Idlib.
          Καθώς η Τουρκία εξακολουθεί να αποστέλλει μεγάλη στρατιωτική ενίσχυση στην περιοχή, ο αριθμός των τουρκικών Στρατιωτικών Μονάδων οι οποίες εισήλθαν στη «ζώνη απαγόρευσης » από τότε που τέθηκε σε ισχύ η νέα κατάπαυση του πυρός, αυξήθηκε στα 2.460 οπλικά συστήματα, εκτός από την είσοδο εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτών.
          Από τις 2 Μαρτίου μέχρι σήμερα, οι ακτιβιστές της οργάνωσης SOHR παρακολούθησαν την είσοδο περισσότερων από 5.865 τουρκικών φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων στο έδαφος της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων Αρμάτων Μάχης, μεταφορικών μέσων, Τεθωρακισμένων Οχημάτων, και Συστημάτων Αεράμυνας. 
          Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Τούρκων Στρατιωτών που αναπτύχθηκαν κατά την ίδια περίοδο στο Idlib και στο Χαλέπι υπερέβη τους 10.300 στρατιώτες.
          Επειδή στην στρατιωτική τακτική οι μετακινήσεις Δυνάμεων και οι αναδιατάξεις στρατευμάτων προμηνύουν πολεμικές επιχειρήσεις, η σύγκρουση Άσαντ και Ερντογάν στην Ιντλίμπ είναι πλέον πιο πιθανή από ποτέ.
          Στην περίπτωση αυτή αν επέμβει το ΝΑΤΟ, όπως έχει διαμηνύσει εμμέσως και ο ΓΓ της Συμμαχίας Γ.Στόλτεμπεργκ, τότε η αντίδραση της Ρωσίας μπορεί να είναι καταιγιστική παρά την πανδημία.
          Η Συρία είναι χώρα δορυφόρος της Μόσχας και οποιαδήποτε δράση του ΝΑΤΟ θα επιφέρει εξελίξεις καταιγιστικές για ολόκληρη την Μ. Ανατολή αλλά και τον πλανήτη μας. 
ΠΗΓΗ: difernews.gr
ΛΙΒΥΗ
Συναγερμός για ύποπτο πλοίο
·      
. Φωτογραφία αρχείου του πλοίου, πριν μετονομαστεί σε «Grace A».
          Σε συναγερμό έχουν τεθεί για μία ακόμα φορά τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι Υπηρεσίες Ασφαλείας και Πληροφοριών της χώρας, με αφορμή τους ύποπτους πλόες φορτηγού πλοίου, που απέπλευσε από τη Μερσίνη της νοτιοανατολικής Τουρκίας με δηλωμένο προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Υπάρχουν υπόνοιες ότι μεταφέρει στρατιωτικό υλικό με προορισμό τη Λιβύη.
          Ο λόγος για το υπό σημαία Καμερούν φορτηγό πλοίο «Grace A», το οποίο απέπλευσε από τη Μερσίνη το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου με δηλωμένο προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Όπως προκύπτει από την ηλεκτρονική πλατφόρμα marinetraffic.com το τελευταίο του στίγμα κατεγράφη στις 7 Απριλίου νότια της Λάρνακας, καθώς έκτοτε απενεργοποίησε το σύστημα αυτόματης αναγνώρισής του (Automatic Identification System).
          Τις κινήσεις του πλοίου, για όσο διάστημα έπλεε κοντά στα ελληνικά χωρικά ύδατα παρακολουθούσαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Λιμενικό, ενώ στη συνέχεια ενεπλάκησαν στην υπόθεση ξένες ναυτικές δυνάμεις.
          Από τη διεθνή βάση δεδομένων (equasis.org) προκύπτει ότι το πλοίο ανήκει σε εταιρεία με έδρα τον Λίβανο. Έλληνες αξιωματούχοι που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, επιβεβαίωσαν στην «Κ» ότι οι κινήσεις του πλοίου προκάλεσαν συναγερμό στις αρμόδιες αρχές, καθώς υπήρξαν φόβοι ότι μετέφερε όπλα για λογαριασμό της υποστηριζόμενης από την Άγκυρα κυβέρνησης της Τρίπολης κατά παράβαση του εμπάργκο στην πώληση όπλων. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης πάντως διευκρίνισαν ότι, μέχρι χθες, δεν είχαν ξεκαθαρίσει ο τελικός προορισμός και το φορτίο του πλοίου.
          Παρόμοια κινητοποίηση είχε προκληθεί και στα τέλη Μαρτίου, όπως είχε αποκαλύψει η «Κ» σε δημοσίευμα της 27ης Μαρτίου. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είχε βρεθεί, τότε, ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από την Κωνσταντινούπολη και υπήρχαν υπόνοιες ότι μετέφερε στη Μισράτα της Λιβύης αντιαεροπορικά συστήματα για λογαριασμό των δυνάμεων του Φαγέζ αλ Σαράζ.
Το φορτηγό πλοίο «Pray» είχε εντοπιστεί από τη γαλλική φρεγάτα «Provence» στο πλαίσιο της νατοϊκής επιχείρησης «Sea Guardian» για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Για μερικά εικοσιτετράωρα ανατολικά της Κρήτης και νότια του Καστελλόριζου, στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το τουρκικό φορτηγό έπλεαν εκτός από τη γαλλική φρεγάτα, μία ελληνική και μία τουρκική καθώς και το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «Γαύδος» του Λιμενικού.
Τελικά, το «Pray» αναγκάστηκε να εκτραπεί προς το λιμάνι της Αττάλειας. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της «Κ», μόλις χθες(9/4) το «Pray» απέπλευσε από το λιμάνι της Αττάλειας με κατεύθυνση βόρεια κινούμενο μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Χθες, νωρίς το μεσημέρι, το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κω, έχοντας μάλιστα ενεργοποιημένο το σύστημα αναγνώρισής του. Τις κινήσεις του παρακολουθούσαν από απόσταση ελληνικά πλωτά και εναέρια μέσα.
ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Σε ιδανικούς στόχους της Αεράμυνας εξελίσσονται τα τουρκικά ΤΒ2: Άλλα δύο πάνε για σκραπ στη Λιβύη












          Η Ελλάδα σε καραντίνα, το κράτος και η Αστυνομία επιβάλλουν ποιος, πότε και γιατί θα βγει από το σπίτι του.
Το ίδιο καθεστώς καραντίνας με απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα είχαμε μόνο κατά την περίοδο της δικτατορίας.
Τότε ήταν ο φόβος του κομμουνισμού, σήμερα είναι ο φόβος του κορωναϊού.
          Παγκοσμίως 2,8 δισεκ. πολίτες έχουν τεθεί σε κάποιας μορφής καραντίνα ή κοινωνικού αποκλεισμού και ο εισηγητής αυτού του μοντέλου είναι η Κίνα.
          Η Κίνα ήταν αυτή που εφάρμοσε αυτή την μέθοδο της καραντίνας και την επέβαλλε αποτελεσματικά γιατί λόγω έλλειψης δημοκρατίας και σκληρού κομμουνισμού οι πολίτες είναι συνηθισμένοι στα αυστηρά μέτρα και στο αστυνομικό κράτος.
Για τον υπόλοιπο δημοκρατικό κόσμο υπήρχαν σοβαρές επιφυλάξεις για το πώς θα αντιδράσουν οι κοινωνίες που δεν έχουν μάθει να καθοδηγούνται και να ποδηγετούνται.
      Πως λοιπόν ο υπόλοιπος ελεύθερος κόσμος θα πειθαρχούσε σε ένα μοντέλο που στηρίζεται στον κοινωνικό αποκλεισμό;
          Μόνο με την επίκληση του κορωναϊού κανείς δεν θα δεχόταν να αυτό-αποκλειστεί. Έπρεπε λοιπόν να χρησιμοποιηθεί το απόλυτο όπλο χειραγώγησης της μάζας ο φόβος, ο τρόμος, οι νεκροί, τα φέρετρα και όλο αυτό να ντυθεί με τον μανδύα της κατ΄ επίφαση επιστημονικής γνώσης.
Χρησιμοποιεί το σύστημα ένα συμπαθή μεσήλικα ιατρό, άγνωστο έως πρότινος, τον Τσιόδρα, για να αγγίξει την συναισθηματική νοημοσύνη του κάθε πολίτη.
          Ο Τσιόδρας και κάθε επιστήμονας χρησιμοποιούνται ως μαριονέτες για να επιβληθεί η καραντίνα.  Τα μέσα ενημέρωσης που τρέφονται από την εκάστοτε κυβέρνηση και με την στήριξη των 11 εκατ ευρώ προβολής για το Μείνε στο Σπίτι – χρειαζόταν άραγε το κράτος να πληρώσει 11 εκατ για ένα κοινωνικό μήνυμα; - χρησιμοποιούν τα 11 εκατ για ενίσχυση πολλών χρεοκοπημένων μέσων ενημέρωσης και για χειραγώγηση του όχλου.
          Ο φόβος ήταν το εργαλείο, για να πειστεί η κοινωνία, κατά το ορθότερο να χειραγωγηθεί να μείνει στο σπίτι.
Το σύνθημα Μείνε στο Σπίτι είναι στα όρια του γραφικού γιατί π.χ. όταν πάς στο super market δεν κολλάει ο κορωναϊός, όταν πας στον φούρνο δεν κολλάει ο κορωναϊός, αλλά εάν πάς σε κατάστημα ρούχων κολλάει ο κορωναϊός,         Εάν πας στην λαϊκή δεν μεταδίδεται ο κορωναϊός,  αλλά εάν πάρεις το αυτοκίνητο σου και είσαι μόνος σου χωρίς χαρτιά είναι παράνομο γιατί μπορείς να κολλήσεις κάποιον.
          Εάν πάς στην παραλία κολλάει αλλά εάν πάρεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν κολλάει ο κορωναϊός,.  Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι όλα αυτά αποτελούν ένα μέρος μιας καλοστημένης προπαγάνδας όπου κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για την ζωή μας και επιβάλλουν μέτρα που στερούν από τον πολίτη την επιλογή.
          Ο φόβος του θανάτου χρησιμοποιήθηκε για την ανόητη καραντίνα και η οικονομία υποφέρει ενώ ταυτόχρονα πετούν και τα ψίχουλα των 800 ευρώ για να κατευνάσουν την μάζα που έχει κλειστεί μέσα στα σπίτια. Ο φόβος είναι το εργαλείο της χειραγώγησης της μάζας, ο φόβος του θανάτου.
          Και στο επιχείρημα ποιος αποφασίζει για την ζωή μας η απάντηση είναι.. δεν μας ενδιαφέρει τι κάνεις εσύ αλλά εσύ εάν δεν συμμορφωθείς μπορείς να κολλήσεις χιλιάδες οπότε είσαι υπεύθυνος για εγκληματική πράξη κατά της κοινωνίας.
Τι υποκριτικό και αυτό;
          Είναι υποκρισία γιατί χρησιμοποιούν ως εργαλείο τον φόβο και ποδοπατούν την ατομική ελευθερία προτάσσοντας το κοινωνικό καλό.
          Η οχλο-χειραγώγηση αποτελεί ένα διαχρονικό εργαλείο που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν.
          Όμως ενώ ο φόβος είναι το εργαλείο χειραγώγησης της μάζας δεν φθάνει για να κλείσει δισεκ. πολιτών στα σπίτια τους, για να είναι αποτελεσματικός ο φόβος χρειάζεται και κάτι βαθύτερο που δρα στο υποσυνείδητο.
          Οι πολίτες γνωρίζουν γιατί επιβλήθηκε η καραντίνα, ο λόγος είναι απλός για να μην υπερφορτωθεί το εθνικό σύστημα Υγείας με χιλιάδες κρούσματα και χιλιάδες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Το σύστημα θα κατέρρεε οπότε η καραντίνα έχει ένα σκοπό να προστατεύσει τα συστήματα Υγείας διεθνώς από την μαζική προσέλευση ασθενών γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να εφαρμοστεί το μοντέλο της επιλογής ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.
          Στην Ελλάδα αυτό που έδρασε στο υποσυνείδητο του Έλληνα δεν ήταν η κοινωνική ευαισθησία μήπως προκληθεί συνωστισμός και χάος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ο κάθε πολίτης σκέφθηκε με εγωκεντρικά κριτήρια, εμπιστεύομαι το εθνικό σύστημα Υγείας;  Η απάντηση είναι όχι σε καθεστώς χάους όλα θα καταρρεύσουν οπότε για να μην κινδυνεύσει ο κάθε Έλληνας αποφάσισε να κλειστεί στο σπίτι του.
          Ο φόβος σε συνδυασμό με την περιορισμένη εμπιστοσύνη στο εθνικό σύστημα Υγείας ήταν ο συνδυασμός που διαδραμάτισε τον καίριο ρόλο ώστε οι πολίτες να αποδεχθούν το κρατικό αίτημα Μείνε στο Σπίτι.
          Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με όρους κοινωνιολογικούς, απέναντι σε ένα σοκ οι κοινωνίες είναι υπέρτερες της ατομικότητας, όμως η κοινωνία είναι άθροισμα ατομικότητας οπότε η καραντίνα δεν μπορεί να κρατήσει πολύ.
          Ο κοινωνικός αποκλεισμός θα γυρίσει μπούμερανγκ εάν δεν έχει χρονοδιάγραμμα απόσυρσης, η καραντίνα είναι ένα εργαλείο τιθάσευσης του όχλου αλλά με ημερομηνία λήξεως.
Έχει μια χρησιμότητα αλλά εάν κρατήσει περισσότερο του επιτρεπτού παύει να είναι εργαλείο και γίνεται καταναγκασμός.
Η καραντίνα, όπως και το Μείνε στο Σπίτι είναι ανόητα εργαλεία αλλά ελλείψει π.χ. της δυνατότητας εκατομμυρίων τεστ επιβλήθηκε ένα μοντέλο που κανείς κοινωνιολόγος δεν μπορεί να υποστηρίξει… για πολύ.

Υποσημείωση

          Σε προηγούμενο μου άρθρο είχα αναφέρει ότι οι νεκροί από τον κορωναιό στην Ελλάδα αντιστοιχούν στο 0,000…% και δυστυχώς αυτό είναι αλήθεια. Για ένα ποσοστό 0,000… η Ελλάδα βρίσκεται σε καραντίνα και όπως μου αναφέρει και ο Π. Λεωτσάκος που μου φιλοξενεί τα άρθρα στο bankingnews η καραντίνα θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία.
          Η ατομική ελευθερία έχει καταρρεύσει, η οικονομική ελευθερία έχει καταρρεύσει για 0,000…% νεκρούς στην Ελλάδα.
Η καραντίνα είναι ένα ανόητο εργαλείο που πρέπει με συνοπτικές διαδικασίες να αποσυρθεί.

Κώστας Ν. Γεωργίου
Κοινωνιολόγος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.