COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Είναι όλοι οι απελθόντες της πρωτευούσης υγιείς;

 Περισσότεροι από 300.000 φαίνεται ότι είναι  όσοι έφυγαν από το πάλαι ποτέ Κλεινόν  Άστυ για όλες της περιοχές της Ελληνικής Επικρατείας,  μετά την εφαρμογήν του επιβληθέντος απαγορευτικού εξόδου οίκοθεν λόγω της πανδημίας.

Το βασανιστικόν ερώτημα που μας απασχολεί είναι το εξής.

n  Όσοι έφυγαν από την  Αθήνα είναι απολύτως υγιείς; ΄Εκαμαν έρευνα 72 ώρες πριν φύγουν η οποία να αποδεικνύει ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον κορωναϊόν; Αυτή η διαδικασία φυσικά δεν  έγινε διότι   ο περιορισμός ανεκοινώθη σε ολιγώτερες ώρες από τις 72 και όλοι αμέσως εξέδραμον.

Είθε να  είναι όλοι υγιέστατοι. Γιατί αν αυτό δεν συμβαίνει  και υπάρχουν ασθενείς χωρίς συμπτώματα,  χωρίς δηλαδή να το γνωρίζουν  υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους κατοίκους της υπαίθρου  και δη των μικρών χωριών. Κίνδυνος εξαπλώσεως του ιού την στιγμήν κατά την οποίαν  απεγνωσμένως προσπαθούμεν να τον  συγκρατήσομεν. Έχει ήδη λάβει ανησυχητικές διαστάσεις με πολλούς θανάτους και τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμόν του είναι άκρως επιβεβλημένα. Τα αυστηρά μέτρα ελήφθησαν εγκαίρως; Θα έπρεπε αφ’ ής άνοιξαν τα σύνορα για τον τουρισμόν να είμεθα άκρως αυστηροί. Από χώρες με υψηλά τον ιόν δεν έπρεπε να επιτραπεί η είσοδος κάτι που μάλλον δεν έγινε στην αυστηρότητα που επεβάλετο.

Στην πρηγουμένην απαγόρευση εξόδου οίκοθεν, δεν επετράπη η μετακίνηση ουδενός στην επαρχίαν και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Με την  παρούσαν η χαλάρωση είναι υψηλή  και ο κίνδυνος απροσδιόριστος. Όσοι πήγαν στα χωριά τους σε τι αποβλέπουν; Ότι θα κυκλοφορούν  ελευθέρως ανά πάσαν στιγμήν και χωρίς άδειαν; Ισχύουν τα μέτρα σε ολόκληρην την Επικράτειαν; Αν ναι τότε γιατί  έφυγαν από την Αθήνα;;

Τυχόν μετάδοση της ασθενείας στην ύπαιθρον είναι εξαιρετικώς επικίνδυνη. Τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη. Αν αυξήσομεν τον αριθμόν των ασθενών τα αποτελέσματα είναι  απρόβλεπτα.

Επ’ ευκαιρία  πρέπει να υπομνήσομεν τα μέτρα που ελήφθησαν στην πόλιν Χουάν της Κίνας όπου εμφανίσθη ο ιός. Ετέθη σε καθολικόν εγκλεισμόν στο σπίτι ολόκληρος ο πληθυσμός της πόλεως εξ 8 εκατομμυρίων κατοίκων. Απαγόρευση χωρίς εξαιρέσεις εκτός από την έξοδον ενός ατόμου  από κάθε οικογένεια  δύο (2) φορές την εβδομάδα  για τρόφιμα. Η κυκλοφορία στους δρόμους με μάσκες. Τις πρώτες ημέρες στους άδειους δρόμους εθεάθη γερόντισσα να περιπατεί χωρίς μάσκαν. Αμέσως το Ντρόουν που επόπτευε από ψηλά την κίνηση της είπε.

n  Γιαγιά γιατί κυκλοφορείς στον δρόμον και μάλιστα χωρίς μάσκαν;

Και έντρομη η γιαγιά πήγε στο σπίτι της.

Με το αυτό απλούν μέτρον περιορίσθη ο ιός και τα κρούσματα δεν υπερέβησαν  τα 20 ανά ημέραν και σ’ αυτήν την πόλη αλλά και στην Κίναν ολόκληρην! Και ο ιός  εξαφανίσθη!

Εδώ δεν συνέβη κάτι ανάλογον στην αυστηρήν έκτασή του για έναν μήνα. Εκηρύχθη   περιορισμός στο σπίτι με δεκάδες εξαιρέσεις οι οποίες  έγιναν αργότερα πηγή επανεμφανίσεως του ιού δριμυτέρου και έκτοτε ο ιός εξηπλώθη με το θλιβερόν αποτέλεσμα σήμερα να θρηνούμεν 750 θανάτους και κρούσματα πολλών χιλιάδων. Τα νέα μέτρα που ελήφθησαν δεν είναι αυστηρά. Π.χ. χθές μόνον ενημέρωσαν τις αρχές ότι  θα εξέλθουν για περίπατον 1.000.000 άτομα!!!!! Που είναι τότε ο εγκλεισμός στο σπίτι;;

Ακόμα συμβαίνει και το εξής  παράδοξον και αβάσιμον.

Βεβαίωση λαμβάνει ο πολίτης για θέμα που τον αφορά από Δημοσίαν Αρχήν. Σήμερα για  έξοδον από το σπίτι συντάσσει ο ίδιος την βεβαίωση!!!  (αν είναι δυνατόν) και λογικόν είναι να είναι ψευδής για  ν’ αποφύγει τον περιορισμόν στο σπίτι!!

Εφαρμόσετε τα μέτρα της Γουάν για έναν μήναν ώστε να απαλλαγούμεν από τον ιόν και ας λείπουν οι περίπατοι και οι καλλωπισμοί  προσώπου και ονύχων για το ίδιον διάστημα!!!

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.