COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

RE:THINK Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας

Με την ολοκλήρωση του έργου Συνολικά 55 μαγικοί βοηθοί θα εργάζονται αδιάκοπα μετατρέποντας το άχρηστο σε χρήσιμο και το περιττό σε απαραίτητο.

Οι κομποστοποιητές του RE:THINK Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας αποδεικνύουν την δύναμη των ενεργών πολιτών της περιοχής όταν συνεργάζονται μεταξύ τους και με την φύση, προστατεύοντας την υγεία τους και την υγεία του τόπου, του αέρα, του χώματος και τους νερού, χρησιμοποιούν ελεύθερα το γόνιμο χώμα που παράγουν 
αλλά και δημιουργούν μια νέα κοινωνική διαχείριση των απορριμάτων, άκρως προσοδοφόρα για τον Δήμο και την κοινότητα, αφού κάθε κομποστοποιητής απορροφά έως και 14 τόνους οργανικών υπολειμμάτων το χρόνο.

Επειδή ο καθένας χρειάζεται βοήθεια και συνεργασία για να επιβιώσει και να προκόψει σε ένα πλανήτη που όλα συνεργάζονται εμείς βοηθούμε με γνώση όσους θα φροντίσουν και θα χρησιμοποιήσουν τους μαγικούς βοηθούς. Κάθε βδομάδα οι φίλοι του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης στα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα θα λαμβάνουν ενημερώσεις για την πορεία και την επέκταση του δικτύου καθώς και χρήσιμες συμβουλές κομποστοποίησης.

Ο ανοιχτός χαρακτήρας των ενημερώσεων θα επιτρέπει στους φίλους του Δικτύου να κάνουν σχόλια και παρατηρήσεις, να θέτουν ερωτήσεις και να λαμβάνουν απαντήσεις ώστε να γίνονται πιο αποτελεσματικοί παραγωγοί κομπόστ. Και όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν θα προχωρήσουμε και σε επιτόπια εκπαιδευτικά εργαστήρια και ενημερώσεις. Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για το πρώτο webinar του Δικτύου για όσους υπάρχοντες και μελλοντικούς χρήστες του Δικτύου.

 

Έρχονται 55 Νέοι και ανανεωμένοι κομποστοποιητές.

Η ομάδα RE:THINK μέσα από ένα συνδυασμό συνεργασιών με τον Δήμο Καλαμάτας και το Πράσινο Ταμείο επανενεργοποιεί το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας

 

 

Α. Ετοιμάζει νέους συνοικιακούς κομποστοποιητές για να τοποθετηθούν σε όσους δημόσιους χώρους πρασίνου υπάρχει μια ομάδα ενεργών πολιτών, ένα Σχολείο ή ένας φορέας για να τους χρησιμοποιήσει, σε όλη την Καλαμάτα.

 

Β. Αναλαμβάνει τη συντήρηση του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης για 18 ολόκληρους μήνες.

 

Γ. Οργανώνει επιμορφωτικά επιτόπια εργαστἠρια όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Αλλά και στο μεσοδιάστημα προβέπονται ενημερωτικά webinars για την σωστή χρήση του κομποστοποιητή για όλη την κοινότητα (άτυπες ομάδες, φορείς, σχολεία, επιχειρήσεις).

 

Δ. Παράγει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό ταξιδεύοντας το Δίκτυο στα πέρατα του κόσμου.

 


Με τη βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας, σε πρώτη φάση δημιουργείται ένα Δίκτυο 40 κομποστοποιητών.

 

Αναλυτικά, 28 νέοι κομποστοποιητές θα αντικαταστήσουν αυτούς που γέρασαν χωνεύοντας με ενθουσιασμό τα υπολείμματα από τις κουζίνες της γειτονιάς και παράγοντας εύφορο χώμα που έθρεψε λουλούδια και λαχανικά, ενώ 12 παλαίμαχοι κομποστοποιητές ξανανιώνουν και ανανεώνονται.
Οι 12 ξύλινοι κομποστοποιητές που γέρασαν στο καθήκον της πάλης για την μείωση των σκουπιδιών της περιοχής θα ξανανιώσουν με την βοήθεια μας και θα μπορούν να συνεχίσουν να πολεμούν στην μάχη για μια πιο καθαρή και υγιή πόλη..

 

 


Με την βοήθεια του Πράσινου Ταμείου, το Δίκτυο επεκτείνεται σε 55 κομποστοποιητές, συντηρείται για 18 μήνες, ο κόσμος εκπαιδεύεται και γίνεται γνωστό.

 

Αναλυτικά, θα τοποθετηθούν 15 ολοκαίνουργιοι κομποστοποιητές. Θα υπάρξει επιμέλεια του Δικτύου για 18 μήνες, αλλά και θα γίνει πλήθος εκπαιδευτικών επιτόπιων εργαστηρίων, στα σχολεία,σε φορείς και ομάδες πολιτών που θα αναλάβουν τους κομποστοποιητές. Επιλέον, θα παραχθεί ενημερωτικό εκπαιδευτικό υλικό για να μοιραστεί δωρεάν, όπως επίσης και ψηφιακό υλικό που θα ταξιδέψει το Δίκτυο στα πέρατα του κόσμου.

 

 



Επιπλέον καλούμε τα σχολεία της Καλαμάτας και τους φορείς, να αιτηθούν κομποστοποιητή, καθώς αποτελεί υπό τις παρούσες και μελλοντικές συνθήκες απαραίτητο εκπαιδευτικό εργαλείο που εμπλουτίζει την παιδαγωγική διαδικασία αλλά και βοηθά και στην αποφόρτιση της συναισθηματικής κατάστασης των παιδιών υπό τις παρούσες συνθήκες , δίνοντας μια πολύτιμη διέξοδο εργασίας και επαφής με τις φυσικές διαδικασίες.

Η Ομάδα RE:THINK θα μπορεί με ποικίλους τρόπους να βοηθήσει επιπλέον στην διαμόρφωση των σχολικών κήπων, στην τροφοδότηση με ανοιχτούς σπόρους, αλλά και με εκπαιδευτική επιμέλεια της ομάδας διαχείρισης τόσο του κομποστοποιητή όσο και του κήπου. Webinars, θα πραγματοποιούνται κατ' αίτηση της σχολικής ομάδας τόσο για εκπαιδευτικούς, όσο και για τα παιδιά...

Για δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

 

 

Ενώ για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε καθημερινά στο 27210 22505 ή και στο mail info@rethink-project.gr.

 

Χρηματοδότηση

 

 

«Ανάπτυξη του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας, RE:THINK» 
Mέτρο: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες»,
Aξονας: «Καινοτόμες δράσεις» 
Χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Περιβαλλοντικές Δράσεις 2019»

Δικαιούχος: RE: Think Κοιν.Σ.Επ. Προυπολογισμός: 49.961,50

 

 

Copyright © 2020, Re:Think Social Cooperative · Farma Fifa Permaculture ,
All rights reserved.

 

Our mailing address is:

Re:Think Social Cooperative · Farma Fifa Permaculture ·
Iroon Politexniou · Kalamata, Messinia 24 100 · Greece 

 

 Απεγγραφή

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.