COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 3-4/9/2010

Σήμερα Παρασκευή 3/9/2010, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας Δημήτρης Δράκος πραγματοποίησε συνάντηση με τους προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο, ο Δημήτρης Δράκος δεσμεύτηκε να συνταχτεί σε έναν διαρκή αγώνα με όλους τους εργαζομένους προς την κατεύθυνσης της αντίστασης κατά των αρχών που επιβάλλει το Μνημόνιο.Επιπρόσθετα, ανέλαβε πολιτική δέσμευση για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων ανάπτυξης της περιοχής που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα καταπολεμήσει την ανεργία, θα ενισχύει την πραγματική παραγωγή και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και θα εξασφαλίσει τις απαιτούμενες συνθήκες για την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων, τις οποίες έχουν μεγάλη ανάγκη, τόσο η Αρκαδία, όσο και ολόκληρη η Πελοπόννησος.Ο Δημήτρης Δράκος μίλησε ακόμη για την ανάγκη λειτουργίας του Σιδηροδρόμου και ανέφερε τι έχει κάνει μέχρι σήμερα τόσο ο ίδιος ως Νομάρχης, όσο και οι συνάδελφοί του για την υπόθεση αυτή. Υποστήριξε επίσης την κατάθεση συγκροτημένης πρότασης για την μεταλιγνιτική εποχή στο Ενεργειακό Πεδίο Μεγαλόπολης. Παράλληλα, παρατήρησε ότι η έλευση του Φυσικού Αερίου στην περιοχή είναι ζωτικής σημασίας παράγοντας για τη βιώσιμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη του τόπου.Υποστήριξε ακόμη ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει στη λογική ενός «Καλλικράτη» για τα πνευματικά ιδρύματα, όπως κάποιοι διαρρέουν. Αλλά αντίθετα, οι τοπικοί, αυτοδιοικητικοί και συνδικαλιστικοί παράγοντες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις, για μία προοπτική ανάπτυξης, ενίσχυσης και καλύτερης οργάνωσής του.Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης Δράκος δεσμεύτηκε για τη σύμπλευσή του με το Αγροτικό Κίνημα, με βάση ένα καινούργιο αναπτυξιακό όραμα για την Αρκαδία και την Πελοπόννησο ολόκληρη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Επισκεπτόμενος το Νομαρχιακό Τμήμα Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ, ο Δημήτρης Δράκος συζήτησε με την πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αναπτύσσοντας τις θέσεις του κατά τρόπο εκτενή, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στο μέγα ζήτημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του «Καλλικράτη», στην κατανομή προσωπικού των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, των μικρών και των μεγαλύτερων δήμων και των αποκεντρωμένων υπηρσειών της κεντρικής εξουσίας.
Υπογράμμισε δε με έμφαση, ότι είναι καιρός η κεντρική εξουσία να ξεκαθαρίσει το ταχύτερο δυνατό τους όρους και τις προϋποθέσεις, προκειμένου να γνωρίζουν οι υπάλληλοι πως θα επιλέξουν το μελλοντικό τους εργοδότη και όχι να αφήνονται να βαδίζουν στα τυφλά. Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς των υπαλλήλων πολλαπλών ταχυτήτων ως προς την βαθμολογική τους εξέλιξη, το μισθολόγιό τους, τις συνθήκς εργασίας, τα επιδόματα που λαμβάνουν και το καθεστώς ασφάλισής τους.
Τέλος, ο Δημήτρης Δράκος είπε ότι απαιτούνται το δυνατόν συντομότερα να καθοριστούν και να αναπτυχθούν τα οργανογράμματα και κανονισμοί λειτουργίας των υπηρεσιακών δομών των υπό ίδρυση Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, των καλλικρατικών δήμων, ακόμα και των γενικών διοικήσεων προκειμένου να υπάρξει στοιχειώδης οργάνωση για την καλή λειτουργία του όλου αποκεντρωμένου συστήματος από την 1/1/11 και παραπέρα.
Πρόσθεσε μάλιστα, ότι οι πληροφορίες λένε ότι σε αυτό το τελευταίο ζήτημα, υπάρχει κάποια σχετική προετοιμασία η οποία δυστυχώς γίνεται εκ κρυπτώ και είναι απολύτως αναγκαίο να ενημερωθούν, πρώτον οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΑΔΕΔΥ και δεύτερον, οι εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση και να αποφευχθούν λάθη.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ
Πριν τις συναντήσεις του με ΕΚΑ και ΑΔΕΔΕΥ, ο Δημήτρης Δράκος δέχτηκε στο πολιτικό γραφείο του στην Τρίπολη, στη διεύθυνση Ισαάκ και Σολωμού 20, 4ος όροφος, ΤΚ 22100, στην Πλατεία Πετρινού, δίπλα στο Μαλλιαροπούλειο, σειρά από προγραμματισμένες συναντήσεις.Το μεσημέρι επισκέφτηκε την περιοχή γύρω από την Πλατεία Άρεως και είχε πλήθος συνομιλιών με πολίτες της Τρίπολης και επέστρεψε στο γραφείο του όπου συνερ-γάστηκε με τα στελέχη του εκλογικού του επιτελείου.Το βράδυ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης των φετινών εκδηλώσεων Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2010, η οποία θα τελεστεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Νεμέας, ενώ θα παρακολουθήσει και μέρος των εκδηλώσεων, ερχόμενος σε επικοινωνία με πολίτες.Αύριο Σάββατο 4/8/2010, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα μεταβεί στο νομό Κορινθίας.Το πρωί στις 11.00 θα έχει συνάντηση συνεργασίας με το Νομάρχη Κορινθίας και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Ταγαρά.Στη 1.30 μμ. θα επισκεφτεί το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο και στελέχη του.Στον ίδιο χώρο, πρόκειται να έχει επαφές με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και με στελέχη του Αγροτικού Κινήματος της Κορινθίας, ενώ θα έχει σειρά συναντήσεων με τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Κορίνθου, Λουτρακίου, Νεμέας, Κιάτου και Ξυλοκάστρου.Το απόγευμα, στις 7.30 θα μεταβεί στα Εξαμίλια θα συμμετέχει σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών με αντικείμενο τον Εθελοντισμό και θα συζητήσει μαζί τους τρόπους για να εξαπλωθεί αποτελεσματικότερα το κίνημά τους σε παμπελοπον-νησιακό επίπεδο.Ακολούθως θα επισκεφτεί τον Κόρφο, δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Σολυγείας για να παρευρεθεί στην τοπική γιορτή και ακολούθως θα μεταβεί στο Σοφικό,έδρα του Δήμου με σκοπό να βρεθεί ανάμεσα στους κατοίκους και να συζητήσει τα τοπικά προβλήματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Δράκος, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010 θα παρευρίσκεται στην Μεσσηνία, όπου θα επισκεφθεί το πρωί την αγορά της Κυπαρισσίας και στη συνέχεια την αγορά των Φιλιατρών, όπου θα έχει επαφές με φίλους και συμπολίτες του.
Το βράδυ και ώρα 20.30, ο κ. Δράκος, συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Μελιγαλά κα Ελένη Αλειφέρη, θα παρευρεθεί στην εμποροπανήγυρη του Δήμου, που πραγματοποιείται στην μνήμη της Γενέσεως της Θεοτόκου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
Την Δευτέρα 6/9/2010 και ώρα 09.45, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θα επισκεφθεί την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Αστυνομική Δνση Αρκαδίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Διοικητή, Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Τούζο αλλά και με στελέχη της Αστυνομίας, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών της Πελοποννήσου και γενικότερα ζητήματα που αφορούν την Αστυνομική Δνση.
Στη συνέχεια, και ώρα 11.30, ο κ. Δράκος θα επισκεφθεί την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αρκαδίας, όπου θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και στελέχη του Συνεταιρισμού, για θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή του Νομού.
Στις 12.30 θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας, στα γραφεία τους, για θέματα που αφορούν την βιοκαλλιέργεια και γενικότερα τον κλάδο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.