COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ- ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το τοπίο στην Ελληνική περιφέρεια, παραμένει θολό και κυριαρχεί η αβεβαιότητα για το μέλλον της.
Οι βαρύγδουπες κυβερνητικές εξαγγελίες για τη διοικητική μεταρρύθμιση και τις αλλαγές που θα επιφέρει ο Καλλικράτης , εμάς τους αυτοδιοικητικούς μας ανησυχούν , διότι βλέπουμε ότι παρά το ότι φτάσαμε στο παρά πέντε, πολλά ζητήματα που θα έχουν άμεση επίδραση στο μέλλον των πολιτών , δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί και αφορούν την επόμενη ημέρα της αυτοδιοίκησης.
Εδώ, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η εμπειρία και η γνώση των αυτοδιοικητικών ζητημάτων από τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις νέες δομές.
Βιώνουμε δηλαδή ως πολίτες, μία από τα ίδια και θα έλεγα με μεγαλύτερη ένταση , λόγω και των ιδιαιτέρων συνθηκών , που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία.
Ιδίως, στον τουριστικό τομέα που στηρίζει σθεναρά την Ελληνική οικονομία , τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
Η ανυπαρξία κυβερνητικών πρωτοβουλιών,η έλλειψη οράματος και η πλήρης αποσύνθεση των υπηρεσιών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού χαρακτηρίζουν αυτή την περίοδο.
Κανείς δεν ξέρει τι θα επακολουθήσει,κανείς δεν προωθεί τα ζητήματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και όλοι αναμένουν τι? την αδιάφορη κυβερνητική πλειοψηφία να αναλάβει επιτέλους δράση. Δυστυχώς , το διάστημα που διανύουμε είναι το πιό καίριο και αυτό που επηρεάζει την επισκεψιμότητα της επόμενης περιόδου.
Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις που πρωτοστατούσαν στην Ελληνική περιφέρεια στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος, δεν μπορούν πλέον να υποστηρίξουν δράσεις που αφορούν τον τουρισμό μας, διότι ως γνωστόν μετά τη λήξη του έτους, παύουν να υφίστανται και μετεξελίσσονται σε κάτι νέο και διαφορετικό.
Η πολιτεία δε,δείχνει αμήχανη και αδιάφορη, μη μπορώντας να ακολουθήσει τις εξελίξεις και τις αλλαγές που επέρχονται.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε αιτήματα της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας , ο αρμόδιος φορέας της Χώρας στον τουρισμό, κωφεύει επικινδύνως.
Η τουριστική σαιζόν του επομένου έτους ,κατόπιν όλων αυτών, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα , διότι εκτός ολίγων επιχειρηματιών , ουδείς άλλος αναλαμβάνει δράσεις αυτή την περίοδο.
Ελπίζω η προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος να συνεχισθεί και με τις νέες αυτοδιοικητικές δομές , διότι ο πανέμορφος τόπος μας έχει εναποθέσει πολλά στην τουριστική ανάπτυξη και μέσω αυτής, στη μείωση της ανεργίας και της στήριξης του πρωτογενή τομέα.
Η σημερινή Νομαρχιακή Αρχή και αυριανή Περιφερειακή , με την εμπειρία ,τη γνώση των αδυναμιών και της υστέρησης του νέου νόμου , είναι αυτή που θα μπορέσει καλύτερα , ταχύτερα και δυναμικά , να θεραπεύσει τις όποιες αδυναμίες και να οδηγήσει τον τόπο μας σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης και προόδου.
ANΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΤΠ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.