COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κέρκυρα - ΕΡΓ.Α.Κ.:ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ « ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»


Οι συνάδελφοι που υπογράφουμε την παρακάτω διακήρυξη, εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά και άνεργοι, αποτελούμε την πρώτη ομάδα της (ιδρυτικής) επιτροπής πρωτοβουλίας και συγκρότησης μιας νέας, ταξικής εργατοϋπαλληλικής κίνησης, της «Εργατοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Κίνησης». Το πλαίσιο και οι κεντρικοί στόχοι της ΕΡΓ.Α.Κ. παρουσιάζονται στην διακήρυξη της, που δίνουμε στη δημοσιότητα και στην επόμενη περίοδο θα παρουσιάζονται αναλυτικά, συστηματικά και δημόσια.
Σήμερα, απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό ενότητας και αλληλεγγύης προς όλους τους εργαζομένους συνταξιούχους και άνεργους συναδέλφους. Απευθύνουμε επίσης χαιρετισμό στους εργατοϋπαλληλικούς φορείς (σωματεία – συλλόγους κλπ.) και δηλώνουμε ότι άμεσα και προγραμματισμένα θα έλθουμε σε επαφή για ανταλλαγή απόψεων, αλληλοενημέρωση, συντονισμό.

Σήμερα δηλώνουμε ότι η ΕΡΓ.Α.Κ. σαν τίμια, ταξική, αγωνιστική κίνηση εργατοϋπαλληλικής ενότητας και δράσης θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στους στόχους που θέτει, με συνέπεια, ευθύνη και επιμονή. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην ΕΡΓ.Α.Κ. και στις δραστηριότητες της και να ενισχύσουν δυναμικά το κίνημα της εργατοϋπαλληλικής αντίστασης.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 Μετά το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και τις συμφωνίες της 21ης Ιουλίου και της 26ης Οκτωβρίου για την υποτιθέμενη «σωτηρία» της Ελλάδας, αρχίζει, πλέον, να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Αρχίζουν να ξετυλίγονται και να εκφράζονται στην ζωή οι συνέπειες αυτής της νέας πραγματικότητας που συνδιαμόρφωσαν η κυβέρνηση και το ευρύτερο μπλοκ εξουσίας, σε πλήρη συνεργασία και υπό την εποπτεία των ξένων κέντρων (ΗΠΑ-ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ).
·         Ρεκόρ ανεργίας, κατεδάφιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
·         Περικοπές μισθών – επιδομάτων – δώρων, όργιο φορομπηχτικών – εισπρακτικών μέτρων, μειώσεις συντάξεων – εφάπαξ κλπ, χαράτσια, συνεχώς χαράτσια.
·         Εργασιακή εφεδρεία – μαζικές απολύσεις – «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις και «ελαστικές» εργασιακές συμβάσεις.
·         Ανασφάλεια μεροκάματα πείνας, εκβιασμοί, εργοδοτική τρομοκρατία, καταλήστευση, ιδιαίτερα της νεολαίας. Δραματική κατάσταση για τους συνταξιούχους.
·         Ριζική μείωση των κρατικών κοινωνικών δαπανών, κατασυκοφάντηση σε κάθε κοινωφελή και δημόσια υπηρεσία, υμνολόγιο σε οτιδήποτε «ιδιωτικό» και εκμεταλλευτικό. Υποβάθμιση και υπονόμευση του δημοσίου συστήματος υγείας και ολόκληρου του πλέγματος κοινωφελών υπηρεσιών.
·         Μαζικές ιδιωτικοποιήσεις τομέων στρατηγικής εθνικής σημασίας (αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια, επικοινωνίες, πολεμική βιομηχανία κλπ.) και ξεπούλημά τους σε ξένες πολυεθνικές. Ξεπούλημα γης και εθνικού πλούτου.
   Αυτή την καταστροφική – κατεδαφιστική πολιτική την ονομάζουν «αναγκαία θυσία» για την «εθνοσωτήριο» παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, την ονομάζουν ανασυγκρότηση για μια «ανταγωνιστική» χώρα. Το ερώτημα είναι: Ανασυγκρότηση για ποιόν και ανταγωνιστικότητα, επίσης, για ποιόν. Η απάντηση δεν κρύβεται. Για τις πολυεθνικές, τους σεΐχηδες, για τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, για τον ΣΕΒ, τους μεγαλοξενοδόχους και εφοπλιστές, για τους κάθε είδους «ιδιώτες επενδυτές». Ένα βαθύτερο καθεστώς εξάρτησης, ταξικό, εκμεταλλευτικό, σκληρά αυταρχικό καθεστώς, χτίζεται πέτρα την πέτρα.
Σε αυτές τις συνθήκες ο δρόμος της αντίστασης και της δράσης είναι μονόδρομος για τους εργαζομένους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους. Η πραγματικότητα επιτάσσει αλλά και επιθυμία του λαού είναι, να δυναμώσει η αντίσταση, να διαδραματίσει τον κεντρικό ρόλο της στην προστασία του λαού και της εργαζόμενης κοινωνίας. Όμως, όπως είναι γνωστό σε όλους και φαίνεται από τα αποτελέσματα και τα γεγονότα, τα προβλήματα του εργατικού κινήματος είναι πολλά και σύνθετα. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να αναφερθούμε ανοιχτά σε αυτά τα προβλήματα την επόμενη περίοδο και να παλέψουμε για την ανασύνταξη του λαϊκού – εργατικού κινήματος.
  Ανακοινώνουμε την συγκρότηση μιας νέας κίνησης, της ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. Σε αυτήν δίνουμε πλαίσιο και δομή ουσιαστικής αγωνιστικής πολιτικής παρέμβασης και όχι χαρακτηριστικά συνηθισμένης εκλογικής παράταξης, με τις γνωστές πρακτικές, του χρεοκοπημένου και καταδικασμένου από τους εργαζόμενους, πλαισίου που κυριαρχεί για δεκαετίες. Κεντρικοί στόχοι της κίνησής μας, που είναι ανοιχτή στους εργαζόμενους, είναι:
   1) Να μεταφέρει την πολιτική και κοινωνική στάση της σταθερής, συγκροτημένης και ακλόνητης αντίστασης. Να στρέψει την ευρύτερη προσοχή στα εργατικά προβλήματα. Να δώσει παλμό στο κίνημα και τις διεκδικήσεις.
   2) Να χτυπήσει δυνατά την εργοδοτική εκμετάλλευση, αυθαιρεσία και ανομία, δημόσια – σκληρά και αποφασιστικά. Να υπερασπίσει τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον άνεργο.
   3) Να εργαστεί για την εργατική ενότητα και αλληλεγγύη, κόντρα στον αστικό και ύπουλο κοινωνικό αυτοματισμό, κόντρα στις κυρίαρχες πολιτικές της διάσπασης και των μικροπολιτικών παιγνιδιών που καταστρέφουν το εργατικό κίνημα.
   4) Να συνεισφέρει και να δώσει στους εργαζόμενους όλων των τομέων μια ορθολογική, ουσιαστική πολιτική και ιδεολογική πρόταση και στόχευση.
   5) Να δώσει ένταση, χροιά, δύναμη στη φωνή της εργαζόμενης κοινωνίας.

Άνθης Μάριος ( εργ. στο ΕΑΚΚ ) – Αθηναίος Αλ. ( ιδιωτ. Υπάλληλος ) – Αραβαντινός Γ. (εκπαιδευτικός) – Αρβανιτάκη Δ. (άνεργη) - Γιαννιός Μ. (Μηχανικός) - Ζαφειρόπουλος Σπ. (εργάτης) – Ζάχου Ι. (άνεργη) - Ζωχιός Γ. (ιδιωτ. Υπάλληλος) – Κατωμέρης Φρ.( άνεργος) – Καψόπουλος Χ. ( ιδιωτ. Υπάλληλος) – Καββαδίας Κ. ( ξενοδοχοϋπάλληλος) - Καρύδης Σ. (εργ. Αρχαιολογίας) – Κατσαρός Χ. (ξενοδοχοϋπάλληλος) – Κουρτέσης Ν.  ( ιδιωτ. Υπάλληλος ) – Κιτσώνης Μ. (απολυμένος Ολυμπιακής, άνεργος) –Κολιγιώτη Φ. (εκπαιδευτικός) – Κρητικού Α. (δημ. Υπάλληλος) - Λειτούργης Γ. ( εργ. Super market) – Λιμπεράτος Θ. (αρχαιολόγος) – Μάχου Αθ. ( ιδιωτ. Υπάλληλος ) – Μπογιάκης Β. (ελαιοχρωματιστής) – Μπουχάγιαρ Θ.  ( ιδιωτ. Υπάλληλος ) – Μπαλατσινός Δ. (εργ. Νοσοκομείου) – Νικολούζος Α. (ξενοδοχοϋπάλληλος) – Πουλής Γ. (εργ. Νοσοκομείου) – Παππά Μ. (εργ. Νοσοκομείου) – Ριγανάς Ν. (φυσιοθ. Νοσοκομείου) – Σουρτζίνου Σ. (δημ. Υπάλληλος) - Τάτσης Γ. (εργ. Νοσοκομείου) – Τριβυζάς Γ. (εργ. ΟΤΕ) – Τρέχα Π. (δημ. Υπάλληλος) – Τσουκαλάς Σ. (ιδιωτ. Υπάλληλος) – Φίλιππα Α. (παρασκ. Νοσοκομείου) – Χυτήρης Γ. (ξενοδοχοϋπάλληλος) – Χυτήρης Ν. (δημοτ. Υπάλληλος). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.