COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Στα μαχαίρια Μιχελάκης- Γρηγοράκος. Οι «Ελληνοποιήσεις» και τα δελτία Τυπου

Στα μαχαίρια βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με τον Αναπληρωτή Λεωνίδα Γρηγοράκο. Αιτία η σπουδή που δείχνει ο Υπουργός Εσωτερικών να  εκδίδει ανακοινώσεις για θέματα που αφορούν αρμοδιότητες του κ. Γρηγοράκου.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εσωτερικών έσπευσε να εκδώσει δελτία Τύπου τόσο για τη Διεύθυνση Αλλοδαπών του δήμου Αθηναίων,  όπου στηριζόμενος σε ανώνυμες καταγγελίες έστειλε την υπόθεση στον  Εισαγγελέα ( δείτε ρεπορτάζ του ΑΙΡΕΤΟΥ http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=10476  όσο και με δήμο της Αχαΐας όπου κατήγγειλε κύκλωμα παράνομων Ελληνοποιήσεων.

Στην πρώτη περίπτωση ο κ. Μιχελάκης έφτασε μάλιστα στο σημείο να συγκρουστεί με τον αρμόδιο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη (Δείτε εδώ http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=10739  )

Στη δεύτερη περίπτωση ο Υπουργός Εσωτερικών κατήγγειλε κύκλωμα Ελληνοποιησεων σε δήμο του Νομού Αχαΐας. Πως έχουν όμως τα πράγματα;
Ο ίδιος δικηγόρος σε δήμο της Αχαΐας κατέθεσε 67 αιτήσεις αλλοδαπών που είχαν παντρευτεί ελληνίδες. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς είχαν παντρευτεί την ίδια…
Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, αφού συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία, έστειλε την υπόθεση στον Εισαγγελέα.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ενημερώνεται για το θέμα και χωρίς συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό εκδίδει δελτίο Τύπου όπου καταγγέλλει το κύκλωμα.

Τέλος όπως τονίζουν πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών και της τοπικής αυτοδιοίκησης στον ΑΙΡΕΤΟ, πέρα από τη διαμάχη των δυο Υπουργών, υπάρχει και ένα ακόμη ζήτημα.
Είναι λάθος τονίζουν να γίνεται αναφορά σε κυκλώματα Ελληνοποιήσεων, καθώς τα περιστατικά αφορούν σε άδειες διαμονής και μόνο. Από τη στιγμή που γίνεται αναφορά σε Ελληνοποιήσεις δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι υπάρχει περιθώριο για να δοθεί  ιθαγένεια, κάτι που δεν συμβαίνει.
« Κάποιοι χρησιμοποιούν τη λέξη Ελληνοποίηση, Ελληνοποίηση  όμως γίνεται μόνο στα αμνοερίφια. Υπάρχουν διαδικασίες για την  ιθαγένεια», προσθέτουν με χιούμορ, μα και με νόημα. 



airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.