COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Κικίλιας: Χάσαμε στο θέμα της ΕΡΤ κύριοι της πλειοψηφίας

Κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της ΕΡΤ άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλη Κικίλιας μιλώντας στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
O βουλευτής της ΝΔ απευθύνθηκε στους συναδέλφους του της ΝΔ και είπε: «χάσαμε στο θέμα της ΕΡΤ, κύριοι της πλειοψηφίας. Από τρία κανάλια που εξέπεμπαν, φτάσαμε σε ένα με κόστος 250 εκατ. ευρώ. Κάτι δεν πάει καλά».
«Η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί απόψε σε ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση» δήλωσε κατά την τοποθέτησή του ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο οποίος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει επιλέξει να μετατρέψει σε πεδίο βολής το χώρο της Παιδείας καθώς και ότι κοινός παρονομαστής και στρατηγική επιλογή για την Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι «η επιδίωξη της τυφλής σύγκρουσης και η ρήξη για τη ρήξη». 



Ο κ. Αρβανιτόπουλος πάντως αναφερόμενος στις αλλαγές στην Παιδεία είπε ότι « δεν ήταν μνημονιακές επιταγές, αλλά ήταν εθνικές στρατηγικές για την οικοδόμηση της μεταμνημονιακής Ελλάδας, για να μη φτάσουμε ποτέ στο χείλος του γκρεμού». Τέλος προανήγγειλε σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων όπως μεταξύ άλλων την κατάθεση νομοσχεδίων για την ειδική αγωγή και για τη σύνδεση έρευνας και τεχνολογίας.


Εκλογές στο τέλος της τετραετίας προέβλεψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι «η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές, η οικονομία δεν αντέχει την αστάθεια». 


Μητσοτάκης: Εμείς θα θέσουμε το έργο μας στην κρίση του λαού



Ό,τι και να λέτε περί δυσαρμονίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ «εμείς θα θέσουμε το έργο μας στην κρίση του λαού στο τέλος της τετραετίας όπως το σύνταγμα επιτάσσει» κατέληξε ο Υπουργός ο οποίος σχολιάζοντας την πρόταση δυσπιστίας εκτίμησε ότι αυτή η διαδικασία θα «βγάλει» ενισχυμένη και αρραγή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η Υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στη Βουλή εκτίμησε ότι η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί εικόνα αστάθειας και αβεβαιότητας αλλά υποστήριξε παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα βγει συμπαγής από την ψηφοφορία και θα αναδειχθεί το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ που –όπως είπε- αδυνατεί να αρθρώσει σοβαρή εναλλακτική πρόταση. Αναφερόμενη στο τομέα της, η κ. Υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας για την ανάπτυξη του τουρισμού ενώ σημείωσε ότι η αύξηση του τουρισμού απέδειξε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, και μπορεί να προσφέρει τεράστια οφέλη. 

Στο δρόμο που χάραξε ο Κώστας Σκανδαλίδης το Σάββατο, που μίλησε για υφαρπαγή της ψήφου του, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, δήλωσε ότι δίνει «ψήφο ανοχής» στην κυβέρνηση, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού. 

Όπως ανέφερε ο κ. Μωραΐτης «ο κ. Σαμαράς είναι πρωθυπουργός με παραχώρηση του ΠΑΣΟΚ. Αν νιώθει ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί, μπορούν να βρεθούν και άλλες λύσεις» είπε με νόημα ο βουλευτής, καταλήγοντας και μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό ότι «Δίνουμε ψήφο ανοχής ας μην δοκιμάζουν την αντοχή αυτής της ανοχής».


Κεφαλογιάννη: Θα αναδειχθεί το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση κορυφώνεται η διαδικασία, καθώς από το απόγευμα και μετά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών οι οποίες θα κλείσουν με την ομιλία του πρωθυπουργού λίγο πριν τα μεσάνυχτα για να δώσει τη «σκυτάλη» -τα μεσάνυχτα- στην ονομαστική ψηφοφορία η οποία θα κρίνει την τύχη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να υπερψηφιστεί η απόλυτη πλειοψηφία του σύνολο των βουλευτών δηλαδή τουλάχιστον 151 ψήφοι. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, την πρόταση θα στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, κατά της πρότασης τάσσονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ «παρών» θα δηλώσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.  «Παρών» θα δηλώσουν και οι ανεξάρτητοι Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Κασαπίδης ενώ οι κύριοι Βουδούρης, Μουτσινάς, Μπόλαρης, Νικολόπουλος, Σταυρογιάννης Κουράκος και Παραστατίδης θα υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και ερώτημα παραμένει ακόμη η στάση του Μίμη Ανδρουλάκη.   


Tο βράδυ του Σαββάτου οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν με αφορμή τα επεισόδια στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα μία σφοδρότατη αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή προπηλακίστηκαν οι βουλευτές Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτη Κουρουμπλής, και κάλεσε την κυβέρνηση να καταδικάσει τα γεγονότα τονίζοντας πως «ο θεσμικός κατήφορος δεν πρόκειται να συνεχιστεί» και να αποσύρει τα ΜΑΤ.


«Εσείς ήσασταν εδώ, προφανώς αυτά που μας λετε βασίζονται σε μαρτυρίες βουλευτών σας. Αυτά που λεω εγώ βασίζονται σε ενημέρωση του υπουργού. Ο κ. Δένδιας είναι πιο αξιόπιστος από τους δικούς σας βουλευτές», του απάντησε ο υπουργός Επικρατείας. 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα αλλά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων  εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν «διαρροές» από βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αντιθέτως από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας θεωρείται ότι η πολιτική αυτή κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε καλό στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών τους ομάδων και αναμένουν συσπείρωση.

Σε λίγο στην πλατεία Συντάγματος διεξάγεται το συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.