COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Αμφίεση επαγγελματική



Σε ορισμένα επαγγέλματα είναι υποχρεωτική η ειδική αμφίεση για λόγους ουσιαστικούς, αλλά και για λόγους σκοπιμότητος βασικής και μη παρεκτρεπομένης.
Θα έπρεπε η ειδική αυτή αμφίεση να ακολουθείται από πολλά επαγγέλματα, ώστε να υπάρχει η επιβαλλομένη διάκριση, αλλά για λόγους αναγκαστικής ευκόσμου και ομοιομόρφου παρουσίας.
Μέχρι την άνοδον στην διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, οι μαθήτριες του Γυμνασίου έπρεπε να κυκλοφορούν με την σχολικήν εξωτερικήν αμφίεση, η οποία ήτο η ιστορική «ποδιά». Ο τότε Υπουργός Παιδείας, φίλος Απόστολος Κακλαμάνης την κατήργησε! Υπήρξεν όφελος;; Απολύτως ουδέν!! Αντιθέτως οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς οι οποίοι έπρεπε να εξοικονομούν  στις θυγατέρες τους ευπρόσωπον αμφίεση, πολλάκις βαρύτιμον για να υπάρχει, εκ των πραγμάτων, άμιλλα μεταξύ των μαθητριών, ως προς την εξωτερικήν εμφάνιση! Για τις φτωχές οικογένειες ήταν μέγιστον οικονομικόν πρόβλημα. Ανυπέρβλητον. Και με την εισαγωγήν του βραχέως ενδύματος,(μίνι) οι πλείστες μαθήτριας έγιναν φαινομηρίδες με όλα τα επακόλουθα για καθηγητές και λοιπούς!, αλλά και έμμεσα υποδείγματα  ενδύσεως.
Στα Νοσοκομεία υπάρχει υποχρεωτική αμφίεση για τις διάφορες ειδικότητες. Στις Ένοπλες Δυνάμεις το αυτό. Στις αεροπορικές εταιρείες το αυτό. Στα Ξενοδοχεία, εστιατόρια το αυτό. Στον κλήρον και πάρα πολλά άλλα επαγγέλματα το αυτό.
Αν υπήρχεν και για τις παρουσιάστριες στην Ελληνικήν Τηλεόραση θα ήταν άσχημον, δυσμενές ή περιοριστικόν της καλλονής ;
Σκέψεις για την πρότασην αυτήν μας έρχονται καθημερινώς στον νουν. Π.χ. με το αφόρητον ψύχος που βιώσαμεν προσφάτως και με τις πολικές θερμοκρασίες και την απέραντην χιονοκάλυψη ολοκλήρου της Ελλάδος πέραν των δύο εβδομάδων, οι παρουσιάστριες των ειδήσεων εμφανιζόταν με άκρως θερινήν αμφίεση, χωρίς χειρίδες έως το ύψος του ώμου, με άκρως ελαφρά ενδύματα και προκαλούσαν σε εμάς οι οποίοι «τουρτουρίζαμεν» αύξηση στο ρίγος του ψύχους. Επίσης καθημερινώς παρατηρείται και νέα βαρύτιμος ένδυση, απόρροια του συναγωνισμού με τις ομώνυμες  σε άλλες τηλεοράσεις. Τα υποδήματα με πανύψηλα υποπτέρνια, σε τι αποβλέπουν;;
Γενικώς η ποικιλόμορφος και βαρύτιμος αμφίεση των παρουσιαστριών, γίνεται μίμηση για δεκάδες νεάνιδες ή κυρίες, μερικές από τις  οποίες παρά την οικονομικήν δυσπραγίαν, θα απαιτήσουν από τους συζύγους ή γονείς να την αποκτήσουν!!
Ηχεί παράδοξον αλλά είναι αληθινόν.
Εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδος, κατά την οποίαν θα πρέπει να υπάρχει ανάλογος εμφάνιση, ας θεωρηθεί ως  έναυσμα για καθιέρωση «επαγγελματικής αμφιέσεως» και στην Ελληνικήν Τηλεόραση, κρατικήν και ιδιωτικήν.
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.