COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Έξεστι Κλαζομενοίς στρατοπεδεύειν



Η χώρα ευρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και ο Λαός της δεινοπαθεί σε απερίγραπτον σημείον ύψους και εκτάσεως. Από τους κυβερνητικούς Βουλευτές οι οποίοι καθημερινώς κατακλύζουν Τηλεοράσεις και Ραδιόφωνα, δεν έχομεν ακούσει  ποτέ μίαν πρόταση για έξοδον από την κρίση, μίαν πρόταση για αποτίναξη της σκληρής λιτότητας, μίαν πρόταση για οικονομικήν ανάπτυξη του τόπου, αλλά μόνον επιτυχίες και εφαρμογήν των προεκλογικών δηλώσεων της Θεσσαλονίκης. Ακόμη ακούμεν συχνάκις, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους, αλλά πρέπει να δείξουν κατανόηση και ανοχήν οι υποφέροντες!!

Και μέσα σ’ αυτήν την απέραντην οικονομικήν σκοτίαν, παρά ένας τεσσαράκοντα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν με ερώτηση τους να επιτραπεί η ελευθέρα κατασκήνωση και «στρατοπέδευση» σε κάθε βουλόμενον τουρίσταν, Έλληναν και αλλοδαπόν, όπου θέλει,  χωρίς αυτό να αποτελεί παραβίαση υφισταμένων διατάξεων και ως εκ τούτου κανείς να μη τους ενοχλεί  ούτε αστυνομικόν όργανον,  ούτε φύλακας αρχαιολογικών χώρων, ούτε  κληρικός, ούτε πολίτης.      Και οι υφιστάμενοι   περιορισμοί ελευθέρας κατασκηνώσεως, τονίζουν οι προτείνοντες, αποτελεί  παράνομον παρεμπόδιση στο δικαίωμα του κάνειν διακοπές και απολαμβάνειν την φύσιν από όποιον σημείον βούλεται τις!! Ανάλογοι φραγμοί και περιορισμοί είναι αντισυνταγματικοί!!
Τα σπίτια μας καίγονται κι εμείς τραγουδούμεν!!
Με την ατιμωρησίαν της παντού και ελευθέρας κατασκηνώσεως, τα πάντα θα ανατραπούν. Οι  πλατείες, οι δρόμοι, οι αυλές των Πανεπιστημίων, των Εκκλησιών, οι αρχαιολογικοί χώροι, κάθε ελκυστικόν μέρος, θα γίνει κοιτώνας των περιηγητών! Και παρατήρηση καμμία.  Θα ζητούν νερό για να νιφθούν  ή να πλύνουν το σώμα τους  και τα ενδύματά τους από τον πλησιέστερον κάτοικον, επιχειρηματίαν ή ιδιώτην και εκείνος πρέπει ασμένως να υπακούσει!! Διαφορετικώς παρανομεί και  τον εμποδίζει στις απρόσκοπτες διακοπές του!!Θα απαιτεί  να χρησιμοποιήσει τα «αναγκαία» μας (αφοδευτήρια) και πρέπει να του τα παραχωρούμεν αμέσως! και χωρίς αντίρρηση. Κάθε άρνηση είναι αντισυνταγματική ενέργεια για τους Έλληνες  και συνταγματική για τους κλαζομενούς!! οι οποίοι «έξεστιν απαιτείν» και ενίως «ασχημονείν».
Μήπως όμως και η πρόταση των κυβερνητικών Βουλευτών είναι ασχημονούσα σε βάρος του πενομένου φορολογουμένου; Μήπως είναι  άκρως άκαιρη και εκτός πάσης εννοίας ευνομίας και στοιχειωδών αρχών σεβασμού της τάξεως; Είναι δυνατόν εξερχόμενος από το σπίτι του ο ‘Ελληνας να αντικρύζει  πλημμυρίδα σκηνιτών χωρίς να έχει το δικαίωμα να ερωτήσει, γατί αυτή η συγκέντρωση;;;
Δεν πρέπει να  γίνει αποδεκτή αυτή η πρόταση!
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.