COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Βραζιλία και Ισραήλ αναπτύσσουν από κοινού νέο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης

«Paris Air Show 2019»: 

Η βραζιλιάνικη Embraer και η ισραηλινή Elta, θυγατρική της IAI (Israel Aerospace Industries) ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να αναπτύξουν, από κοινού, το P-600, ένα αεροσκάφος-σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Η Embraer θα παρέχει τον φορέα (αεροσκάφος), τον επίγειο εξοπλισμό, το σύστημα επικοινωνιών και τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των υπό-συστημάτων στο αεροσκάφος, ενώ η Elta το ραντάρ AESA, το σύστημα αναγνώρισης φίλου ή εχθρού (IFF), το σύστημα SIGINT και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα.


Στόχος η ανάπτυξη ενός ευέλικτου, ικανού και οικονομικού συστήματος εναέριας έγκαιρης προειδοποίησης, εφάμιλλων δυνατοτήτων με τα μεγαλύτερα σε μέγεθος αντίστοιχα συστήματα. Το νέο σύστημα θα ονομάζεται P-600. Δεν είναι γνωστό το αεροσκάφος που προτείνει η Embraer, ενώ δεν ανακοινώθηκε και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος.

19 Ιουνίου 2019
To Ισραηλ κατασκευαζει και πουλαει και μαχητικα αεροσκαφη 

«Paris Air Show 2019»: Η IAI προσφέρει μαχητικά Kfir-NG στην Κολομβία

Η ισραηλινή IAI (Israeli Aerospace Industries) ανακοίνωσε ότι προσφέρει στην Κολομβία μια αναβαθμισμένη έκδοση του μαχητικού αεροσκάφους Kfir. Πρόκειται για την έκδοση Kfir-NG (Next-Generation).

Το 1989-1990 η Κολομβία είχε παραλάβει 12 Kfir C2 (συν ένα εκπαιδευτικό Kfir TC-2). To 2008 η Κολομβία αγόρασε άλλα 24 μεταχειρισμένα Kfir από το Ισραήλ, τα οποία αναβαθμίστηκαν στο επίπεδο C10/C12, έναντι του ποσού των $ 150 εκατομμυρίων.
Στην έκδοση Kfir-NG το αεροσκάφος ενσωματώνει ισχυρότερους κινητήρες F414 της General Electric, ραντάρ AESA, σύστημα ζεύξης δεδομένων Link-16 και βελτιωμένα ηλεκτρονικά. Επίσης, υπό ανάπτυξη βρίσκεται και ένα πρόγραμμα δοκιμών αλλαγών στο αεροσκάφος για αύξηση του εσωτερικά μεταφερόμενου καυσίμου.

19 Ιουνίου 2019

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΠΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ;;;;;
Α ΝΑΙ.... ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ, ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.


Επιμέλεια παρουσίασης Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.