COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Απαλλάξατέ μας από τις πανδημικές ειδήσεις…..

 ΄Εχει περιέλθει σε βαθύτατον και βαρύτατον άγχος και απόλυτην απογοήτευση ο Ελληνικός Λαός με το να ακούει  χιλιάκις της ημέρας ενημερώσεις για τον ιόν  και για το εμβόλιον  και  από το πλήθος των ανακοινώσεων να μη συγκρατεί σχεδόν τίποτε!

Δεν είναι μόνον το πλήθος των ειδήσεων, αλλά το ότι αυτές λέγονται από δύο ή τρεις δημοσιογράφους του ιδίου Τηλεοπτικού Σταθμού και χωρίς ουσιαστικήν  διαφοράν ο ένας από τους άλλους. Πρόκειται  περί ασταματήτου μηρυκασμού! Είπαν για το εμβόλιον ότι θα αρχίσει στις 27 Δεκεμβρίου. Αυτή η ημερομηνία έχει ακουσθεί χιλιάδες φορές. Ο Λαός γνωρίζει ότι πρέπει να κάμει το εμβόλιον. Το μόνον που πρέπει να ενημερωθεί με απλά λόγια είναι πως θα εγγραφεί για να βρει την σειράν του. Τα λοιπά που θα αποθηκευτεί, σε πόσους βαθμούς θα είναι το ψυγείον και αν θα είναι ασφαλής ο χώρος  δε ενδιαφέρουν το κοινόν, του οποίου στερούν τον χρόνον από  άλλες ουσιαστικές ειδήσεις που πάντα ελλείπουν.

Για το εμβόλιον ακούγονται δεκάδες απόψεις που δεν είναι πάντα ταυτόσημες. Γιατί τις αναφέρουν; Αν  μετηλλάχθη ο ιός, κάτι αμφίβολον, τι ενδιαφέρει το κοινόν;  Μάλλον τρόμον του προκαλεί και τίποτε περισσότερον.

Η ψυχολογική κατάσταση των ακροατών από τα ΜΜΕ, φθείρεται με τις ακατάσχετες αναφορές περί ιού. Πολλοί έχουν έλθει σε αδιέξοδον.  Ας τους σεβαστούν ολίγον οι καναλάρχες αλλά και οι  δημοσιογράφοι και ας στραφούν σε άλλα θέματα που μαστίζουν αγρίως το σύνολον του πληθυσμού και δυστυχώς δεν θίγονται καθόλου. Εργασία, ασφάλιση,  ασφάλεια, προστασία από δυσμενή  καιρικά φαινόμενα, προστασία της υγείας,  αισθητή μείωση των ανέργων και άλλα όμοια κοινωνικά φαινόμενα. Γιατί δεν θίγονται;; Μπορούν οι δημοσιογράφοι να ασχοληθούν με αυτά και όχι για τον ιόν και με το εμβόλιον που καταλαμβάνουν τον μισόν χρόνον του δελτίου;; 

Μπορούν να καυτηριάσουν τις επιθέσεις που δέχεται η Ελλάδα από τους τούρκους;

Μπορούν να σταματήσουν τις άνευ περιεχομένου ειδήσεις πόσο θα κοστίσει το γεύμα των Χριστουγέννων; Σε όσους δεν έχουν χρήματα δεν θα κοστίσει τίποτε. Θα περάσουν εκ των ενόντων. Τι μας ενδιαφέρουν οι τιμές στην Βαρδάκειον αγορά; Εκεί θα μεταβούν οι νησιώτες ή στερεοελλαδίτες να ψωνίσουν; Δεν είναι περιττή  και άνευ ουσίας είδηση;;

Από σήμερα μέχρι την Δευτέραν μετά τα Χριστούγεννα θα ήταν ευλογία να μη ακούσομεν τίποτε περί της πανδημίας. Ούτε στατιστικά στοιχεία. Είναι το καλλίτερον δώρον που θα δοθεί στον βαρυαλγούντα  και έγκλειστον Λαόν!!

Έτη καλά και πολλά.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.