COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

  


«ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περὶ τῆς ἀληθείας, καὶ Κύριος ὁ Θεὸς πολεμήσει ὑπὲρ σοῦ» (Σοφία Σειρὰχ 4, 28)

 

ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

δρα: πόλλωνος 23Β 10557 θήνα

λληλογραφία : ΜΟΥΣΩΝ 14, 15452 ΨΥΧΙΚΟΝ
τηλ. 210 3254321-2
fax. 210 3236978

 e-mail: fot_gram@otenet.gr στοσελίς: www.fotgrammi.gr

                         Facebook: https://www.facebook.com/tamatouethnous/  και

            &  Τάμα Έθνους (Φωτεινή Γραμμή)  Twitter: @PANEL_TAMA

              https://www.instagram.com/tamaethnous_foteinigrammi/.

 

Α.Φ.Μ. 090050859 * Α Δ.Ο.Υ. ΑΘΗΝΩΝ

 

ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

 


 

12.12.2020

 Ἡ ἱστορία ἐπαναλαμβάνεται.

 

Διατὶ ἐθελοτυφλοῦμε - δὲν βλέπομε τὸν  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  τὸν ὁμόαιμό μας, πῶς βρυχᾶται καὶ ζητᾶ νὰ πνίξῃ ὅλους τοὺς γείτονές του στὸ αἷμα, αὐτὸς ὁ σύγχρονος, αἱμοδιψὴς Χίτλερ!!!!

 

Διαβάζουμε:

 

Στη διάρκεια επίσκεψής του αυτή την εβδομάδα στο Αζερμπαϊτζάν, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η χώρα του οποίου υποστήριξε ανοικτά πολιτικά το Αζερμπαϊτζάν στην επίθεσή του και είναι ύποπτη ότι προσέφερε και υλική βοήθεια, διακήρυξε πως «ο αγώνας» εναντίον της Αρμενίας δεν έχει τελειώσει. «Ο αγώνας στην πολιτική σφαίρα και στη στρατιωτική σφαίρα θα συνεχισθεί πλέον σε πολυάριθμα μέτωπα», δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας του στο περιθώριο μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στο Μπακού.

https://www.businessnews.gr/kosmos/αρμενία-καταγγέλλει-παραβίαση-της-κατάπαυσης-πυρός

 

Ἀφ’ἑτέρου οἱ αρμενικές αυτονομιστικές δυνάμεις του Ναγκόρνο-Καραπάχ ανακοίνωσαν σήμερα πως τρεις μαχητές τους τραυματίσθηκαν σε επίθεση των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου υπό την αιγίδα της Μόσχας. https://www.businessnews.gr/kosmos/αρμενία-καταγγέλλει-παραβίαση-της-κατάπαυσης-πυρός

 

 

ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ;;;;

Βουλή- Βαρβιτσιώτης: Η τουρκική προκλητικότητα δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικό, αλλά ευρωτουρκικό

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 21:05

 

 

 «Οσο παραμένει στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και των παραβιάσεων, όσο ζητείται από την Τουρκία να επιδείξει συνεργασία για την αποφυγή των μονομερών προκλητικών ενεργειών με διάρκεια και αξιοπιστία και για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και όσο το Συμβούλιο ζητάει από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να ετοιμάσουν μία συνολική εκτίμηση για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, αυτό δείχνει ότι το θέμα δεν είναι ελληνοτουρκικό. Είναι θέμα ευρωτουρκικό», τόνισε ο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021.

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να βαδίζει η Ευρώπη έστω και με αργά και λιτά βήματα προς τα εμπρός, παρά να κλείσει το θέμα και να πει ότι είναι διμερές και πρέπει να το λύσει η Ελλάδα με την Τουρκία.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι οι κυρώσεις είναι το μέσο, για να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία, ώστε να σταματήσει την προκλητική συμπεριφορά, να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσει με την Ελλάδα τη χάραξη των θαλασσίων ζωνών με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Μάλιστα, όπως σχολίασε, είναι η πρώτη φορά που αυτό γράφεται και περιγράφεται με τέτοιο τρόπο στα συμπεράσματα του χθεσινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Και υπογράμμισε ότι «δεν περιμένουμε σε κάθε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να λύνονται όλα τα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Αυτό, όμως, που σίγουρα έχει γίνει κοινός τόπος είναι η σαφής καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας, η σαφής και σταθερή συμπαράσταση απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, και βέβαια η διεύρυνση των κυρώσεων, έτσι όπως αυτές είχαν αποφασιστεί από το 2019».

 

 

https://www.naftemporiki.gr/story/1669099/m-barbitsiotis-i-tourkiki-proklitikotita-den-einai-thema-ellinotourkiko-alla-eurotourkiko

 

 

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Δύο επικίνδυνοι συνέταιροι

Ο Νέο-οθωμανικός Ιμπεριαλισμός και ο παράνομος γερμανικός εξοπλισμός της τουρκικής πολεμικής μηχανής

Εν μέσω απειλών και εκβιασμών της Άγκυρας, το Βερολίνο συνεχίζει να παίζει ένα επικίνδυνο παιγνίδι, που απειλεί να μετατρέψει τον Ταγίπ Ερντογάν σε ρυθμιστή των ισορροπιών και συσχετισμών, όχι μόνο στο ΝΑΤΟ στο οποίο συμμετέχει με δικαίωμα βέτο η Τουρκία, αλλά και της ίδιας της ΕΕ, της οποίας είναι υποψήφιο μέλος με μηδαμινές πιθανότητες να καταστεί πλήρες μέλος.

Νίκος Μελέτης*

Στο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες (Δευτέρα 7/12) ο Γερμανός ΥΠΕΞ κρατήθηκε στο παρασκήνιο, αφήνοντας την Ιταλία να παίξει το ρόλο του «κακού» απέναντι στην Αθήνα και στη Λευκωσία, καθώς ο Ιταλός ΥΠΕΞ εμφανίστηκε ως υπέρμαχος των τουρκικών συμφερόντων και θέσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιταλία όχι μόνο ηγήθηκε της προσπάθειας απόρριψης των προτάσεων για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας αλλά διαφώνησε ακόμη και για στοιχειώδεις κινήσεις που θα έσωζαν την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της ΕΕ.
Η Ιταλία έσπευσε να απορρίψει τις εντελώς μετριοπαθείς προτάσεις για «γεωγραφική επέκταση» των υπαρχόντων κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας και σε περιπτώσεις προσώπων και εταιριών που ενέχονται σε παράνομες δραστηριότητες πέραν της Κυπριακής ΑΟΖ και στην Ανατολική Μεσόγειο συνολικά (ώστε να καλύπτουν και τις παράνομες δραστηριότητες στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα), αλλά αντέδρασαν και στην εντελώς δικαιολογημένη και νομιμοποιημένη απαίτηση της Κύπρου, για διεύρυνση των κυρώσεων σε μερικά ακόμη πρόσωπα και εταιρίες της Τουρκίας.
Και εάν το επιχείρημα των Γερμανών για την Ελλάδα είναι, ότι το «Oruc Reis» αποσύρθηκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, για την Κύπρο φυσικά το γεγονός ότι το «Barbaros» συνεχίζει να πραγματοποιεί παράνομες έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ, εκθέτει όσους υπονομεύουν τη διεύρυνση και σκλήρυνση των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, καθώς οι κινήσεις αυτές, απλώς δίνουν μηνύματα ανοχής και ενθαρρύνουν τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας και το Νέο-οθωμανικό ιμπεριαλισμό του Ταγίπ Ερντογάν.
Οι Γερμανοί είναι προφανές, ότι αναλόγως των εξελίξεων είτε θα προσφέρουν κάτι από αυτά που σήμερα απορρίπτουν οι «λαγοί» Ιταλοί, είτε θα προβάλουν ως προσφορά κάτι που είναι αυτονόητο (όπως η επανάληψη της απόφασης του Οκτωβρίου, με «απειλή» για επιβολή μέτρων σε περίπτωση νέας υποτροπής της Τουρκίας), είτε θα συνδέσουν την οποιαδήποτε προοπτική κυρώσεων με την έκβαση ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου στο «καλούπι» που επιδιώκει και προτείνει η Άγκυρα. Ένα διάλογο εφ’ όλης τη ύλης και επί όλου του φάσματος των τουρκικών διεκδικήσεων εις βάρος της χώρας μας.
Η Γερμανία όμως είναι εκτεθειμένη για το ακόμη πιο σοβαρό θέμα, αυτό της πώλησης εξοπλισμών στην Τουρκία. Στις 14 Οκτωβρίου 2019 το Συμβούλιο Υπουργών ανέφερε στην απόφαση του: «Τα κράτη-μέλη δεσμεύονται να υιοθετήσουν ισχυρές εθνικές θέσεις όσον αφορά την πολιτική τους για τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία με βάση τις διατάξεις της κοινής θέσης 2008/944/ΚΕΠΠΑ για τον έλεγχο των εξαγωγών όπλων, συμπεριλαμβανομένης της αυστηρής εφαρμογής του κριτηρίου 4 για την περιφερειακή σταθερότητα…».
Για την απόφαση αυτή υπήρχε συγκεκριμένη νομική βάση, η οποία είναι δεσμευτική για όλα τα κράτη-μέλη, καθώς αφορά την ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ 2008/944/ΚΕΠΠΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 8ης Δεκεμβρίου 2008 για τον καθορισμό κοινών κανόνων που διέπουν τον έλεγχο των εξαγωγών στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού.
Η Κοινή Θέση αφού διακηρύσσει την αποφασιστικότητα των κρατών-μελών να μην εξάγουν οπλικά συστήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσουν, είτε για εσωτερική καταστολή ή διεθνείς επιθετικές ενέργειες ή να συμβάλουν σε περιφερειακή αποσταθεροποίηση, θέτει και μια σειρά συγκεκριμένους όρους. Άδειες εξαγωγής δε θα πρέπει να χορηγούνται, εάν αντιτίθενται στη «διασφάλιση περιφερειακής ειρήνης ασφάλειας και σταθερότητας. Τα κράτη-μέλη δε χορηγούν άδεια εξαγωγής, εφόσον υπάρχει σαφής κίνδυνος ο επίδοξος αποδέκτης να χρησιμοποιήσει την προς εξαγωγή στρατιωτική τεχνολογία ή τον εξοπλισμό επιθετικά έναντι άλλης χώρας ή για να υποστηρίξει διά της βίας εδαφικές διεκδικήσεις έναντι γειτονικής χώρας.
Σε άλλο άρθρο, καλούνται τα κράτη-μέλη να λαμβάνουν υπόψη την ενδεχόμενη επίδραση τής προς εξαγωγή στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού στα «συμφέροντα άμυνας και ασφάλειας των ιδίων καθώς και άλλων κρατών-μελών και των φίλιων και συμμάχων χωρών, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτός ο παράγοντας δεν επηρεάζει την εφαρμογή των κριτηρίων που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διασφάλιση της περιφερειακής ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας».
Και επίσης τον «κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί η στρατιωτική τεχνολογία ή ο εξοπλισμός κατά των δυνάμεών τους ή των δυνάμεων άλλων κρατών-μελών και των φίλιων και συμμάχων χωρών».
Είναι προφανές, ότι το Βερολίνο και η κ. Μέρκελ θα έχουν να απαντήσουν σε πολλά ερωτήματα και έναντι της ΕΕ αλλά κυρίως απέναντι στην ίδια τη Ιστορία, εάν επιμείνουν στην επιλογή της στήριξης με κάθε τρόπο της Τουρκίας. Και θα είναι υπόλογοι, όταν θα κληθούν να απαντήσουν όχι μόνο γιατί δε συνέβαλλαν στη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής αποτρεπτικής πολιτικής στο νέο-οθωμανικό ιμπεριαλισμό του Τ. Ερντογάν, αλλά γιατί συνέβαλαν απροκάλυπτα και συνειδητά στην ενίσχυσή του, ώστε να είναι σε θέση να επιτεθεί σε κράτη-μέλη χρησιμοποιώντας τους παράνομους γερμανικούς εξοπλισμούς. Όπως είναι η πώληση των 6 γερμανικών υποβρυχίων Τύπου 214 στην Τουρκία.

*Ο Νίκος Μελέτης είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών. Άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος το 1987. Από το 1990 καλύπτει το διπλωματικό ρεπορτάζ, αρχικά στην ΕΡΤ και κατόπιν και στην εφημερίδα «Έθνος». Αρθρογραφεί στο liberal.gr και στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

https://www.tanea.ca/τουρκια-και-γερμανια/

 

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Ἦταν ὀρθὸ αὐτὸ ποὺ ἔλεγε ὁ μεγάλος λάγνος Ἀνδρέας (ὁ ὁποῖος κατήργησε ἀκόμη καὶ τὶς μαθητικὲς ποδιὲς καὶ μετέτρεψε ὅλη τὴν ἔφηβη νεολαία, ἀντὶ σὲ ἀθλητὲς καὶ πρωταθλητὲς τοῦ πνεύματος σὲ μανεκέν, μὲ τὶς κοντές τους φοῦστες ἤ τὰ κολὰν παντελόνια γιὰ νὰ ἐρεθίζουν ὄχι μόνον τοὺς νέους ἀλλά ἀκόμη καὶ τοὺς γέρους) :

ΕΟΚ καὶ ΝΑΤΟ τὸ ἴδιο συνδικάτο.

 

Τὸ ἐπίστευε εἰλικρινὰ ἤ ἦταν καὶ αὐτὸ παζάρεμα καὶ σχέδιο τῶν Ἀμερικανῶν γιὰ νὰ συγκεντρώσῃ ὁ Ἀνδρέας γύρω του ὄχι μόνον ὅλα τὰ ἀριστερίζοντα καὶ ἀντιδραστικὰ στοιχεῖα ἀλλὰ καὶ τοὺς καταγανακτισμένους πολίτες ποὺ ἤθελαν «ἀλλαγή» ;

 

ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΙΣ ΜΑΓΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΣΙΙΤΩΝ - ΥΙΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΡ ΞΕΝΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

https://www.avgi.gr/diethni/374215_oi-armenioi-kataggelloyn-epithesi-ton-azeron-sto-nagkorno-karampah

 

Οἱ δὲ Τοῦρκοι ἔχουν συμμάχους τους καὶ τοὺς Νεότουρκους.


                                                ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ τηλ. 210-3254321

https://www.fotgrammi.gr/uncategorized/το-ταμα-του-εθνουσ-σχολιαζει-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.