COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Μικροπολιτικά συμφέροντα...


Posted by:Γιάννης Κουραμπάς

Οι ευθύνες και σε ποιούς ανήκουν!!!


***
Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για την οικονομία και τις ευθύνες των πολιτικών.
Κάποιοι άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την κατάσταση , για μικροπολιτικά συμφέροντα κατηγορώντας την σημερινή κυβέρνηση. Σίγουρα έχει και αυτή ένα μερίδιο ευθύνης αλλά σίγουρα το μικρότερο. Το κακό ξεκινάει πολλά χρόνια πριν και υπεύθυνοι είναι και πρώην Πρωθυπουργοί.
Την μεγαλύτερη όμως ευθύνη από όλους φέρει η προηγούμενη Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή , γιατί ενώ ήξερε το πρόβλημα το απέκρυψε στον Ελληνικό Λαό και το μόνο μέλημα της ήταν το ξεπούλημα της Εθνικής περιουσίας.
Πουλάμε φυσικά όταν χρωστάμε και δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ξεχρεώσουμε και να απαλλαχτούμε από το χρέος μας.
Αυτοί τα ξεπούλησαν όλα και το χρέος αντί να μικρύνει μεγάλωσε. Και ένα παιδάκι δημοτικού να ρωτήσεις θα καταλάβει ότι εάν πουλάς και δεν ξεχρεώνεις, ή έχεις χάσει κάθε έλεγχο ή ξεπληρώνεις γραμματεία. Σίγουρα αυτά δεν τα έκανε για να λύσει το πρόβλημα.
Μας έλεγαν για την κρίση στην Ευρώπη και εμείς εδώ λέγαμε , μπράβο μας εμείς δεν έχουμε κρίση, σήμερα όμως καταλαβαίνουμε την κοροϊδία που μας έπαιξαν Νέα Δημοκρατία και Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Εάν για παράδειγμα έκανε τις Βουλευτικές εκλογές το Καλοκαίρι μαζί με τις Ευρωεκλογές θα είχαμε κερδίσει πολύτιμο χρόνο και αρκετά εκατομμύρια ευρώ από την σπατάλη των διπλών εκλογών.
Και ο Σημερινός όμως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιθάλπει όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση, δίνοντας τους σανίδα σωτηρίας, αντί να τους πετάξει έξω από την παράταξη.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου ευθύνεται γιατί καθυστέρησε δυο με τρεις μήνες με την διευθέτηση της δημόσιας διοίκησης, κάτι που θα μπορούσε να είχε κάνει σε ένα μήνα.Σίγουρα όμως δεν είναι αυτός που ευθύνεται για τα χάλια μας.
Θα πουν κάποιοι ότι και επί κυβερνήσεως Σημίτη ήταν στο ΠΑΣΟΚ και έχει και αυτός ευθύνες , αλλά πολύ φοβάμαι πως τότε και να ήθελε κανένας δεν θα τον άκουγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.