COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Σαμαράς:Άδικα μέτρα,θα βαθύνουν την ύφεση!

ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΣΟΚ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ

By:enet.gr
Ο Αντώνης Σαμαράς επέκρινε χθες την κυβέρνηση ότι άργησε να πάρει μέτρα και υποστήριξε ότι αυτά που πήρε (τα τρία κυριότερα τα απορρίπτει) θα βαθύνουν την ύφεση. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. «αδειάζει» τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του, με τη φράση «δεν απολογούμαι για κανέναν».
«Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μάς έφεραν οι χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε ο Αντ. Σαμαράς Μετά τη γνωστοποίηση των μέτρων της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση, με την οποία:
* Ασκεί σκληρή κριτική στα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία θεωρεί αργοπορημένα, αναποτελεσματικά και άδικα. Ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι «στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μάς έφεραν πάνω απ' όλα οι χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο πεντάμηνο».
* Παίρνει σαφείς αποστάσεις από το κυβερνητικό παρελθόν της Ν.Δ., αποδεχόμενος ευθύνες και σφάλματα για τα οποία «πλήρωσε». Μάλιστα, επιδιώκοντας να απαγκιστρωθεί από αυτό το παρελθόν, λέει ότι «έχει γυρίσει σελίδα» και, σε μια εμφανή αποδοκιμασία των προκατόχων του, προσθέτει «δεν απολογούμαι για κανέναν, κοιτάζω το μέλλον».
Η κριτική του προέδρου της Ν.Δ. προς την κυβέρνηση κινείται σε τέσσερις άξονες:
1) Κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «άργησε πέντε ολόκληρους μήνες να πάρει μέτρα», υποστηρίζοντας ότι αυτή η αργοπορία έχει κοστίσει 300 εκατ. ευρώ λόγω δανεισμού με αυξημένα επιτόκια.
2) Υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ύφεση και κάνει την πρόβλεψη ότι θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση να πάρει «νέες οδυνηρές αποφάσεις», αν δεν πάρει αμέσως μέτρα τόνωσης της οικονομίας.
3) Λέει μεν ότι η Ν.Δ. «στηρίζει οτιδήποτε βοηθά να βγει ο τόπος από την κρίση», αλλά ουσιαστικά απορρίπτει σχεδόν όλα τα μέτρα. Πάντως, λέει ρητά ότι απορρίπτει την αύξηση του ΦΠΑ, κάθε αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και την περικοπή του 14ου μισθού.
4) Προτείνει μεγαλύτερο φόρο στον καπνό και στα ποτά, μεγαλύτερη φορολογία στα είδη πολυτελείας, αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και μεγαλύτερες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του κράτους. Ακόμη ζητεί μέτρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων και μέτρα για τον τουρισμό και τη ναυτιλία. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.