COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Σε πρόβλεψη «θεομηνίας» για την χώρα μας εξελίχθηκε η ομιλία του κου Π. Γεννηματά



Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ Κο Π.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Πολλές φορές άτομα όταν βρίσκονται έξω από τη νομή της εξουσίας καταφεύγουν με άκομψο τρόπο και ετεροχρονισμένα σε διαπιστώσεις. Πολλά από αυτά που λέγονται θα είχαν νοηματικό περιεχόμενο χρήσιμο αν επισημαίνονταν όταν το καράβι πήγαινε προς την ξέρα και όχι όταν πλέον έχει πέσει στην ξέρα.
Ο Κος Γεννηματάς προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στην πατρίδα μας και στους Έλληνες πολίτες που με θυσίες στηρίζουν μια πορεία εξόδου από την κρίση.
Με τις «προβλέψεις του» περί χρεoκοπίας δεν κάνει τίποτα άλλο θελημένα ή αθέλητα να ταυτίζεται με τους κύκλους εκείνους που έχουν «ποντάρει» στη χρεoκοπία της χώρας μας.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους Μεσσήνιους πολίτες ότι ο κίνδυνος αυτός έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Υπήρχε πριν ένα χρόνο όταν το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε την Κυβέρνηση από την Ν.Δ.
Σήμερα χάρη στις θυσίες και στη στήριξη του ελληνικού λαού και στον αγώνα της κυβέρνησής μας:
1) Το έλλειμμα της χώρας μας μειώθηκε σε ένα χρόνο κατά 14 δις ευρώ, μείωση που δεν έχει προηγούμενο σε καμία ευρωπαϊκή χώρα.
2) Η χώρα μας χάρη στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, κατάφερε παρά τις αντιδράσεις της κας Μέρκελ να δημιουργηθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης από τον οποίο αντλούμε σήμερα δάνεια ύψους 110 δις ευρώ. Χωρίς τον μηχανισμό αυτό όντως θα είχαμε χρεοκοπήσει γιατί δάνεια με επιτόκια 10% και πλέον δεν μπορούσαμε να αντέξουμε.
3) Η αξιοπιστία μας σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκεται σήμερα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αντανακλά την συνέπεια της κυβέρνησης απέναντι στις υποχρεώσεις της αλλά και την απόφαση του λαού μας να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν που μας οδήγησε εδώ. Αυτή την απόφαση καλό είναι ο κος Γεννηματάς να μην την λοιδορεί και προσβάλει.
4) Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επιμήκυνση του δανείου των 110 δις που θα μας δώσει μια γεγονός μεγάλη ανάσα για την αντιμετώπιση του χρέους.

5) Με τις πρωτοβουλίες που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα από τον προϋπολογισμό (κίνητρα για επενδύσεις, κλπ), τον αναπτυξιακό νόμο αλλά και άλλες πολιτικές παρεμβάσεις θα ξαναβάλει τη χώρα και την περιφέρεια στο δρόμο της ανάπτυξης. Έχουμε μπροστά μας δύσκολο δρόμο, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Υ.Γ.1 Για το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης, μέγιστη ευθύνη αναλογεί στο διεθνές
τραπεζικό σύστημα. Με δεδομένο ότι και ο Κος Γεννηματάς επί σειρά ετών υπήρξε
σημαίνον στέλεχος αυτού του συστήματος, δεν πρέπει να λειτουργεί σήμερα ως
πόντιος Πιλάτος νίπτοντας τας χείρας του.
Υ.Γ.2 Το χειρότερο έλλειμμα που είχε να αντιμετωπίσει η χώρα δεν ήταν τα τραγικά
δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέη που άφησε στο πέρασμά της η λαίλαπα της
προηγούμενης κυβέρνησης. Το χειρότερο έλλειμμα ήταν το έλλειμμα αξιοπιστίας.
Υ.Γ.3 Διαψεύδουμε αυτούς που περίμεναν η Ελλάδα να χρεοκοπήσει τον Μάιο, να
καταρρεύσει τον Ιούνιο, να διαλυθεί τον Ιούλιο, να εγκαταλείψει την προσπάθεια τον
Αύγουστο, να σηκώσει τα χέρια ψηλά τον Σεπτέμβριο, να πέσει έξω στα νούμερα τον
Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.