Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Να μην παραχωρηθούν σε ιδιώτες τα 48 στρέμματα στην περιοχή Γουλιμίδες (ΚΟΡΔΙΑ) στην Καλαμάτα

7/04/2014
ΕΡΩΤΗΣΗ 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: «Να μην παραχωρηθούν σε ιδιώτες τα 48 στρέμματα στην περιοχή Γουλιμίδες (ΚΟΡΔΙΑ) στην Καλαμάτα».

Η συγκυβέρνηση εφαρμόζει το μεγαλύτερο σχέδιο ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου. Προκειμένου να το πετύχει έχει συστήσει το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο παραχωρεί τη διαχείριση των ακινήτων που θα πουληθούν οπωσδήποτε σε ιδιώτες. Λέμε οπωσδήποτε γιατί δεν προβλέπεται με κανένα τρόπο η απένταξη κάποιου ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ. Με την ένταξη κάποιου ακινήτου στο ΤΑΙΠΕΔ καταργείτε οποιοδήποτε Πολεοδομικό Σχέδιο υπήρχε για την συγκεκριμένη περιοχή. Δηλ. περιοχές που προορίζονταν για την ανέγερση σχολείων ή αθλητικών χώρων, θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες για να χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν. Επιπλέον τα έσοδα από την «αξιοποίηση» των περιουσιακών στοιχείων του ταμείου διατίθενται αποκλειστικώς για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Τα έσοδα αυτά δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για επενδύσεις ή αναδιάρθρωση των περιουσιακών στοιχείων του ταμείου.

Με απόφαση της κυβέρνησης παραχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ 3.150 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Ένα από αυτά είναι και μια έκταση 48 στρεμμάτων στην περιοχή Γουλιμίδες, γνωστό ως «ΚΟΡΔΙΑ», στην Καλαμάτα. Ο χώρος αυτός προορίζονταν για την κατασκευή σχολείων και αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής.
Οι κάτοικοι της Καλαμάτας είναι αντίθετοι στην παραχώρηση της συγκεκριμένης περιοχής σε ιδιώτες μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και ήδη έχουν προχωρήσει σε διαμαρτυρίες και σε συλλογή υπογραφών ζητώντας την έκδοση υπουργικής απόφασης που θα προβλέπει την απένταξη της περιοχής από το ΤΑΙΠΕΔ.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Μπορεί να θεωρηθεί συνταγματική και νόμιμη ενδεχόμενη «αξιοποίησή» του συγκεκριμένου χώρου, αφού προορίζονταν  για κατασκευή σχολείων και αθλητικών χώρων;
2. Προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει στην απένταξη από το ΤΑΙΠΕΔ του συγκεκριμένου χώρου, το οποίο αποτελεί αίτημα ων κατοίκων της περιοχής και όλης της Καλαμάτας;

Ο ερωτών Βουλευτής


Πετράκος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.