COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Κομματικόν «εφαλτήριον» το Πολιτιστικόν Κέντρον Σταύρος Νιάρχος;;

Σπουδαίον και λίαν αξιόλογον, έργον παρέδωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικόν Δημόσιον, όπου θα στεγασθεί η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Εθνική Λυρική Σκηνή,  με ύπαρξη επιπροσθέτως θαυμασίων χώρων για το κοινόν.
Κατά την επίσημην παράδοση ανεγνώσθηκαν από τον Πρόεδρον του Ιδρύματος, μηνύματα πολιτών οι οποίοι έχουν ενδοιασμούς για την τύχην του έργου με κυρίαρχον το Δημόσιον. Και εμείς ανησυχούμεν. Έπρεπε να μείνει στην διοίκησην του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Ελληνικόν Δημόσιον αυτήν την στιγμήν είναι πάμπτωχον. Θα έχει την δυνατότητα να πληρώνει καθαρίστριες να το συντηρούν; Φύλακες να το προστατεύουν; Τα κτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων σχεδόν χάθηκαν!
Περίλαμπρα κατασκευάσματα, λήστεψαν και τα μηχανήματα γραφείων τους και πολλά είναι εγκαταλελειμμένα, από αδυναμίαν του κράτους να τα προστατέψει. Εκτός αυτών όμως το έργον αυτό θα τελεί υπό το αρπακτικόν βλέμμα των δανειστών. Θα μπορούν να το πωλήσουν σε ιδιώτες;; Τα πάντα είναι πιθανά!! Γι’ αυτό δεν έπρεπε να παραχωρηθεί στο Δημόσιον. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα το κάμει καλλίτερον μάλλον είναι διασκεδαστική.
Αν κρίνομεν από τις αυτόματες ουρανομήκεις αυξήσεις μισθών και εφάπαξ, που αυτές τις ημέρες οργιάζουν, είναι σίγουρον ότι ανάλογοι μυθώδεις μισθοί  θα δοθούν  και στο Ίδρυμα, σε βάρος των  μισοπεθαμένων Ελλήνων!!!!
Κατ’ αυτόν τον τρόπον είχαμεν σχολιάσει την παράδοση του σπουδαίου αυτού έργου, αμέσως μετά την επίσημον  τελετήν εγκαινίων και απόδοση στο Δημόσιον  (κατεχωρίσθη στην εφημερίδα «ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ» Μαρτίου 2017). Οι   ενδοιασμοί μας για το μη εύστοχον της παραχωρήσεως στο Δημόσιον, απεδείχθηκαν όχι απλώς ορθοί, αλλ΄ επαυξήθηκαν, από την  κρατικήν μεροληψίαν ή αδυναμίαν ελέγξεως των καταστάσεων!
Ο πρόεδρος Γ. Κιμούλης τον  οποίον διόρισε η Κυβέρνηση, παρητήθη εντός δεκαπνθημέρου, διότι παράγοντας διορισμένος  και αυτός από το Υπουργείον «υποκαθιστά στην ουσία όλο το Διοικητικό Συμβούλιο εκμεταλλευόμενος τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος στις οποίες αρνούμαι να συμμετέχω».
Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει ο αρτιδορισθείς και αρτιπαριτηθείς Πρόεδρος του Ιδρύματος!! Οι κομματικοί ευνοούμενοι δρουν παντού και πάντοτε. Οι διαπλοκές, οι υποχθόνιες βλέψεις, οι υψηλοί μισθοί και όλα τα σαθρά και μη αυστηρώς πατασσόμενα, θα κυριαρχήσουν και στο Ίδρυμα!! Πρόεδροι και στελέχη πως θα διορίζονται; Να υποθέσομεν ότι ευνοούμενος κλητήρας μπορεί να αναλάβει την διοίκηση της Εθνικής Βιβλιοθήκης;;
Μιχαήλ Στρατουδάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.