COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Λιμοκτονούν οι Έλληνες!!



Ευρείας εκτάσεως πείνα και στέρηση βασικών αγαθών μαστίζει μέγα  μέρος του Ελληνικού πληθυσμού! Ευρισκόμεθα εν πολέμω ή σε ocupaciο belica;; Κανένα από τα δύο δεν συμβαίνει. Απλούστατα ευρισκόμεθα σε «οικονομικήν κατοχήν». Και πως προέκυψεν αύτη;; Από αδεξίους χειρισμούς των πολιτικών της χώρας επί πολλές δεκαετίες!
Αυτήν την στιγμήν το κακόν έχει προχωρήσει πόλυ. Ανεργία, σκληρή πολυετής λιτότητα, δραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων, έλλειψη παραγωγικής αναπτύξεως.

Οι στερήσεις, στο μέγιστον μέρος του πληθυσμού, έχουν φτάσει σε ακραίον σημείον. Τα ελάχιστα εισοδήματα δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη.  Εκκλησία, Δήμοι, άλλοι οργανισμοί, παρέχουν οργανωμένα συσσίτια επί καθημερινής βάσεως σε χιλιάδες άτομα. Αν δεν υπήρχε  αυτή η προσφορά δεκάδες συμπολίτες μας θα πέθαιναν εκ πείνης.
Πριν ολίγες ημέρες έμποροι λαϊκής αγοράς Αττικής προσέφεραν μεγάλες ποσότητες λαχανικών, φρούτων, ιχθύων, άρτου  και λοιπών βασικών αγαθών σε κατοίκους περιοχής Δήμου Αχαρνών. Η σειρά των λιμοκτονούντων έφτανε τα 500 μέτρα και υπομονετικώς περίμενα να λάβουν το επίγειον μάννα, από συνανθρώπους τους εργαζομένους και όχι εξ εξουσίας!! Αυτή πράττει το ακριβώς αντίθετον. Τους περικόπτει καθημερινώς και τα τελευταία εναπομείναντα λεπτά του Ευρώ, από τις οιονεί αποδοχές τους!!
Άλλοι καθημερινώς προσέρχονται σε λειτουργούσες Λαϊκές αγορές και συλλέγουν ό,τι ευρίσκουν από τα περιττά που πετούν στο κατάστρωμα του δρόμου οι έμποροι!!
Και τις ίδιες ώρες λαλίστατοι και μόνιμοι  «ένοικοι» Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Σταθμών, τολμούν και αναφέρουν ότι ο Λαός έχει δυσκολίες αλλά πρέπει να καταλάβει ότι είναι για το καλόν του και σύντομα θα αλλάξουν όλα!!
Δεν φαίνεται προς το παρόν  ότι θα αλλάξει  κάτι,  πολλώ δε μάλλον συντόμως!!
 Η δυστυχία, η πείνα και η κάθε μορφής ανέχεια μαστίζουν τους Έλληνες. Και για να χρησιμοποιήσομεν τους ευστοχοτάτους στίχους του μεγάλου ποιητού της Ρωμιωσύνης Γιάννη Ρίτσου, «δεν έχει  χώρο η λύπη να σταθεί να πλέξει τα μαλλιά της»!! Δεν υπάρχει για τους λιμοκτονούντες Έλληνες προς το παρόν ελπίδα αλλαγής επί τα βελτίω! Ποιοί ανησυχούν για την δραματικήν αυτήν κατάσταση και τι μέτρα είναι δυνατόν να λάβουν για να την περιστείλουν ή το καλλίτερον  να την αποτρέψουν;
Ταπείνωση και προσβολή της αξιοπρεπείας του Έλληνα, κυριαρχεί στον Ιερόν τόπον  του. Υπάρχει Φιλική Εταιρεία να τον συνδράμει και να απομακρύνει από την εξαθλίωση;;
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.