COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

"ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ"

 Ποιήμα της Κλεονίκης Μπαλούμη για αυτούς που θέλουν να βρούν την Ιθάκη.
"Σαν βγείς για τον πηγαιμό προς την Ιθάκη, Αλέξης, να μην κρυφτείς πίσω απο τις λέξεις,να εύχεσαι να είναι σύντομος ο δρόμος γιατί δεν τις αντέχεις τις περιπέτειες, πολύ μαλθακός γαρ , απο γνώσεις είσαι κούτσουρο, και απο μυαλό δεν είσαι και τέρας εξυπνάδας. Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον στρίγγλο και θυμωμένο Σόιμπλε, την διασταύρωση αγελάδας με αρουραίο της ανατολικής στέππας την Μέρκελ , τον μέθυσο τον Γιούνκερ , τον αλκοολικό τον Σούλτς , το ζόμπι τον Ντράγκι και την ξυνή την Λαγκάρντ και όλους τους λωτοφάγους της ευρωπαικής μηχανής,μην τους φοβηθείς δεν θα τους συναντήσεις, αν δεν τους κουβαλάς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου, αν δεν είσαι ένας απ' αυτούς.
Αλλά θέλει Αρετή και τόλμη και Θάρρος για αντιμετωπίσει κανείς τα τέρατα της Ατλαντικής συμμορίας, όλα αυτά που σου λείπουν.
Και αφού δεν μπορείς να κάνεις όσα έλεγες, τούτο μόνο έχε στον νου σου μην εξευτελίζεις την ζωή σου μες στην πολλή συνάφεια των χρηματοπιστωτικών ληστρικών μπλογκ, ζητιανευοντας 3 δις απο την Παγκόσμια τράπεζα τα οποία θα πληρώνουμε για χίλια χρόνια, για να εξαπατήσεις για άλλη μία φορά τον κόσμο ότι παράγεις έργο μην αναλώνεις την ζωή σου
μες στες πολλές κινήσεις και ταξίδια που χρεώνεις σε μία κατεστραμμένη χώρα κι ομιλίες χωρίς νόημα και προοπτική, γιατί δεν είναι όλοι ηλίθιοι και σε έχουν καταλάβει απο καιρό.
Μην την εξευτελίζεις άλλο την ύπαρξη σου πηαίνοντάς την,γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των κακών συναναστροφών την καθημερινήν ανοησία,
ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.
Μη προσδοκάς πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη και μην εμμένεις με οποιαδήποτε αντίτιμο να κρατηθείς στην καρέκλα γιατί πικρά θα το μετανοιώσεις και ο χρόνος σου τελείωσε . Μην νομίζεις ότι η Ιθάκη σε γέλασε, εσύ την πρόδωσες με τον χειρότερο τρόπο, γιατί μέσα στην άγνοια σου ποτέ σου δεν κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν και πάντα θα σε στοιχειώνουν.
Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες. Στους δρόμους θα γυρνάς τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς· και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ’ ασπρίζεις. Για τα αλλού — μη ελπίζεις— δεν έχει πλοίο για σε, ούτε ελικόπτερο, δεν έχει οδό. Έτσι που τη ζωή ρήμαξες εδώ στην χώρα τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες.
Αποχαιρέτα την Ιθάκη που χάνεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.