COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Πατριωτικές κορώνες: Απειλούν την Ιστορική μας Συνέχεια

Αν διαβάσει κάποιος την ιδρυτική διακήρυξη του πασοκ και αισθάνεται έστω και λίγο έλληνας, θα δακρύσει.

Αν διαβάσει κάποιος την οποιαδήποτε ιδρυτική διακήρυξη του οποιουδήποτε κόμματος παλαιού ή νέου ή της όποιας νεοσύστατης πολιτικής κίνησης θα φουσκώσει, όπως εκείνα τα πολύχρωμα μη πετούμενα μεγάλα πούλια, από υπερηφάνεια και πατριωτισμό. (αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος).
Πατριωτικά λόγια και φλογεροί λόγοι για να παρασυρθούν λιγότεροι ή περισσότεροι  και μέσα από την υποτιθέμενη δημοκρατία μας να τους δώσουν τις καρέκλες, και μια νέα σειρά από πολιτικούς, κομματικούς, συγγενικούς και κολλητούς φίλους να κάνουν κατάληψη και μαζί στις παροχές που συνοδεύουν αυτές τις καρέκλες.
Αν οδηγούμε σε μια πολη ή περιοχή που δεν την γνωρίζουμε είναι πιθανό να σταματήσουμε και να ρωτήσουμε κάποιον πως θα φτάσουμε στον προορισμό μας.  Κάποιος που γνωρίζει την απάντηση θα μας δώσει σαφείς οδηγίες για το πώς θα φτάσουμε. Θα πας ευθεία, μετά θα στρίψεις εκεί, στην συνέχεια θα δεις αυτό, μετά θα στρίψεις εκεί. Εναλλακτικά το GPS θα σου δώσει σαφέστατες οδηγίες.
Σαφείς οδηγίες,  αλλιώς δεν φτάνεις στον προορισμό.
Παλαιές και νέες πολιτικές κινήσεις συμπεριλαμβάνουν άφθονες ιαχές και πατριωτικούς λογούς και τα ΘΑ ρέουν άφθονα. ΘΑ κάνουμε αυτό, ΘΑ κάνουμε εκείνο,  ΘΑ κάνουμε το άλλο. Ενώ σχεδόν πάντοτε τονίζουν το πνεύμα και τον ηρωισμό των παρελθόντων ελλήνων.
Ένα μείγμα από πατριωτικές ιαχές, αναφορές στον ηρωισμό των αρχαίων, κατηγορίες στους προηγούμενους κυβερνώντες άλλα και αναρίθμητες υποσχέσεις, συνιστούν  το τέλειο μείγμα που σαν άλλο παραισθησιογόνο και ναρκωτικό επιδρά στο συγκινησιακό υπόβαθρο του Έλληνα εξασφαλίζοντας στους λαοπλάνους την εξουσία.
Οδηγίες και διαδρομές για την επίτευξη του στόχου, για την άφιξη στον προορισμό δίνουν;;; 
Μεθοδολογία είδαμε ποτέ ή κάποτε να δίνουν;;;
Είπε ποτέ κανείς, τότε και σήμερα, ΠΩΣ;;; με ΠΟΙΟ τρόπο;;; θα κάνει πράξη τις υποσχέσεις και όλα αυτά που υπόσχεται;;;
Όχι βέβαια. Γιατί δεν έχουν. Γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν να έχουν. Δεν έχουν και δεν κατέχουν ούτε το ΠΩΣ ούτε τον ΤΡΟΠΟ. Οι ελάχιστοι που γνωρίζουν περιθωριοποιούνται με δεξιοτεχνία.
Για να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο απαιτείται μια μεθοδολογία, για να φτιάξεις μια πολυκατοικία απαιτείται μια μεθοδολογία, για να αναπτύξεις ένα βιοπαρασιτοκτόνο απαιτείται μια μεθοδολογία, για να οδηγήσεις ένας αυτοκίνητο απαιτείται μια δεξιοτεχνία που προκύπτει από μια σχετική εκπαίδευση, για να οδηγήσεις ένα μαχητικό ή επιβατικό αεροσκάφος απαιτείται μια δεξιοτεχνία που προκύπτει από μια σχετική εκπαίδευση, για να οδηγήσεις μια νταλίκα από βάρδα στην θες/νικη μέσα στην νύχτα απαιτείται μια δεξιοτεχνία που προκύπτει από μια σχετική εκπαίδευση. Σε όλες τις περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν απαιτούνται παράλληλα και αυτό που λέμε ΤΑΛΕΝΤΟ ή ΠΡΟΣΟΝΤΑ.
Δίνεις ένα εφ-16 σε έναν άσχετο, ανεβάζεις στην καμπίνα μιας νταλίκας κάποιον που δεν ξέρει ούτε ποδήλατο;;; μπαίνεις σε ένα επιβατικό αεροσκάφος που ο πιλότος μόλις ξεκίνησε το πρώτο του μάθημα;;;
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Θα συνεχίσουμε να ανεβάζουμε στην θέση του οδηγού πρόσωπα χωρίς δεξιοτεχνίες, χωρίς δεξιότητες, χωρίς προσόντα, χωρίς σχετική εκπαίδευση, χωρίς ταλέντα;;;
Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε πρόσωπα εκπαιδευμένα στην εκτόξευση πατριωτικών κορώνων και ιαχών και μόνο;;;
Θα συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στους λαοπλάνους να απειλούν την ιστορική μας συνέχεια;;;
Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.