COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Μαρξ, Βέλγοι μαθητές και Ελληνική Γλώσσα


Για να εισέλθει κάποιος στα άδυτα των επιστημών, να ανιχνεύσει τα μυστικά και να γίνει βαθύς κάτοχος αυτών πρέπει να έχει ξεναγόν την Ελληνικήν Γλώσσαν. Αυτή θα τον οδηγήσει, αυτήν θα τον διευκολύνει, αυτή θα είναι ο μόνιμος  τηλαυγής φάρος και καθοδηγητής σ’ όλες τις επιστήμες. Το μεγαλείον αυτό της Ελληνικής Γλώσσης το γνωρίζουν πάντες και γι αυτό επιδιώκουν την διδασκαλίαν της Ελληνικής Γλώσσης από το Δημοτικόν ακόμη, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, πέραν του ότι διδάσκεται σε 280 Πανεπιστήμια του Κόσμου. Στην Ελλάδα η Ελληνική Γλώσσα και δη τα Αρχαία Ελληνικά είναι σχεδόν υπό διωγμόν.  Κάποιες ώρες διδάσκονται στην Γ΄ Λυκείου για την Μέσην Εκπαίδευση.

Το Υπουργείον Παιδείας συνεχώς κάνει τροποποιήσεις και περικοπές στα Αρχαία Ελληνικά. Αν δεν δυνάμεθα  να κατανοούμεν  τους Αρχαίους Έλληνες Συγγραφείς, σίγουρα δεν  έχομεν τα εφόδια για καμμίαν επιστήμην και δη την πολιτικήν, όπου από τους οι 300 άγνωστον πόσοι είναι χρήστες Αρχαίων κειμένων.
Την σπουδαιότητα της Ελληνικής Γλώσσης, μας δίδαξαν πριν ολίγες ημέρες Βέλγοι μαθητές οι οποίοι κατήλθαν σε απεργίαν και διαμαρτυρίαν με τους Καθηγητές τους, επειδή σχεδιάζεται η κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών!!! Την είδηση άκουσα από τον ΑΝΤ1 και διάβασα στη ιστοσελίδα styga.gr. Έπρεπε  η είδηση να λέγεται καθημερνώς και από όλα τα  δίκτυα και ιστοσελίδες. Αλλά όπως φαίνεται η Ελληνική Γλώσσα είναι όχι τόσον σπουδαίον θέμα, όσον οι φωνασκίες και ύβρεις του ερντογάν εναντίον μας,  οι τουρκικές εκλογές,  τα εγκλήματα που γίνονται στην  Αμερικήν  και άλλα ευτελή! Η αγάπη των Βέλγων μαθητών για τα Αρχαία Ελληνικά αποτελεί ράπισμα για τους Βουλευτές διαχρονικώς οι οποίοι έχουν αφανίσει τα Αρχαία Ελληνικά και δεν έχουν συμβάλει ώστε ο Ελληνόπαις να τα λατρεύει, να τα κατέχει και να είναι υπερήφανος γι’ αυτά.
Από την  άλλην πλευράν αυτές τις ημέρες γράφονται πολλά για τον  Γερμανοεβραίον Καρλ Μάρξ,  φιλόσοφον, κοινωνιολόγον, δημοσιογράφον, ιστορικόν, πολιτικόν οικονομολόγον και  θεμελιωτή του κομμουνισμού, επ’ ευκαιρία των 200 ετών από της γεννήσεώς του. Όμως για την σχέση του με την Ελληνική Γλώσσαν ελάχιστα ή υποτυπωδώς εθίγησαν. Και άγνωστον αν όλοι οι αριστεροί Βουλευτές τα γνωρίζουν.
Ο Μαρξ ομιλούσε και έγραφε απταίστως την Αρχαίαν Ελληνικήν Γλώσσαν! (Άλλωστε τι φιλόσοφος θα ήταν). Ήταν βαθύς γνώστης όχι μόνο της Αρχαιοελληνικής Γραμματείας γενικώς, αλλά και της φιλοσοφίας ειδικότερα. Αυτό αποδεικνύεται  εκ του γεγονότος ότι η διδακτορική του διατριβή την οποία κατέθεσε το 1841 σε Γερμανικόν Πανεπιστήμιον είχε τον τίτλο: «Διαφορά  της Δημοκρίτειας και Επικούρειας φυσικής φιλοσοφίας». Εμείς οι απόγονοι των κορυφαίων Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων, γνωρίζομεν τις  απόψεις του Δημοκρίτου και του Επικούρου για την φυσικήν φιλοσοφίαν και ποία είναι αυτή; Και δεύτερον  είναι εύκολον να γράψομεν κείμενα ή ειδήσεις Ελληνιστί; Πολιτικοί οι οποίοι μας «ζαλίζουν» καθημερινώς με άσχετα και αδόκιμα θέματα, γνωρίζουν αυτήν την ιδιότητα του Μάρξ; Και πόσοι δύνανται να τον μιμηθούν;; Να λέγεστε Μαρξιστές στο σύνολον των ικανοτήτων του  και όχι επιλεκτικώς και κατά το δοκούν!
                              Μιχαήλ Στρατουδάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.