COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ


Δελτίο Τύπου του ΙΗΑ 
                               Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2019
              «…Γιατί οι σημερινές εξουσίες θέλουν ανδρείκελα και όχι ήρωες; 
                                           Μακαριστός Παύλος, Μητροπολίτης Σιατίστης
Η μάχη των μαχών πλησιάζει. Η συζήτηση στην Βουλή, για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, απέδειξε ότι ένα δυναμικό συλλαλητήριο, όπως αυτό που θα λάβει χώρα την 20 Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα, ημέρα Κυριακή και ώρα 14.00, θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την μη κύρωση της μειοδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, που σε αντίθεση με την προπαγάνδα της κυβέρνησης θα δημιουργήσει, με την τυχόν ψήφιση της, συνθήκες αποσταθεροποίησης και αιματηρών συγκρούσεων, αντί της ειρηνικής συνύπαρξης και  καλής γειτονίας στην πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων, την οποία διακαώς επιθυμεί ο ελληνικός λαός και διακηρύττει ο κλήρος. 

ακολουθώντας τις παρακαταθήκες της Παλιγγενεσίας εκφράζει δημόσια τις ανησυχίες του και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν έχουμε τίποτε εναντίον της γειτονικής χώρας, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, δεν είναι δυνατόν να γίνει με υποχωρήσεις από τη δική μας πλευρά και αδιαλλαξία από την άλλη. Δεν μπορεί να γίνει με υφαρπαγή από το γειτονικό κράτος της εθνικής μας υπόστασης, της ταυτότητας, της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας μας, τον οποίο ασύστολα και απροκάλυπτα σφετερίζονται επί δεκαετίες οι γείτονές μας, επιδιώκοντας μάλιστα την δική μας συναίνεση. 
Η υπογραφή της συμφωνίας από δικής μας πλευράς, τονίζουν επιπρόσθετα οι ιεράρχες, θα άνοιγε την πόρτα του αλυτρωτισμού και του επεκτατισμού στους γείτονες. 
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά του κλήρου, για να διαφυλάξουμε τα ιερά και όσια της πατρίδας μας, όπως μας τα κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. 
0 Κλήρος και η πατρίδα μας καλεί όλους στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/01/19
International Hellenic Association

--
"Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ"
Capt. Evangelos N.M. Rigos
IHA Director www.professors-PhDs.com
HEC Life Director www.greece.org
--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "IHA Announcements" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to international-hellenic-association+unsubscribe@googlegroups.com.
To post to this group, send email to international-hellenic-association@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/international-hellenic-association/CA%2BpDGW0czpctxteX-OtTqkj8X%3DoxV%3Dsi6TAS9cX%3D3j%2BCB1Sj2w%40mail.gmail.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.