COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Πυροσβεστικά αεροπλάνα χρειαζόμεθα και όχι πολεμικά!!!!!

Η Ελλάδα κάθε καλοκαίρι αποψιλούται του δασικού της πλούτου λόγω πυρκαγιών, στο σύνολον εμπρησμών και ποτέ δεν βρέθηκε κυβέρνηση να εγγράψει στον προϋπολογισμόν αξιόλογην πίστωση για αγοράν πυροσβεστικών αεροπλάνων. Έχομεν περίπου 20 και τα μισά μάλλον τίθενται εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών.
Στις εκδηλώσεις πυρκαγιών πρέπει να εφορμούν όσον το δυνατόν περισσότερα πυροσβεστικά, ώστε να την προφθάσουν πριν εξαπ-λωθεί.  Και αυτό θα επιτευχθεί ασφαλώς όταν υπάρχουν πολλά πυροσβεστικά εγκατασπάρτως σε πλείστα σημεία της Ελλάδος. Αν περιμένομεν όλα να ξεκινήσουν από την Ελευσίνα τότε  τα δάση χάθηκαν.  Όταν επεκταθεί η φωτιά  είναι αργά. Χιλιάδες στρέμματα δασών θα καταστραφούν και πιθανόν  οικίες και άνθρωποι θα εύρουν  φρικτόν θάνατον. Πολλά τα παραδείγματα και  δεν χρειάζεται να τα αναφέρομεν, αλλά τα οποία δυστυχώς δεν προβλημάτισαν ποτέ κανέναν.

Επί σειράν ετών πέραν των τεσσαράκοντα, τονίζομεν από τις εφημερίδες μας ότι πρέπει να αποκτήσομεν εκατόν (100) πυροσβεστικά αεροπλάνα, σκορπισμένα στην Θεσσαλονίκην, το Βόρειον Αιγαίον, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτην, την Πελοπόννησον τα Ιόνια Νησιά. Και με το ξέσπασμα πυρκαγιάς να επισπεύδουν δεκάδες για την άμεσον κατάσβεση.  Όχι ένα ή δύο.  Αν είχαμεν αποκτήσει αυτόν τον στόλον τα δάση μας, θα είχαν σωθεί κατά μέγιστον ποσοστόν. Πριν ολίγες ημέρες παρουσιάσθη πυρκαγιά στην Δυτικήν Αχαΐαν και ενώ δεν υπήρχεν άλλον μέτωπον, δόθηκε εντολή να σπεύσουν στο σημείον δύο πυροσβεστικά!! Γιατί δύο και όχι δέκα; Οικονομίαν στα καύσιμα έκαμαν;;;
Ο αριθμός των εκατόν πυροσβεστικών θα είχε πραγματοποιηθεί αν υπήρχεν η πολιτική βούληση. Ανάλογον δυστυχώς δεν  συνέβη. Και σ’ αυτό να υποθέσομεν ότι συνέβαλαν και οι χώρες παραγωγής πολεμικών αεροπλάνων;; Δεν μας απογοητεύει, γιατί συνεχώς αγοράζομεν αεροπλάνα, υποβρύχια, φρεγάτες, πυρομαχικά χωρίς να υπάρχει λόγος. Τώρα, κατά τα διαδιδόμενα ετοιμαζόμεθα να αγοράσομεν και τα αμερικανικά F-35 : Δεν τα πήραν οι τούρκοι να μη τα χάσει η εταιρεία. Να τα δόσομεν στους καταχρεωμένους και θα βρούμεν τρόπον να τους πάρομεν τα λεφτά!!
ΟΧΙ δεν τα χρειαζόμεθα και να  σταματήσουν στο Αιγαίον τα «παιχνίδια» υποκινούμενα από πολλούς.
Έχομεν όπλα αμάχητα. Τα προστατεύει η  άτρωτος ασπίδα του «Μολών λαβέ».

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.